Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Έκρηξη ηφαιστείου στον πλανήτη Άρη.(Bίντεο).

Ενας ασυνήθιστος μετεωρίτης που βρέθηκε στην Αλγερία το 2012,έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στον Άρη οι επιστήμονες,δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη γη.
Olympus_mons_false (1)Η ανάλυση του μετεωρίτη  από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, βοήθησε να προσδιοριστεί ότι κάποια στιγμή στην ιστορία των 4,5 δισεκατομμυρίων ετών,ο  Άρης είχε ένα μεμονωμένο ηφαίστειο που εξερράγη συνεχώς, για περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια χρόνια.
«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στη γη, λέει ο Caffee.
Μέχρι στιγμής, πάνω από 100 μετεωρίτες έχουν μαζευτεί σε όλο τον κόσμο και έχουν αναγνωριστεί σαν μετεωρίτες από τον Άρη.
Παρότι ο άνθρωπος δεν έχει περπατήσει ποτέ στον Άρη,έχουμε κομμάτια από την επιφάνεια του Άρη για μελέτη,λέει ο Caffee
Ο πλανήτης Άρης έχει μικρή βαρυτική έλξη, σε συνδυασμό με μια λεπτότερη ατμόσφαιρα,και  καθιστά ευκολότερο να απελευθερώνει κομμάτια,που ωθούνται στην επιφάνεια του πλανήτη μας.
Μόλις οι μετεωρίτες  φτάσουν στη γη αρχίζουν να γίνονται αγνώριστοι σαν εξωγήινος βράχος.
Από τους 100 μετεωρίτες που έχουν βρεθεί έχουμε αναλύσει περίπου 30, στο εργαστήριο Purdue ,με σπάνιες μετρήσεις ισοτόπων (PRIME).
10 μετεωριίτες  ήταν όλοι περίπου 500 εκατομμυρίων ετών - έννοια που σχηματίστηκε από την ψύξη του μάγματος, μισό  δισεκατομμύριο έτη πριν, στην επιφάνεια του Άρη.
Ο μετεωρίτης NWA 7635 βρέθηκε να είναι 2.4 δισεκατομμυρίων ετών.
Αυτό σημαίνει  ότι για 2 δισεκατομμύρια χρόνια  έχει ένα  είδος με σταθερό λοφίο μάγματος, σε μία θέση στην επιφάνεια του Άρη,
Ο Άρης είναι γνωστός για τα πιο μαγευτικά ηφαίστεια στο ηλιακό μας σύστημα. Το μεγαλύτερο ηφαίστειο στο ηλιακό σύστημα, είναι το Olympus Mons, που εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας, και βρίσκεται στον Άρη.Το  Όρος Όλυμπος είναι ένα ηφαίστειο ασπίδα, όπως αυτά που βρέθηκαν στη Χαβάη, με μία εξαίρεση - Το όρος Όλυμπος είναι ένα τέρας ,17 μίλια ψηλό, με ένα αποτύπωμα στο μέγεθος της  Αριζόνα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DAILY GALAXY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.