Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Βρυξέλλες: Αγρότες ψέκασαν με υγρή κοπριά αστυνομικούς – Δείτε το εκπληκτικό βίντεο.

 

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο από τις Βρυξέλλες όπου αγρότες ψέκασαν με υγρή κοπριά αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο και τους έτρεψαν σε φυγή.. Και ταυτόχρονα έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα στους δικούς μας εδώ αγρότες, οι οποίοι κατέβηκαν για τουρισμό τις προάλλες…

Ευρωπαίοι αγρότες συγκρούστηκαν με την αστυνομία στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της νύχτας ψέκασαν αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υγρή κοπριά σε μια νέα επίδειξη δύναμης καθώς οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συναντήθηκαν με τους ενδιαφερόμενους σε αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης των ανησυχιών των διαδηλωτών.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη κατάληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab, το οποίο επέβαλε τιμωρητικές πολιτικές πράσινης ατζέντας που απειλούν να εκδιώξουν την πλειονότητα των ευρωπαίων αγροτών από τις επιχειρήσεις.

Η αστυνομία των Βρυξελλών είπε ότι περίπου 900 τρακτέρ εισήλθαν στην πόλη αυτή την εβδομάδα, πολλά από τα οποία έπληξαν το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί.

Καπνός διέρρευσε στον αέρα κοντά στο σημείο όπου η αστυνομία με εξοπλισμό ταραχών ήταν προστατευμένη πίσω από τσιμεντένια φράγματα και συρματοπλέγματα, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κανόνια νερού στους διαδηλωτές αγρότες. Επίσης, δεκάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν στους κεντρικούς δρόμους που οδηγούσαν στην ευρωπαϊκή συνοικία της πόλης, ταράζοντας την κυκλοφορία και εμποδίζοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μερικά τρακτέρ πέρασαν με το ζόρι μέσα από εμπόδια, στέλνοντας τους αξιωματικούς να τρέχουν. Η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Annelies Verlinden προέτρεψε την αστυνομία να εντοπίσει τους «ταραχοποιούς» που έβλαψαν ανθρώπους ή δεν υπάκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών.

«Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι πολύτιμο για εμάς, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται με σεβασμό», είπε σε ανάρτησή της στο X.

Στις αρχές του μήνα, μια παρόμοια διαδήλωση έγινε βίαιη με αγρότες να πυρπολούν δέματα σανού και να πετούν αυγά και κροτίδες στην αστυνομία κοντά σε μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Μερικά από τα τρακτέρ ήταν ντυμένα με πινακίδες που θρηνούσαν αυτό που οι αγρότες βλέπουν ως τον αργό θάνατο της εργασίας της γης. “Γεωργία. Ως παιδί το ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτό», είπε ένας.

«Μας αγνοούν», είπε στο Associated Press η Marieke Van De Vivere, αγρότης από την περιοχή της Γάνδης στο βόρειο Βέλγιο.

Κάλεσε τους υπουργούς «να είναι λογικοί μαζί μας, να έρθουν μαζί μας μια μέρα για να δουλέψουν στο χωράφι, ή με τα άλογα ή με τα ζώα, για να δουν ότι δεν είναι πολύ εύκολο… λόγω των κανόνων που μας βάζουν .»

Οι διαμαρτυρίες είναι οι τελευταίες σε μια σειρά συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων από αγρότες σε όλη την Ευρώπη.

Το Σάββατο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα στα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης του Παρισιού από αγρότες που ισχυρίζονται ότι δεν κάνει αρκετά για να τους στηρίξει. Η Ισπανία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία έχουν πληγεί από διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Το κίνημα, το οποίο έχει επιταχυνθεί καθώς τα πολιτικά κόμματα εκστρατεύουν για τις πανευρωπαϊκές εκλογές μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, έχει ήδη δώσει αποτελέσματα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ απέσυρε μια πρόταση κατά των φυτοφαρμάκων ως παραχώρηση στους αγρότες που αποτελούν μια σημαντική εκλογική περιφέρεια.

Ας τα δουν αυτά οι δικοί μας αγρότες οι οποίοι έκαναν τουρισμό προχθές στην Αθήνα και επέστρεψαν άπραγοι στα τσίπουρα… Όμως εδώ δεν υπάρχει καμία ιδιοτέλεια όσον αφορά οποιαδήποτε διαμαρτυρία οποιουδήποτε κλάδου.. Και δεν υπάρχει γιατί όλα συντονίζονται από τους συνδικαλιστές που είναι όλοι τους κομματάνθρωποι και μελλοντικοί υποψήφιοι για κάποια θέση στη βουλή, ακόμα και σε κάποιο Υπουργείο…

Όταν λοιπόν οποιαδήποτε διαμαρτυρία οποιουδήποτε κλάδου διοργανώνεται από κόμματα τι περιμένουμε να γίνει;;; Μια τρύπα στο νερό.. Πράγμα που αποδεικνύει ότι το θέμα των διαδηλώσεων θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να τεθούν άλλες εντελώς διαφορετικές βάσεις σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι σήμερα… Για να μη βλέπουμε ξανά οποιαδήποτε διαδήλωση να καταντάει τουριστική εκδρομή….

Οργανώθηκες;; Κατέβηκες στην Αθήνα για κάποιον σκοπό;; Για κάποιον στόχο;;; Δεν φεύγεις αν δεν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος και αν δεν εισακουστείς από την Κυβέρνηση.. Έτσι αξίζει την συμπαράσταση μας οποιαδήποτε προσπάθεια… 

lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου