Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Άσκηση ετοιμότητας με την επωνυμία «Turning Point 15» στο Ισραήλ.

Γενικές  ασκήσεις ετοιμότητας   , που έχουν την «οσμή» πρόβας  πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον των οργανώσεων  της «Χεζμπολάχ» της «Χαμάς» , αλλά και του Ιράν «ταυτόχρονα», θα πραγματοποιήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.israel

Η γενική άσκηση που φέρει την ονομασία «Turning Point 15», θα κορυφωθεί την  Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015, όπου από τις 11.05 π.μ. έως τις  19.05 μ.μ. σε όλο το Ισραήλ, εκτός από τη Λωρίδα της Γάζας, θα ηχήσουν οι  σειρήνες της αεράμυνας , κάτι που αποτελεί σήμα ότι η ζωή στις πόλεις της χώρας θα σταματήσει, και οι πολίτες θα μεταβούν ταχέως στα καταφύγια.
Όσοι Ισραηλινοί πολίτες αφού ηχήσουν οι  σειρήνες βρεθούν σε ανοιχτή περιοχή, θα πρέπει να πέσουν  στο έδαφος, καλύπτοντας  το κεφάλι τους.
Η άσκηση «Turning Point 15», αποτελεί μία πρόβα τζενεράλε ,  σύμφωνα με το ισραηλινό άρθρο , πριν  από έναν  πιθανό  πόλεμο κατά των οργανώσεων της «Χεζμπολάχ», της  Χαμάς και του Ιράν. Σκοπός της άσκησης ετοιμότητας , είναι κυρίως η εκπαίδευση του πληθυσμού για την λήψη κατάλληλων μέτρων  , στην περίπτωση που οι οργανώσεις αυτές αποφασίσουν  να χτυπήσουν τις  Ισραηλινές πόλεις με μαζική εκτόξευση πυραύλων.
Η άσκηση θα περιλαμβάνει την συμμετοχή, του συνόλου της ισραηλινής αστυνομίας, των ομάδων διάσωσης και άλλων υπηρεσιών έκτακτης  ανάγκης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των πολιτειακών και τοπικών κυβερνητικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σε  πιθανή πυραυλική επίθεση « καταστρέφονται κυβερνητικά κτίρια και σχολεία , παράλληλα πραγματοποιούνται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, υπάρχει  πλήρη διακοπή  της λειτουργίας του  ηλεκτρικού  ρεύματος και των δικτύων επικοινωνιών,  διαρροή επικίνδυνων ουσιών, καθώς και  επιθέσεις αυτοκτονίας  που απειλούν άμεσα τον  ισραηλινό πληθυσμό.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr οι ισραηλινές αρχές διαθέτουν πληροφορίες για συσσώρευση πυραύλων στον νότιο  Λίβανο , από την «Χεζμπολάχ» και την «Χαμάς» με την βοήθεια των Ιρανών, και ετοιμάζονται πιθανότατα να κτυπήσουν.
Οι συνέπειες μιας πιθανής  ισραηλινής εναέριας και χερσαίας επίθεσης , στην ευρύτερη περιοχή θα είναι μεγάλες για όλες τις χώρες. Το σίγουρο όμως είναι ότι υπάρχει «καπνός» άρα και « φωτιά» στα σύνορα  του Λιβάνου και  τουΙσραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου