Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ίλια της Murom, και ο Γιώργος θα προσθέσουν δύναμη στο στρατό.

              Οι στρατιωτικές μονάδες στην Τσετσενία, το Νταγκεστάν, στην Ινγκουσετία, Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία, τη Βόρεια και τη Νότια Οσετία θα προσκυνήσουν την δύναμη των Ορθοδόξων αγίων.
Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οι αξιωματικοί και στρατιώτες της Νότιας στρατιωτικής περιοχής, και οι φρουροί θα συμμετέχουν στις υπηρεσίες της εκκλησίας σε πομπές- κινήσεις με τα λείψανα του Ίλια της Murom, του Αγίου Γεωργίου,του Φιοντόρ Ushakov και ένα σταυρό με ένα κομμάτι από το Δέντρο του Σταυρού, καθώς θα συμμετέχουν και ιερείς για να ακούσετε ιστορίες για τη ζωή αυτών των αγίων. Προσευχές και θρησκευτικές πομπές θα γίνουν σε 20 περιοχές.

                 Ο επικεφαλής του τμήματος για την εργασία με τις θρησκευτικές πομπές, YUVO Γκενάντι Ochkin είπε στην "Izvestia", ότι το χρονοδιάγραμμα και η διαδρομή του προσκυνήματος μέχρι σήμερα συζητείται. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιστοί στρατιώτες, οι οποίοι αποτελούν το 70-80% του συνολικού αριθμού των στρατιωτών και αξιωματικών ανυπομονούν να προσκυνήσουν τα λείψανα των αγίων.

               - Μερικοί από τους πιστούς έχουν πάει σ 'έναν ιερέα του χωριού, δεν έχουν δει ποτέ λείψανα αγίων. Γιατί δεν τους δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν στις υπηρεσίες της εκκλησία, και την πομπή; Και για να φιλήσουν τα λείψανα - είναι γενικά πολύ! - Είπε ο Ochkin.

               Τόνισε ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία,τα λείψανα του Ίλια Murom που είναι προστάτης του Στρατού,του Φιοντόρ Ushakov προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού, και ο Αγιος Γιώργος προστάτης ολόκληρου του στρατού.

             Όπως είπε στην«Izvestia» ο εκπρόσωπος του Συνοδικού Τμήματος της Δημοκρατίας της Κίνας, ένα προσκύνημα είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος του ιερού'' Βονιφάτιου μάρτυρα''. Για να φέρει τα λείψανα των αγίων σε YUVO, το ταμείο έχει εξασφαλίσει την ευλογία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και συμφώνησε με YUVO και την Vladikavkaz Επισκοπή.
Σύμφωνα με την πηγή, οι μετοχές αναβιώνουν την παράδοση της Ορθόδοξης εκκλησίας στο στρατό.

            - Πριν από το 1917 ,με τον πόλεμο στη Ρωσία ,λάτρευαν τακτικά τα λείψανα να ανέβει το ηθικό - εξήγησε.

             Ο επικεφαλής του Τομέα Στρατιωτικών Αερομεταφερόμενου Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Βασίλιεφ Μιχαήλ, είπε,στην «Izvestia» ότι η λατρεία των λειψάνων των αγίων πολεμιστών είναι για να βοηθήσουν τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς στο YUVO να εκτελέσουν το καθήκον τους, το οποίο συνδέεται με τους καθημερινούς τους κινδύνους. Σύμφωνα με τον ιερέα, ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών του ρωσικού στρατού είναι Ορθόδοξοι.Τόνισε ότι οι άγιοι του Ίλια Murom, ο Γιώργος και ο Θεόδωρος Ushakov ξέρουν την στρατιωτική θητεία από το εσωτερικό και είναι επομένως ιδιαίτερα κοντά στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς. - Για παράδειγμα, ο Αγιος Γιώργος ήταν ένας από τους διοικητές της Φρουράς των Πραιτοριανών στο ρωμαϊκό στρατό, αντισυνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, στη σύγχρονη γλώσσα, και ο πρώτος ρώσος άγιος Ίλια του Murom ήταν στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για την υπεράσπιση της πατρίδας τον 12ο αιώνα, από τους άπιστους στα νότια σύνορα - είπε Πατέρας Μιχαήλ. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι, παρά το γεγονός ότι το YUVO βρίσκεται σε περιοχές όπου οι ντόπιοι εξάπλωνουν το Ισλάμ,και η Ορθόδοξη υπηρεσία στις στρατιωτικές μονάδες δεν θα προκαλέσει συγκρούσεις. - Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες του ρωσικού στρατού εθνικά κατά κάποιο τρόπο σχετίζονται με τον ορθόδοξο πολιτισμό. Το στρατόπεδο είναι μια κλειστή κοινωνία, διαζευγμένη από την περιοχή όπου βρίσκονται, - είπε ο ραβίνος.
Илья Муромец и Георгий Победоносец прибавят армии мощи
Фото: Анатолий Жданов


            Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων Λεονίντ Ivashov, αντίθετα, πιστεύει ότι οι δημόσιες προσευχές και λιτανείες του στρατού θα μπορούσαν να προκαλέσουν συγκρούσεις για θρησκευτικούς λόγους. Υπενθύμισε ότι ο ρωσικός στρατός είναι μια πολυεθνική, και σε αυτό, μαζί με τους Ορθόδοξους είναι οι μουσουλμάνοι και Εβραίοι. - Φυσικά, η πνευματική τροφοδοσία των στρατιωτών είναι καλό πράγμα, αλλά σήμερα, οι στρατιωτικές μονάδες θα φέρουν τους Ορθόδοξους Αγίους, και αύριο οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι θα λένε: "Γιατί δεν μπορούμε, και εμείς να φέρουμε το δικό μας;" Είναι πιο εύκολο να γράψει μια Ορθόδοξη στρατιωτική φύλλαδα την απουσία, ώστε να μπορούν να πάνε κάπου, να προσκυνήσουν τα λείψανα. Μια σύγκρουση με βάση την πίστη στο στρατό και αφθονεί, - είπε ο εμπειρογνώμονας. Σύμφωνα με τον Ivashov, το ηθικό των αγωνιστών της Εθνικής Άμυνας, θα πρέπει να το αυξήσουν, αντί για λείψανα με τα σύμβολα του ηρωισμού, που θα γίνουν αντιληπτά από τον στρατό, ανεξάρτητα από την πίστη ή την εθνικότητα - για παράδειγμα, να εμπνεύσει τους στρατιώτες στην υπηρεσία,ότι είναι οι χαρακτήρες του παρελθόντος με στρατηγούς τον Alexander Nevsky και τον Αλέξανδρο Suvorov.                    http://www.izvestia.ru/news/526020    ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου