Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Αόρατοι Φονιάδες! Τον "αόρατο χιτώνα" εφηύραν Ρώσοι επιστήμονες και τον στέλνουν Ουκρανία (Βίντεο).

 Αυτή η νέα στολή καμουφλάζ θα κρύβει τους Ρώσους στρατιώτες από τις ουκρανικές συσκευές θερμικής απεικόνισης.


Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται κανονικά και τα δύο στρατόπεδα εξακολουθούν να δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες και καινοτόμα οπλικά συστήματα στο πεδίο της μάχης.

Τώρα εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει την χρήση νέων «αόρατων χιτώνων» από Ρώσους στρατιώτες στο μέτωπο.

Δοκιμή του «Αόρατου Χιτώνα» από Ρώσους Στρατιώτες

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής πύλης ειδήσεων Avia-pro, κατά την διάρκεια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου Ρώσοι στρατιώτες δοκίμασαν στο πεδίο της μάχης μία νέα εφεύρεση ρωσικής ανάπτυξης. Επρόκειτο ουσιαστικά για ειδικές στολές καμουφλάζ, σχεδιασμένες να προστατεύουν τους Ρώσους στρατιώτες κατά εχθρικών συσκευών θερμικής απεικόνισης. Πώς το κάνουν αυτό; Κρύβοντας το θερμικό αποτύπωμα των Ρώσων στρατιωτών, πράγμα που θεωρητικά τους καθιστά αόρατους στις εχθρικές συσκευές.

Αυτές οι στολές, οι οποίες αποκαλούνται «κάπες» από τα ρωσικά μέσα, επιδεικνύουν πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά είναι ιδιαίτερα ελαφριές μιας και ζυγίζουν μόλις 350 γραμμάρια, χαρακτηριστικά που τις καθιστά εύκολες για μεταφορά και τοποθέτηση. Για να καταλάβετε χωράνε μέσα στην τσέπη ενός Ρώσου στρατιώτη. Δεύτερον, η Μόσχα αναφέρει πως οι στολές αυτές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην απόκρυψη του θερμικού αποτυπώματος ενός στρατιώτη διότι περιέχουν μία ειδική σύσταση που μπλοκάρει με μεγάλη επιτυχία την ανθρώπινη θερμική ακτινοβολία.

Όσον αφορά τα τακτικά πλεονεκτήματα αυτών των στολών νομίζουμε πως είναι ιδιαίτερα προφανή. Οι Ουκρανοί στρατιώτες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις συσκευές θερμικής απεικόνισής τους κατά την διάρκεια νυχτερινών επιχειρήσεων, μιας και πολλές φορές αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουν αποτελεσματικά Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην περίμετρο. Είτε πρόκειται για Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές, είτε πρόκειται για Ρώσους ανιχνευτές, οι Ουκρανοί σίγουρα θέλουν να γνωρίζουν την θέση τους στον χάρτη.

Όπως προαναφέραμε, στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκε και ένα βίντεο που παρουσιάζει την αποτελεσματικότητα αυτών των ρωσικών στολών κατά την διάρκεια της νύχτας σε ένα δασώδες περιβάλλον. Σε απόσταση περίπου 20 με 30 μέτρων οι «κάπες» αυτές πράγματι έκρυψαν πλήρως του μαχητές από την εχθρική συσκευή θερμικής απεικόνισης. Για σύγκριση, τοποθετήθηκαν Ρώσοι στο ίδιο σημείο που δεν φορούσαν την στολή. Όπως βλέπετε στο βίντεο αυτοί οι στρατιώτες ήταν ορατοί στην εχθρική συσκευή.

Εάν αυτές οι νέες στολές καμουφλάζ λειτουργούν στο πεδίο της μάχης με τον ίδιο τρόπο τότε αναμένουμε πως οι ρωσικές ενέδρες και οι ρωσικές αιφνιδιαστικές επιθέσεις να γίνουν ακόμη πιο εφιαλτικές για τους Ουκρανούς.

Δείτε το βίντεο εδώ.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου