Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Βρέθηκε σπάνια κόκκινη Δαμαλίδα για τον 3ο Ναό του Σολωμόντα.

Ραβίνος σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Μεξικού, πήγε σε ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής ,για την αγορά γάλακτος, και συγκλονίστηκε όταν είδε ένα ζωτικό στοιχείο του τρίτου ναού μπροστά στα μάτια του: μία κόκκινη Δαμαλίδα κάτω από τον ήλιο στο Baja.
«Έχω μεγαλώσει με τις ιστορίες, έτσι ξέρω πόσο σπάνια και πολύτιμη είναι η κόκκινη Δαμαλίδα δήλωσε ο Ραβίνος Benny «Bentsion» Hershcovich στο Breaking News Ισραήλ. «Δεν έχω δει ποτέ κόκκινες Δαμαλίδες και ποτέ δεν περίμενα να δω μία. Η Καρδιά μου κυριολεκτικά πήδηξε, όταν την είδα.»
Η κόκκινη Δαμαλίδα, είναι μία από τις πιο περίπλοκες εντολές του Torah, είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τον καθαρισμό των Εβραίων, για να μπορέσουν να κάνουν την υπηρεσία στο ναό.
Πρόκειται για τον καθαρισμό από την αμαρτία. (Αριθμοί 19:9)
Κατά τη διάρκεια,πριν περίπου χίλια χρόνια, του πρώτου και του δεύτερου ναού, υπήρχαν μόνο εννέα κόκκινες δαμαλίδες, που χρησιμοποιήθηκαν στην προετοιμασία των υδάτων, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των Εβραίων. Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, η μία θα χρησιμοποιηθεί από τον Μεσσία.
Ο Ραβίνος Hershcovich, είναι ο απεσταλμένος στο Cabo San Lucas, στο Μεξικό για το Τσαμπάντ, ένα υποκατάστημα του Ιουδαϊσμού, που τονίζει το ρόλο του Μεσσία.
Ο Ραβίνος Hershcovich εξήγησε στο Breaking News Ισραήλ,ότι η τήρηση σε αυτή τελετουργία τον οδήγησε σε μια αξιοπρόσεκτη ανακάλυψη, που επεξηγεί ότι ο τρίτος ναός είναι πράγματι πολύ κοντά.
Ο Ραβίνος Hershcovich ζήτησε από τον γεωργό πληροφορίες σχετικά με το μοσχάρι. Η αμηχανία του Μεξικανού αγρότη,που εξήγησε ότι αυτό είχε γεννηθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, και ότι, ενώ το χρώμα ήταν περίεργο, θεωρούσε ότι είναι « ένα άλλο είδος αγελάδων». Ο γεωργός δεν είχε ακούσει ποτέ του,για την βιβλική εντολή και δεν καταλαβαίνει γιατί ο ραβίνος ήταν τόσο ενθουσιασμένος.
Ο Ραβίνος Hershcovich αισθάνθηκε- χωρίς επιφυλάξεις- ότι πρέπει να προσδιορίσει  αν  η  συγκεκριμένη αγελάδα πληρούσε τις απαιτήσεις του Torah. Οι νόμοι που αφορούν την κόκκινη   Δαμαλίδα είναι σύνθετοι και ένα μικρό ψεγάδι ή μια τρίχα από  λάθος χρώμα μπορεί να καταστήσει την αγελάδα ακατάλληλη.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.