Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ταξιδιωτική οδηγία υπό τον φόβο της χρεοκοπίας--ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ TUI.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός συμβουλεύει τους πελάτες του, που θα επισκεφθούν το καλοκαίρι τη χώρα μας, να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά, ώστε να μην έχουν πρόβλημα αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη


Ταξιδιωτική οδηγία υπό τον φόβο της χρεοκοπίας
Νέο χτύπημα δέχεται ο ελληνικός τουρισμός, αυτήν τη φορά από την TUI. Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός συμβουλεύει τους πελάτες του που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές φέτος το καλοκαίρι να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ μετρητά, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αν η χώρα φύγει από την Ευρωζώνη.
Η οδηγία της TUI είδε το φως της δημοσιότητας σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση του ιταλικού ταξιδιωτικού οργανισμού Vera Tour να «παγώσει» τις προκαταβολές σε Ελληνες ξενοδόχους, επικαλούμενος το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της TUI έχει δεχθεί πλήθος ερωτημάτων από πελάτες της, οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν για το τι πρέπει να κάνουν αν βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα και η χώρα βρεθεί εκτός ενιαίου νομίσματος. Και ο επικεφαλής των ταξιδιών για την Ανατολική Μεσόγειο, τους συμβουλεύει ότι: στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί αμέσως σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες είναι καλό να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά.
Η οδηγία της TUI υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προβλήματα από απεργίες και διαδηλώσεις και πως δεν έχει παρατηρηθεί καμμία κακή διάθεση εναντίον Γερμανών τουριστών
Η οδηγία της TUI υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προβλήματα από απεργίες και διαδηλώσεις και πως δεν έχει παρατηρηθεί καμμία κακή διάθεση εναντίον Γερμανών τουριστών
Η Μεγάλη Βρετανία
Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Μεγάλη Βρετανία, με τους tour operators να συνιστούν στους Αγγλους πελάτες τους που θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές να έχουν μαζί τους μεγαλύτερα ποσά σε ευρώ, καθώς θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση οι τράπεζες και τα ΑΤΜ δεν θα λειτουργούν για να πάρουν χρήματα. Αντίθετη είναι όμως η σύσταση από τις ασφαλιστικές εταιρείες προς τους Βρετανούς τουρίστες, δηλαδή να μην έχουν μεγάλα χρηματικά ποσά, διότι σε περίπτωση κλοπής, η ασφάλεια θα τους καλύψει μόνο μέχρι το ύψος των 250 λιρών.
Ωστόσο, στο σημείωμά της η TUI αναφέρει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προβλήματα από απεργίες και διαδηλώσεις και υπογραμμίζει ότι «δεν έχει παρατηρηθεί απολύτως καμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών τουριστών».
Επιπλέον η ΤUΙ σημειώνει ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Ελληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας.
Πρόεδρος ΣΕΤΕ
Πόλεμος συμφερόντων
Για ανελέητο πόλεμο συμφερόντων από τους tour operators με απώτερο στόχο να πέσουν ακόμα περισσότερο οι τιμές για τα συμβόλαια του 2013, κάνει λόγο ο Α. Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ και υπογραμμίζει ότι: Η πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι μηδαμινή. Ακόμα όμως και στην ακραία περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, η μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο θα χρειαστεί αρκετούς μήνες και δεν θα γίνει σε λίγες ώρες. Και συμπληρώνει: Ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τους τουρίστες, διότι στο τέλος ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός τουρισμός.           http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63663039

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου