Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Αναχαιτίστηκαν δύο Ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στη Βρετάνη,από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτησαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, που φέρεται να ήρθαν κοντά στα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με τη γαλλική Πολεμική Αεροπορία.
Французские истребители были подняты из-за российских бомбардировщиков, — ВВС Франции  | Русская весна

Σε δήλωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά προσέγγισαν τις ακτές της Βρετάνης περίπου στις 12.30 (14.30 MSK), και αναχαιτίστηκαν από δύο μαχητικά Mirage 2000-5 που απογειώθηκαν την Λοριάν και  από Rafale μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Saint-Dizier.
Έχει αναφερθεί ότι τα Ρώσικα αεροσκάφη κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της Ισπανίας, αλλά γύρισαν πίσω μετά την εμφάνιση των ισπανικών F-18 μαχητικών αεροσκαφών.
Ο εκπρόσωπος από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov,  είπε ότι το δρομολόγιο της πτήσης των δύο Tu-160 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, μέσω των ουδέτερων υδάτων στην περιοχή του Μπάρεντς, τη Νορβηγική Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Ο Konashenkov σημείωσε ότι «σε ορισμένα στάδια της  διαδρομής των  Tu-160,τα αεροπλάνα  συνοδεύτηκαν από ξένα μαχητικά, περιλαμβανομένων των πιλότων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, για την  υποστήριξη των ρωσικών αεροσκαφών και πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ,που για κάποιο λόγο, πάντα θεωρείται ένα εξαιρετικό γεγονός και η κύρια είδηση ​​της ημέρας."
Σύμφωνα με τον Konashenkova, όλες οι πτήσεις από τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποιούνται σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς, για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα, χωρίς να παραβιάζουν τα σύνορα άλλων χωρών.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.