Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Διαλύθηκε η συγκέντρωση των Μουσουλμάνων στην Αθήνα-Καταστροφές σε καταστήματα.

Διαλύθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση η συγκέντρωση 600 περίπου Μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας και αποκαθίσταται σταδιακά η η κυκλοφορία στους δρόμους πέριξ της πλατείας Ομονοίας. Οι μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται για την ταινία που λοιδορεί τον προφήτη Μωάμεθ, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.

Διαλύθηκε η συγκέντρωση των Μουσουλμάνων στην Αθήνα-Καταστροφές σε καταστήματα
Από τις 3.00 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.
Γύρω στις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την Ομόνοια.
Ορισμένες ομάδες μουσουλμάνων προχώρησαν σε καταστροφές περιπτέρων, προθηκών καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια μικρής έκτασης στην αρχή της οδού Γ' Σεπτεμβρίου όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων. Εκ νέου ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Ομονοίας όταν οι μουσουλμάνοι επιχείρησαν για δεύτερη φορά να ξεκινήσουν πορεία στην οδό Σταδίου με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία. Η αστυνομία τους απώθησε με δακρυγόνα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63715220

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου