Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Προβλέψεις Σιβηριανών Σαμάνων και Παλαιών Πιστών για τα τρία φεγγάρια και τη μελλοντική ευημερία της ανθρωπότητας.


Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους θρύλους της βαθιάς αρχαιότητας ως παραμύθια και θρύλους.  Αλλά σε κάθε παραμύθι υπάρχει πάντα μια σημαντική ποσότητα αλήθειας.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους θρύλους της βαθιάς αρχαιότητας ως παραμύθια και θρύλους. Αλλά σε κάθε παραμύθι υπάρχει πάντα μια σημαντική ποσότητα αλήθειας. Οι αυτόχθονες λαοί της Σιβηρίας διατηρούν προσεκτικά τις παραδόσεις, τους θρύλους και τις προφητείες και τις μεταδίδουν στα παιδιά τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αρχαίοι άνθρωποι ήταν σοφοί και γνώριζαν τι θα συνέβαινε στο μέλλον.

Προφητεία για τρία φεγγάρια που καλύπτουν τον ήλιο.

Στις όχθες του ένδοξου ποταμού Γενισέι, στην άκρη της τάιγκα, ζούσε ένας γέρος ερημίτης τη δεκαετία του εβδομήντα του περασμένου αιώνα. Και το όνομά του ήταν Yegor Kukhlin. Είχε μια φήμη μεταξύ των ανθρώπων ως θεραπευτής και μάγος που μπορούσε όχι μόνο να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια, αλλά και να προβλέψει το μέλλον και ακόμη και να δώσει καλές συμβουλές.

Ανεξάρτητα από το πόσο επιφυλακτικοί ήταν τότε με τους μάγους, οι ταλαιπωρημένοι έρχονταν συχνά στον παππού Yegor - ένα ολόκληρο μονοπάτι περνούσε μέχρι την καλύβα του. Και σε αντάλλαγμα για θεραπεία και άλλες μαγικές υπηρεσίες του έφερναν φαγητό. Έτσι έζησε ο γέρος μέχρι που έφυγε από τη ζωή σε έναν άλλο κόσμο.

Αλλά οι ντόπιοι εξακολουθούν να θυμούνται τις προφητείες του, ειδικά την τρομακτική για τα τρία φεγγάρια που καλύπτουν τον Ήλιο, και ελπίζουν με τρόμο - ίσως δεν θα γίνει πραγματικότητα;

Ο παππούς Yegor είδε ότι μια μέρα το σκοτάδι θα κατέβαινε από τον ουρανό και θα τύλιξε τα πάντα γύρω στη φωτιά και τον καπνό, και ένα άλλο δαιμονικό σκοτάδι θα ξεσπούσε από τα έγκατα της γης και θα πήγαιναν ο ένας προς τον άλλο. Όταν δύο σκοτάδια συναντηθούν και ενωθούν, τότε τίποτα ζωντανό δεν θα ζήσει - ούτε πουλί, ούτε κτήνος, ούτε άνθρωπος.

Και όλα αυτά θα συμβούν ακριβώς αφού τα τρία φεγγάρια θάψουν τον Ήλιο, και ολόκληρος ο κόσμος βυθιστεί στο σκοτάδι για τρεις ολόκληρες ώρες. Μια ζεστή μέρα θα δώσει τη θέση της σε μια παγωμένη νύχτα σχεδόν αμέσως.

Μας περιμένει μια περίεργη έκλειψη;

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους θρύλους της βαθιάς αρχαιότητας ως παραμύθια και θρύλους.  Αλλά σε κάθε παραμύθι υπάρχει πάντα ένα σημαντικό μερίδιο αλήθειας.-2

Ο Σοβιετικός εθνογράφος και τοπικός ιστορικός Artemy Polotsky επισκέφτηκε πολλά χωριά της Σιβηρίας. Συνέλεξε ιστορίες και θρύλους, κατέγραψε τις προφητείες των σαμάνων και τις προβλέψεις των ερημιτών των Παλαιών Πιστών. Το 1975, ο Polotsky δημοσίευσε ένα βιβλίο στο samizdat, το οποίο προκάλεσε πολύ θόρυβο στην επιστημονική κοινότητα της Σιβηρίας.

Αναλύοντας το υλικό που συλλέχτηκε κατά τη διάρκεια των αποστολών, ο Polotsky κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στη Γη συμβαίνουν σοβαροί κατακλυσμοί με μια ορισμένη κυκλικότητα, που ονομάζονται ευρέως τα άκρα του κόσμου. Κατά κανόνα, το τέλος του κόσμου ήρθε επειδή υπήρχαν πολύ λίγοι επιζώντες και νέοι πολιτισμοί αντικατέστησαν τους αναχωρητές.

Ο Polotsky έγραψε επίσης τις προφητείες του παππού Kukhlin για τα τρία φεγγάρια. Πρότεινε στον οξυδερκή Old Believer να μιλήσει για την επερχόμενη ηλιακή έκλειψη. Συνήθως η Σελήνη καλύπτει τον Ήλιο για μικρό χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά για λίγα λεπτά. Όμως το 2038, ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη θα είναι σε τέτοια θέση που η ηλιακή έκλειψη θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ώρες.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο που έχει συμβεί μόνο μία φορά στη μνήμη του πολιτισμού μας - λίγο πριν την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Το βιβλίο του Polotsky περιέχει πολλές ανακρίβειες σχετικά με τους υπολογισμούς του, αλλά ας είμαστε επιεικείς - εξακολουθεί να είναι εθνογράφος, όχι μαθηματικός και αστρονόμος. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν μια σειρά από τις υποθέσεις του, ειδικά επειδή ορισμένες από αυτές έχουν αδιάψευστα στοιχεία.

Το μυστικό της τρομακτικής σπηλιάς.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους θρύλους της βαθιάς αρχαιότητας ως παραμύθια και θρύλους.  Αλλά σε κάθε παραμύθι υπάρχει πάντα ένα σημαντικό μερίδιο αλήθειας.-3

Στα βουνά του Αλτάι υπάρχει μια σπηλιά, που λέγεται δημοφιλής Scary. Οι τοίχοι του είναι διάστικτοι με επιγραφές σε σχήμα σφήνας, μετά από μελέτη των οποίων οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια χρονολογική περιγραφή παρελθόντων και μελλοντικών γεγονότων. Ένα είδος χρονικού του παρελθόντος και του μέλλοντος, γραμμένο περίπου 25-30.000 χρόνια πριν.

Ενώ οι επιγραφές αποκρυπτογραφούνταν με το χέρι, ήταν σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του '90 του περασμένου αιώνα, οι υπολογιστές ήρθαν στη βοήθεια των επιστημόνων. Φορτώνοντας τα δεδομένα σε ένα ειδικό πρόγραμμα μεταφραστή, οι επιστήμονες έλαβαν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αρχεία των σπηλαίων, από την πλευρά που δύει ο Ήλιος, άνθρωποι με χλωμό δέρμα και ξανθά μαλλιά θα έρθουν σε αυτές τις χώρες. Από εκεί και πέρα ​​η Σιβηρία θα τους ανήκει. Αυτοί οι άνθρωποι θα χτίσουν περίεργες κατασκευές από πέτρα και μέταλλο, κλείνοντας τα ποτάμια. Υποστηριζόμενο από έναν πέτρινο τοίχο, το μεγάλο νερό θα κρύψει την τάιγκα και τα βουνά από κάτω.

Αλλά φαίνεται ότι μιλάμε για τους μεγαλύτερους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της Σιβηρίας, οι οποίοι στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν από ανθρώπους με χλωμό δέρμα - αυτοί είναι οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί Sayano-Shushenskaya και Bratsk.

Τα χρονικά των σπηλαίων λένε επίσης για ισχυρούς σεισμούς, οι οποίοι θα συνοδεύονται από μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Αυτές οι καταστροφές έχουν ήδη συμβεί το 1936, το 1989 και το 2000.

Προειδοποιούν επίσης για μελλοντικά γεγονότα - το 2115, δηλαδή, σε λιγότερο από εκατό χρόνια, κάτι θα συμβεί ως αποτέλεσμα του οποίου τα βουνά Sayan και Altai θα μετατραπούν σε πεδιάδες, το νερό από τη λίμνη Βαϊκάλη θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα σχηματιστεί ένας τεράστιος αμμώδης κρατήρας.

Προβλέψεις ενός σαμάνου Buryat.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους θρύλους της βαθιάς αρχαιότητας ως παραμύθια και θρύλους.  Αλλά σε κάθε παραμύθι υπάρχει πάντα ένα σημαντικό μερίδιο αλήθειας.-4

Ένας άλλος σοβιετικός εθνογράφος Igor Savenkov, μελετώντας τη ζωή και τα έθιμα των αυτόχθονων πληθυσμών της Σιβηρίας, έγραψε στα απομνημονεύματά του που δημοσιεύθηκαν το 1958 για τις συνομιλίες του με τον σαμάνο του Μπουριάτ Ουμγκάλα Μπουτιάσεφ.

Περιέγραψε λεπτομερώς πώς ο σαμάνος μπήκε σε έκσταση με τη βοήθεια τελετουργικών χορών και ενός ντέφι και στη συνέχεια επικοινωνούσε με τα πνεύματα των προγόνων του, που του ψιθύριζαν για μελλοντικά γεγονότα. Και τα πνεύματα του είπαν για το μέλλον εκατό χρόνια νωρίτερα.

Όλα θα πάνε καλά έως ότου οι άνθρωποι από τη Δύση φέρουν κακά έθιμα και ύπουλα σχέδια στα τέλη του εικοστού αιώνα. Οι ταραγμένοι καιροί θα διαρκέσουν τρεις φορές δώδεκα χρόνια ο καθένας και θα τελειώσουν με μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού κόσμου. Αυτές οι αντιπαραθέσεις θα σταματήσουν από τους θεούς που κατέβηκαν από τον ουρανό και μόνο τότε θα έρθει η ειρήνη και η γενική ευημερία.

Αλλά πρώτα, οι ουράνιοι θεοί θα τιμωρήσουν τους ανθρώπους για τη σκληρότητά τους. Θα στείλουν σοβαρό παγετό στα εδάφη και θα υπάρξει τρομερός λιμός, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε τόσο κρύο καιρό. Πολλοί θα φύγουν, αλλά πολλοί θα παραμείνουν. Και θα εμφανιστεί ένας νέος λαός - μισοί άνθρωποι, μισοί θεοί, που θα χτίσουν μια νέα ευτυχισμένη ζωή.

Παρεμπιπτόντως, οι αυτόχθονες λαοί της Σιβηρίας και του Βορρά έχουν πολλούς θρύλους και παραδόσεις για θεούς που κατέβηκαν από τον ουρανό. Αναφέρονται στους θρύλους των Ulchi, Chadob (Angara) Tungus και Khakass. Οι ουράνιοι θεοί πετούσαν πάντα μέσα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε προβλήματα. Σύμφωνα με το μύθο, θα πρέπει να περιμένει κανείς την επόμενη επίσκεψή του «όταν ο Ουρανός και η Γη αλλάξουν θέση». Φαίνεται ότι μιλάμε για αλλαγή μαγνητικών πόλων.

Χρονολόγιο επερχόμενων γεγονότων.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε τους θρύλους της βαθιάς αρχαιότητας ως παραμύθια και θρύλους.  Αλλά σε κάθε παραμύθι υπάρχει πάντα ένα σημαντικό μερίδιο αλήθειας.-5

Ο ερευνητής του Krasnoyarsk, Stepan Markov, συλλέγει και μελετά τους θρύλους και τις ιστορίες των αυτόχθονων πληθυσμών της Σιβηρίας εδώ και δεκαετίες. Συνέταξε μάλιστα ένα χρονοδιάγραμμα για το εγγύς μέλλον μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, μέχρι το 2035 θα αντιμετωπίσουμε πολλές φυσικές καταστροφές, η ισχύς και ο αριθμός των οποίων θα αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο. Οι πιο τρομεροί σεισμοί θα συμβούν στα νότια των Κουρίλ Νήσων φέτος και το 2030 στις Φιλιππίνες.

Οι δονήσεις και τα επακόλουθα τσουνάμι θα αλλάξουν ριζικά το ανάγλυφο των βουνών Sayan και Altai και επίσης θα διαταράξουν το περίγραμμα της ακτογραμμής της Βαϊκάλης.

Από το 2040 περίπου, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα δώσει τη θέση της στη Μικρή Εποχή των Παγετώνων, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική, προκαλώντας ραγδαία μείωση του πληθυσμού, με ένα έως ενάμιση δισεκατομμύριο ανθρώπους να εξαφανίζονται.

Μετά το 2050, οι θερμοκρασίες στη Γη θα αυξηθούν ξανά, οδηγώντας σε ξηρασίες, απώλειες καλλιεργειών και εκτεταμένο λιμό. Και μόνο από το 2200 θα επανέλθουν όλα στο φυσιολογικό, θα εμφανιστούν οι προϋποθέσεις για την ανάδυση μιας νέας φυλής και γενικότερης ευημερίας.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου