Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

H Κίνα απειλεί τις Αμερικανικές βάσεις στην Ασία με DF-16.

Η πολιτική του Τραμπ προς το Πεκίνο και η επιθετικότητα του Πεκίνου στη νότια και Ανατολική Κινεζική θάλασσα, έχουν γεννήσει φήμες για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.DF-16
Γι αυτό το λόγο το Πεκίνο αναπτύσσει πυρηνικά βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα με στόχο τις ευαίσθητες περιοχές, στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι «μεσαίου βεληνεκούς πύραυλοι  DF-16 φαίνονται σε ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου άμυνας, που δείχνει τους πυραύλους σε 10 κινητά οχήματα για εκτίξευση,και αναπτύσσεται σε πυκνό δάσος κατά τη διάρκεια ασκήσεων,πέρσυ.

Το  DF-16 έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην στρατιωτική πολιτική της Κίνας.Είναι σε θέση να χτυπήσουν  στόχους σε απόσταση 1.000 χιλιόμετρα (620 πόδια), οι πύραυλοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από τα διάφορα συστήματα εναέριας άμυνας, που χρησιμοποιούνται από την Ταϊβάν.
To DF-16 μπορεί να μεταφέρει μέχρι 3 κεφαλές, που ζυγίζουν ένα τόνο και μεταφέρουν συμβατικά ισχυρά εκρηκτικά ή ένα πυρηνικό όπλο.
DF-16
Πιστεύεται ότι μπορεί να κτυπήσει στόχο με ακρίβεια μόλις 5 μέτρα (16 πόδια),παρόμοια με εκείνη ενός πυραύλου cruise », αναφέρει το AP.
Οι σχέσεις του Προέδρου Τραμπ με το Πεκίνο έχουν επιδεινωθεί.Οι Κινέζοι Αξιωματούχοι προετοιμάζονται για το χειρότερο.
DF-16
Η παρουσία του Αμερικάνικου Ναυτικού στη  Θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει εκνευρίσει το Πεκίνο.
Στην περιοχή οι ΗΠΑ,έχουν συμμάχους την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Η  Κίνα δεν είναι η μόνη που προετοιμάζεται για μια πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση με πυρηνικά, στην πραγματικότητα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσε εντολή Στρατηγικής Διοίκησης του Πενταγώνου, -μέσω του 2017 NDAA,για επιβίωση,-στους Ρώσους και Κινέζους ηγέτες,σε περίπτωση πυρηνικού κτυπήματος.
Παρά το γεγονός ότι μια τέτοια εκτίμηση, θα μπορούσε να θεωρηθεί πρότυπο για τις πυρηνικές δυνάμεις, η χρονική στιγμή υπαινίσσεται τη χρήση των πυρηνικών όπλων,που θα μπορούσε να είναι το θέμα της συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών, στην Ουάσιγκτον.
DF-16
Η αναφορά των ΗΠΑ και της Κίνας  στον πυρηνικό πόλεμο,δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΕ FREE THOUGHT PROJECT : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.