Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

NASA: Ένα παράξενο, ισχυρό σήμα από βαθιά μέσα στο γαλαξία--» μπορεί να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του σύμπαντος μας» (VIDEO).

Το παρατηρητήριο Chandra X-Ray  της ΝΑΣΑ,παρατήρησε ένα πολύ περίεργο και διακριτικό σήμα που προέρχεται από τον γαλαξία μας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει να αποδείξουν την ύπαρξη, στη μυστηριώδη σκοτεινή πλευρά του σύμπαντος.
Maxresdefault (4)

Οι επιστήμονες ανέλυσαν το ενεργειακό φάσμα των ακτίνων χ, που συγκεντρώθηκαν από  το δορυφόρο Chandra της Nasa,και βρέθηκαν περισσότερα φωτόνια στην ακτινογραφία, με μια συγκεκριμένη ενέργεια, από ό, τι θα αναμενόταν, εάν αυτή δημιουργήθηκε από την αποσύνθεση των σωματιδίων της σκοτεινής ύλης, λένε οι ερευνητές. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν δει επιπλέον φωτόνια, με την ενέργεια περίπου 3.500 ηλεκτρονιοβόλτ (3.5 keV) σε φάσματα  που καταγράφηκαν από δορυφόρους ακτίνων-χ.
 Με καμία εμφανή παρέμβαση εντός του δορυφόρου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σήμα είναι απίθανο να προκληθεί από ηχητικό θόρυβο.
«Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ συναρπαστικό, είπε ο Δρ Abazajian, ενός κοσμολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια,, οποίος συμμετείχε στην έρευνα. «Καθιστά πιο πιθανό, ότι η γραμμή είναι λόγω της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί περισσότερο από το 80%  όλης της μάζας στο σύμπαν. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, δεν εκπέμπει καθόλου φως, αλλά αποκαλύπτει την παρουσία της μέσα από τη βαρυτική έλξη, που ασκεί στα αστέρια μέσα στους γαλαξίες.


 http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2017/02/nasa-a-strange-mystery-signal-from-deep-inside-the-milky-way-may-reveal-the-dark-side-of-our-univers.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DAILY GALAXY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.