Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ντάτσιτς: Η κυβέρνηση έσπασε, να μην μιλήσει για τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου.

              ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -Η σερβική ηγεσία θα συναντηθεί αύριο στο Βελιγράδι για να συζητήσει τη συνέχιση του διαλόγου με την Πρίστινα, στις Βρυξέλλες, είπε ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς , και δεν γνωρίζει προς ποια κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσουν οι περαιτέρω συνομιλίες με την Πρίστινα,με τους εκπροσώπους της που δεν θέλουν να μιλάμε για να δοθεί η εκτελεστική εξουσία των δήμων της σερβικής κοινότητας στο Κόσοβο και τα Μετόχια.
             Ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σερβίας, ότι η Σερβία εξακολουθεί να συνεχείζει τον διάλογο ως το μόνο δρόμο για μια λύση, αλλά η κατάσταση δεν είναι καθόλου αφελής, αλλά πολύ δύσκολη:
            "Θα πρέπει να εκτεθούμε σε υψηλές πιέσεις και χειραγώγηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι:
            "Η Σερβία έχει επιδείξει δικαιοσύνη, δεν ξέρω τι περισσότερο μπορούμε να προτείνουμε, αλλά και να αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και να πουν« δεν μπορούμε να σεβαστούμε τίποτα, κάνετε ό, τι θέλετε. "Αλλά τότε τι θα συμβεί στους ανθρώπους μας;" είπε ο Ντάτσιτς.
                 Επανέλαβε ότι την Δευτέρα πρόκειται στις Βρυξέλλες να συνεχιστεί ο διάλογος, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει, για να μπορέσει να συμφωνήσει ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.
              "Μην με ρωτήσεις τι θα κάνω εκεί (στις Βρυξέλλες). Πολύ δύσκολο και δεν ξέρω», είπε ο Ντάτσιτς.
 Ivica Dačić<br/>Tanjug

                                   O Σέρβος Πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς. 

                 «Συμφωνούμε σε ένα σημείο, το οποίο είναι ότι το πρόβλημα των παράλληλων θεσμών θα μπορούσε να λυθεί με τη δημιουργία μιας κοινότητας των δήμων. Ωστόσο, δεν θέλω να μιλήσω για την εκτελεστική άδεια για αυτή την κοινότητα, γι 'αυτούς, το ζήτημα αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο, όπως για μας είναι ένα διαφορετικό θέμα, "ανέφερε ο Ντάτσιτς.
               Επανέλαβε ότι ο συμβιβασμός διαρκεί δύο ή τρεις μήνες σε αυτή την περίπτωση, καθώς και το ζήτημα ,του πώς να συμπεριφέρονται στις Βρυξέλλες ,απάντησε ότι η θέση τους είναι ουδέτερη, ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα και ότι η ΕΕ δεν επιβάλλει καμία απόψη του Βελιγραδίου και της Πρίστινα.
            "Κρατούν λένε ότι δεν θα είναι " Σερβική Δημοκρατία "στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν ξέρω ποιος ανέφερε την Σερβική Δημοκρατία. Το Διοικητικό Συμβούλιο από την Αρχή των δήμων που είχαμε προβλέψει είναι πολύ χαμηλότερο από τις αρμοδιότητες της Δημοκρατίας της Σερβίας, αλλά υπάρχουν και άλλα παραδείγματα περιφερειακών αρχών στην Ευρώπη» είπε ο Ντάτσιτς .
                Ο Ντάτσιτς είπε, ότι έχει τελικά να πάει σε συνομιλίες με τους Σέρβους, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς ,εξαρτώνται από το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου.
                «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για το τι θέλουμε», είπε ο πρωθυπουργός Ντάτσιτς.
                Ο Ντάτσιτς είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου και η οριοθέτηση σε σχέση με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου,είναι η καλύτερη λύση. Ο Ντάτσιτς δήλωσε από τις Βρυξέλλες, επιμένουν να υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν τη νέα Σερβική Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, αλλά ότι κανείς δεν ψάχνει ακόμη κάτι άλλο.
              «Οι αρχές στη Σερβία έσπασαν, έκαναν μια συμβιβαστική λύση.Πρέπει να μην μιλάμε πλέον για τη διαίρεση, ή την οριοθέτηση, αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη και η μόνη λύση, η οποία είναι η μόνη που θα είναι αποδεκτή και στους δύο, Σέρβους και Αλβανούς" δήλωσε ο Ντάτσιτς στους δημοσιογράφους στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σερβίας.
               Πρόσθεσε ότι η Σερβία έχει κάνει όλα τις κοινότητες που προσφέρει ,δήμους της Σερβίας, οι οποίες, όπως είπε, ήταν μέρος του συστήματος στην Πρίστινα, αλλά τώρα ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό, και ότι η κοινότητα επιδιώκει στην Πρίστινα Σερβικό δήμο,που δεν έχει καμία δικαιοδοσία, το οποίο είναι απαράδεκτο.        http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.289.html:422001-Dacic-Vlast-prelomila-ne-daju-mi-ni-da-pricam-o-podeli-KiM      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ NOVOSTI.rs. :Corfiatiko.blogspot.com.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου