Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ενιαία εντολή για τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας. Πόσες και ποιές είναι οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.

            Οι ναυτικές, αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις θα παραμείνουν αυτόνομες.
         Το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα μιας στρατηγικής πυρηνικής εντολής για τις δυνάμεις της χώρας, οι οποίες έχουν μια σημαντική ανησυχία στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, είπε στην "Izvestia" μια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας. Και οι τρεις συνιστώσες της ρωσικής πυρηνικής τριάδας που είναι τα στρατηγικά υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των μεγάλου βεληνεκούς βομβαρδιστικά και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πυραύλοι, οι χερσαίες SRF , θα παραμείνουν στη διαχείριση των υπηρεσιών και τα χέρια τους.

           - Η δημιουργία μιας στρατηγικής εντολής της Ρωσίας θεωρήθηκε πολύ σημαντική και προσεκτική. Ενώ η μελέτη της εμπειρίας των ΗΠΑ,σε παγκόσμιες εντολές έχουν επιπτώσεις. Ωστόσο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο τέλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.

            Η Στρατηγική εντολή[ ή παγκόσμιο αντίκτυπο] της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Air Force Command για Παγκόσμια κτυπήματα) ιδρύθηκε στις 12 Γενάρη 2009. Είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, τη διαχείριση, τον έλεγχο και την επικοινωνία με όλες τις συνιστώσες της πυρηνικής τριάδας, και σε καιρό ειρήνης και σε πόλεμο. Είναι υπεύθυνη όλων των πυρηνικών όπλων,που είναι ο στρατός, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής επειχηρήσεων.

       Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Izvestia», ο πρώην Αρχηγός του Επιτελείου των Στρατηγικών Δυνάμεων Πυραύλων, ο συνταγματάρχης Βίκτορ Eσίν,είπε ότι η δημιουργία μιας τέτοιας δομής είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της πυρηνικής ασπίδας της Ρωσίας, αλλά να μην αντιγράψετε την αμερικανική εμπειρία.

          - Η πυρηνική τριάδα θα πρέπει να αναπτύξει ένα ενιαίο σχέδιο και να εφαρμοστεί ένα ενιαίο σχέδιο. Ο διαχωρισμός των συστατικών της είναι αντιπαραγωγικός. Δημιουργήστε μια τέτοια εντολή στο αμερικανικό μοντέλο - η επιλογή ενός τύπου στρατεύματος ως βάση (Πολεμική Αεροπορία) - δεν αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ως δομή του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να πάρει όλα τα πυρηνικά στοιχεία στην επιχειρησιακή διαχείριση του - είπε ο Eσιν.                                             
Единого командования ядерными силами России не будет
Фото: Екатерина Штукина


           Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα μιας στρατηγικής εντολής έπρεπε να την συνειδητοποιήσουν στο τέλος του περασμένου αιώνα, αλλά η αντιπαράθεση για το θέμα αυτό μεταξύ του τότε υπουργού Άμυνας Ιγκόρ Σεργκεγιεβ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου ,Ανατόλι Kβασχνιν οδήγησε στην αποτυχία της αναδιοργάνωσης.

            Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Αλέξανδρος Kονοβαλοβ τόνισε επίσης την ανάγκη για ενότητα της διοίκησης των στρατηγικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η βάση πρέπει να είναι το SMF.

               Η SRF είναι παραδοσιακά η ισχυρότερη και πιο λειτουργικη βραχίονας της πυρηνικής τριάδας. Όσο υψηλότερο είναι το όριο για τη χρήση των πυρηνικών όπλων, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη και η συγκέντρωση, και υψηλότερες οι εγγυήσεις ασφαλείας. Η απόφαση για την εφαρμογή της θα την έχει πάντα ο πρόεδρος της χώρας,Βλαντιμίρ Πούτιν - είπε.

         Κατά την άποψή του, ο λόγος για την άρνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να δημιουργήσει μια στρατηγική εντολή ήταν ο αγώνας ανάμεσα στα είδη και τα γένη των στρατευμάτων,που έχει τα πυρηνικά όπλα - το Πολεμικό Ναυτικό,η Πολεμική Αεροπορία, και Στρατηγική πυραύλων - στην ηγεσία.

          - Κανείς δεν θέλει να χάσει την αυτονομία στη διαχείριση των στρατηγικών όπλων, καθώς αυτό θα μειώσει, κατά την άποψή τους, τη σημασία και τη χρηματοδότηση των ειδών τους ή το είδος των στρατευμάτων - συνόψισε ο ίδιος.

           Προς το παρόν, οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας περιλαμβάνουν: RVSN - 332 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές , το Πολεμικό Ναυτικό - 11 στρατηγικά υποβρύχια πυραύλων (96 πυραύλους, 336 κεφαλές), Πολεμική Αεροπορία - 66 στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυραύλους Κρουζ, μεγάλης εμβέλειας.               http://izvestia.ru/news/535816      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΖΒΕΣΤΙΑ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου