Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Δύο νεκροί στην Καλιφόρνια από μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει για έκτη ημέρα μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Νεκροί δύο πυροσβέστες ενώ οκτώ ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, χιλιάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.Πυροσβεστικό όχημα στην πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια
Μαίνεται για έκτη ημέρα η τεράστια δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια. Δυο πυροσβέστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και οκτώ ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί.
Εκατοντάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη και χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Ερείπια από την μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια 28 Ιουλίου 2018
© AP Photo / Noah Berger
Ερείπια από την μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια 28 Ιουλίου 2018
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, επιχειρούν περίπου 3.400 πυροσβέστες ενώ ελικόπτερα και αεροπλάνα δίνουν από αέρος τη μάχη για να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά που εκτείνεται σε 195.000 στρέμματα.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η χαμηλή υγρασία, συνθήκες που αναμένεται να συνεχιστούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ.
Περισσότεροι από 38.000 κάτοικοι της πόλης Ρέντινγκ στην κομητεία Σάστα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Κομητείες Σάστα και Ρίβερσαϊντ εξαιτίας των πυρκαγιών.
Από τις δασικές πυρκαγιές έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής φέτος περίπου 41,5 εκ. στρέμματα γης στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο που έχει καταγραφεί την ίδια περίοδο την τελευταία δεκαετία, όμως μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου