Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: Μετά τον αρχηγό της CIA, πηγαίνει τώρα ο αρχηγός στρατού των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, Τζόζεφ Ντάνφορντ, έρχεται στην Τουρκίας αύριο.
Ο Ισίκ συμμετείχε σε απευθείας μετάδοση εκπομπή της τηλεόρασης και διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν στην Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Αλ Μπάμπ καθώς και  στις πόλεις Μανμπίτς και Ράκα, όπως έχει προγραμματισθεί.
Σχετική αναφορά και από το ABCNews
 
Ανέφερε ότι η πόλη Αλ Μπαμπ είναι τελείως περικυκλωμένη: «Υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα για να καθαρισθεί το κέντρο της Αλ Μπαμπ, που αυτό γίνεται από την ‘OSO’ – αντάρτες της αντιπολίτευσης. Αναμένεται ότι η φυσιολογική ζωή στην πόλη θα επανέλθει μετά τον καθαρισμό της», είπε, εννοώντας από τους μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τις ΗΠΑ, προκειμένου οι Κούρδοι  να εγκαταλείψουν την πόλη Μανμπίτς και να αποσυρθούν ανατολικά.
Η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού  στρατιωτικού αξιωματούχου από την Daily Sabah
«Μετά την επιχείρηση στην Αλ Μπαμπ έχουμε δύο προτεραιότητες: η μία είναι στην Μπανμπίτς και η άλλη στη Ράκα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την παρουσία των Κούρδων του PYD στην Μανμπίτς. Προσπαθούμε στην επίτευξη αυτού του στόχου», είπε.
Πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ θα έρθει στην Τουρκία αύριο και θα συναντηθεί με τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ. Αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την επιχείρηση κατά της πόλης Ράκα, στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.