Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν νέα ανακάλυψη στη Νεκρά θάλασσα.

Εχει να συμβεί από το 1956,όταν οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την τελευταία ανακάλυψή τους στη Νέκρα θάλασσα.

Σήμερα ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε μία ακόμα σπηλιά-η 12η μέχρι στιγμής  που χρησιμοποιείται για να κρύψει από τους Εβραίους ,από την εποχή του δεύτερου ναού, αρχεία που περιέχουν αντίγραφα της εβραϊκής Βίβλου και άλλα κείμενα.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αρχαιολογικά ευρήματα, και το πιο σημαντικό, τα τελευταία 60 χρόνια, στις σπηλιές του Κουμράν, είπε ο Όρεν Gutfield από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας, συν-ανακαληπτής με τον συνάδελφό του Οβαδία Ahiad.
Η ανακάλυψη και η ανασκαφή ήταν μέρος της «Λειτουργίας κύλισης, «ένα πρόγραμμα από το Ισραηλινό υπουργείο  Αρχαιοτήτων,για να ερευνήσουν συστηματικά την Ιουδαϊκή έρημο, να εντοπίσουν όλες τις σπηλιές και να τις εξερευνήσουν.
Η νέα ανακάλυψη, οριζόμενη σαν Ε12, αποκάλυψε ότι σε ένα χρόνο, το σπήλαιο περιέχει ειλητάρια, αλλά όλα είχαν λεηλατηθεί, όπως καθορίζεται από ένα ζεύγος σιδήρου, από τη δεκαετία του 1950, που βρέθηκαν στο χώρο. Αλλά η αποθήκευση σε βάζα και καπάκια όπως εκείνα που βρέθηκαν σε άλλα σπήλαια του Κουμράν, ήταν παρόν, αν και σπασμένα και αδειασμένα.
Τα«Μυστήρια  της Νεκράς Θαλάσσης» θα σας πάρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι και θα σας δώσει μια σταθερή κατανόηση του Θεού ,ένα κυρίαρχο χέρι πίσω από τη διατήρηση της Αγίας Γραφής και το ξετύλιγμα της ιστορίας. 
Τα αποδεικτικά στοιχεία για τις  λεηλασίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την προέλευση των θραυσμάτων κύλισης, που αποδίδονται στα παλαιότερα γνωστά σπήλαια. Τον Οκτώβριο του 2016, το IAA παρουσίασε ένα Πάπυρο  4.3 ίντσες από 1 ίντσα με θραύσμα άνθρακα που κατασχέθηκε από αρχαιοκάπηλους και χρονολογείται από τον 7ο π.χ. αιώνα που περιείχε την παλαιότερη γνωστή αναφορά στην Ιερουσαλήμ, στα εβραϊκά.
Η «Συναρπαστική ανασκαφή αυτή, είναι η πιο κοντινή και έχουμε έρθει να ανακαλύψουμε στη νέα Νεκρά θάλασσα ειλητάρια,μετά από 60 χρόνια. Μέχρι τώρα, έγινε αποδεκτό ότι στη Νεκρά Θάλασσα, βρέθηκαν μόνο  11 σπηλιές του Κουμράν, αλλά τώρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι η 12η σπηλιά, δήλωσε ο Gutfeld.
«Τα ευρήματα σε αυτό το σπήλαιο,με πρόσθετη κύλιση σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να είμαστε βέβαιοι ότι στις αρχικές θέσεις (σπήλαια 1 έως 11)όσα βρέθηκαν που αποδίδονται στη Νεκρά Θάλασσα, και έφθασαν στην αγορά μέσω των Βεδουίνων, είναι ακριβή».
Εκτός από τα σπασμένα πιθάρια, βρέθηκαν θραύσματα  υφάσματος που κάποτε ήταν τυλιγμένα ειλητάρια, μια συμβολοσειρά που χρησιμοποιείται για να δεσμεύσει την κύλιση και ένα κομμάτι του εργάστηκε με δέρμα που αποτελούσε μέρος της μιας κύλισης. Οι κεραμικές επιφάνειες, οι λεπίδες πυριτόλιθου,οι αιχμές των βελών και μια σφραγίδα από καμέλια ημιπολύτιμη αποκάλυψε την ανθρώπινη δραστηριότητα στο σπήλαιο,που μας πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια πριν, όταν αυτό χρησιμοποιήθηκε για να κρύψει την Αγία Γραφή.
«Παρόλο που στο τέλος της ημέρας δεν μετακινηθήκαμε,  βρήκαμε «μόνο» ένα κομμάτι της περγαμηνής που τυλίγεται σε μια κανάτα, που ήταν σε επεξεργασία για τη γραφή, τα ευρήματα δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η σπηλιά  περιείχε ειλητάρια που είχαν κλαπεί
Το εύρημα είναι η πρώτη επιτυχία για τη λειτουργία κύλισης και θεωρείται σαν  βιβλική απόδειξη ότι το υλικό μπορεί να εξακολουθεί να παραμένει, ανέγγιχτό, κρυμμένα στην Ιουδαϊκή έρημο.
«Η σημαντική ανακάλυψη σε ένα άλλο σπήλαιο κύλισης ,πιστοποιεί το γεγονός ότι απομένει πολλή δουλειά να γίνει στην Ιουδαϊκή έρημο και βρίσκει τεράστια απήχηση σε όσους ακόμα περιμένουν να ανακαλυφθούν και άλλα πράγματα είπε ο  Hasson, Γενικός Διευθυντής της αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.
«Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο καθώς οι κλέφτες Αρχαιοτήτων, κλέβουν περιουσιακά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο, για οικονομικό όφελος. Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να κινητοποιηθεί και να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να ξεκινήσει μια ιστορική λειτουργία, μαζί με το κοινό, να πραγματοποιήσει μια συστηματική ανασκαφή σε όλα τα σπήλαια της ,στην Ιουδαϊκή έρημο
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WND : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.