Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η Ρωσία ετοιμάζει συνεργασία με το Ιράν στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας!

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας «Rosatom» Nikolai Spassky, δήλωσε ότι η Ρωσία εξέφρασε την προθυμία της να συνεχίσει να αναπτύσσει την συνεργασία  της με το Ιράν, στον τομέα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας. Παρόμοια δήλωση έκανε σε μια συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν Mehdi Sanai στη ρωσική πρωτεύουσα.Firiiin_mah_nuklear_

Κατά τη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων ο αναπληρωτής επικεφαλής της «Rosatom», δήλωσε την ετοιμότητά της  εταιρείας  του να ξεκινήσει την στενή συνεργασία στον πυρηνικό τομέα , με  την κατασκευή δύο νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας («Busher» 2 και 3) στο νότιο Ιράν, σημειώνοντας ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.
Ο Mehdi Sanai πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ιράν και η Ρωσία στο εγγύς μέλλον θα ενισχύσουν την συνεργασία τους στον τομέα της παραγωγής πυρηνικού καυσίμου, καθώς και στις τεχνικές ελέγχου και συντήρησης της πυρηνικής βιομηχανίας.
Όπως αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων Iran.ru, στα τέλη Απριλίου στην  Τεχεράνη πραγματοποιήθηκαν  συνομιλίες του αναπληρωτή διευθυντή  Ατομικής Ενέργειας του Ιράν,  Behrouz Kamalvandi και του Nikolai Spassky σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την κατασκευή δύο νέων σταθμού στο Μπουσέρ.
Η ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, διαβλέπει σαφέστατα την δημιουργία ενός άξονα Ρωσίας και Ιράν στον αμυντικό τομέα , εναντίον του έτερου άξονα  ΗΠΑ και Ισραήλ. Η Μόσχα διαβλέποντας την στάση των Αμερικανών στην Ουκρανία , και την ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, υλοποιεί  την δική της  εξωτερική πολιτική με την Τεχεράνη. Η υλοποίηση του άξονα Μόσχα-Τεχεράνη αφορά και την Μ. Ανατολή έχοντας ως στόχο την Σ. Αραβία και τα τεκταινόμενα στην Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου