Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πατρών- Κορίνθου: Ειδοποιητήρια και διαταγές πληρωμής σε όσους δεν πλήρωναν διόδια!

Οξύτατη ήταν σήμερα η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην αποστολή ειδοποιητηρίων και διαταγών πληρωμών σε όσους οδηγούς αρνούνταν να πληρώσουν διόδια σε οδούς όπως η Πατρών - Κορίνθου. "Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων αποτελούν ένα διαρκές και τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο", αναφέρει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο thebest.gr. Και η ανακοίνωση προσθέτει:
"Σήμερα, οι πολυεθνικές κοινοπραξίες, ενώ δεν εκτελούν σχεδόν κανένα έργο, εισπράττουν καθημερινά πανάκριβα διόδια, λεηλατώντας το εισόδημα των πολιτών. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πάντων και επενδύοντας στο σχεδιασμό τους για τη μελλοντική επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, άρχισαν να αποστέλλουν σωρηδόν ειδοποιητήρια και διαταγές πληρωμής διοδίων σε πολίτες, χωρίς καν τα αποδεικτικά στοιχεία που ορίζει και η ίδια τους η σύμβαση, σε πολλές περιπτώσεις και για διελεύσεις που έχουν πληρωθεί παλαιότερα.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να σταματήσουν οι οικονομικές και ποινικές διώξεις εναντίον πολιτών, δεδομένου ότι δεν είναι οι πολίτες και το ελληνικό δημόσιο που οφείλουν, αλλά οι εργολάβοι που θα έπρεπε να έχουν κηρυχτεί έκπτωτοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει και διεκδικεί ριζικό επανακαθορισμό της στρατηγικής κατεύθυνσης στο ζήτημα του εθνικού οδικού δικτύου και επανεξέταση της δυνατότητας υγιούς ανάπτυξης σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας στους παρακάτω άξονες:
α. Επανεξέταση από μηδενική βάση των συμβάσεων παραχώρησης στην κατεύθυνση ακύρωσής τους.
β. Δημιουργία Δημόσιου Φορέα με κοινωνικό έλεγχο για συνέχιση των έργων επέκτασης, βελτίωσης και συντήρησης των εθνικών οδικών δικτύων".http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/148275

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου