Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: Άνεμοι ως και 150χλμ έκοψαν το ρεύμα σε τρεις νομούς!

01
Τουλάχιστον 250.000 νοικοκυριά στην νοτιοδυτική Γαλλία έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το Σάββατο το πρωί εξαιτίας θυελλωδών ανέμων με ταχύτητα που έφτανε τα 150χλμ την ώρα σε ένα «ασυνήθιστο» καιρικό φαινόμενο, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν πολλές υλικές ζημιές: Δέντρα πεσμένα, πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος στο έδαφος και δρόμοι αποκλεισμένοι στους τρεις νομούς που τέθηκαν σε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έως τα μέσα της μέρας.
02
Η ταχύτητα των ανέμων, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έφτασε έως και τα 160χλμ την ώρα. Στους νομούς Ζιρόντ, Σαράντ-Μαριτίμ και Λαντ σε τουλάχιστον 250.000 κατοικίες αποκόπηκε η ηλεκτροδότηση όπως ανέφεραν οι αρχές. Στις ακτές στο γνωστό παραθαλλάσιο θέρετρο του Καπ Φερέ η ταχύτητα των ανέμων υπερέβαινε τα 148χλμ την ώρα, με τα κύματα να φτάνουν έως και τα 10 μέτρα.
03
Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο στα νοτιοδυτικά της χώρας και περίπου 1.700 φορτηγά έμειναν ακινητοποιημένα στους αυτοκινητοδρόμους. Στο Ζιρόντ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία του τραμ στο Μπορντό. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των τριών νομών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
  04

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.