Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Οι δηλώσεις του Πούτιν για την πολεμική κατάσταση στην Αν.Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πούτιν στη Βουδαπέστη,ο Ρώσος ηγέτης έκανε  παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν,σχετικά με το θέμα της πολεμικής σύγκρουσης στην Αν.Ουκρανία.Η κυβέρνηση του Κιέβου προκάλεσε τη πρόσφατη κλιμάκωση της βίας, στην ανατολική Ουκρανία, επειδή χρειάζεται χρήματα από τους εταίρους της Δύσης, που είναι ευκολότερο να επιτευχθεί ,όταν ένα έθνος προσποιείται ότι είναι θύμα και αντιμετωπίζει την επιθετικότητα, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η ουκρανική ηγεσία σήμερα χρειάζεται χρήματα, και είναι ο καλύτερος τρόπος να αποσπάσει  τα χρήματα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους διεθνείς οργανισμούς,είναι να κάνει το θύμα της επίθεσης είπε ο Πούτιν.
Η σημερινή κυβέρνηση στο Κίεβο είχε υποστηρίξει τη Χίλαρυ Κλίντον.
«Τώρα που θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις με την τρέχουσα διοίκηση  χρησιμοποιούν την  σύγκρουση είναι πάντα καλύτερα, πάντα πιο βολικό, πιο εύκολο να σχεδιάσουν με τη νέα διοίκηση την επίλυση των προβλημάτων της Ουκρανίας και επομένως την εγκαθίδρυση κάποιου είδους διάλογου
Ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι το Κίεβο βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο, με αυξανόμενες αντιθέσεις στις πολιτικές του και προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από αυτό.
Σημείωσε ότι η κυβερνώσα ελίτ στο Κίεβο τώρα επιδιώκει τη σιωπή της αντιπολίτευσης.
Το Κίεβο «προκάλεσε» την πρόσφατη ένταση στην ανατολική Ουκρανία και  ψάχνει για μια δικαιολογία, για να μην ακολουθήσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, σημείωσε ο Πούτιν.
«Νομίζω ότι η τρέχουσα ουκρανική ηγεσία δεν είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ και ψάχνει  ένα λόγο,για να αρνηθεί την εφαρμογή τους

Στο Κίεβο,οι κυβερνητικές και οι αντικυβερνητικές δυνάμεις αλληλοκατηγορήθηκαν ότι προκαλούν νέες στρατιωτικές εντάσεις τις τελευταίες ημέρες.
Την Τρίτη, ο οργανισμός για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είπε ότι είχε  εντοπίσει άρματα μάχης του Κιέβου, κοντά την πόλη Avdeevka, που βρίσκεται κοντά στην διαχωριστική γραμμή μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών. Οι Ουκρανοί εκπρόσωποι αρνήθηκαν την παρουσία του βαριού οπλισμού στην πόλη, παρά το γεγονός ότι ένας δημοσιογράφος του BBC έχει κινηματογραφήσει τα άρματα μάχης, λέγοντας ότι ήταν προφανώς «έτοιμα για δράση
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.