Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Η μυστική αποστολή του Ζακ Κουστώ. Τι βρήκαν οι επιστήμονες στην Ανταρκτική.

Είναι αστείο, αλλά η Ανταρκτική είναι γεμάτη με περισσότερα μυστικά και μυστήρια από έναν από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος - τον Άρη. Και δεν διαφέρουν πολύ, εκτός από το ότι υπάρχει περισσότερο οξυγόνο εδώ. Υπάρχουν όμως πολύ λιγότερες φωτογραφίες.

Εικόνα που λαμβάνεται από ανοιχτό κώδικα

Γεια σε όλους. Σήμερα θα μιλήσουμε για την άγνωστη αποστολή στην Ανταρκτική του διάσημου Jacques Yves Cousteau.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλές χώρες αναζήτησαν τις μυστικές βάσεις της Γερμανίας. Η Γαλλία δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Το 1973, η γαλλική κυβέρνηση χρηματοδότησε την αποστολή του Κουστώ. Ήλπιζαν να βρουν κάτι που άλλες χώρες δεν μπορούσαν να βρουν. Όμως αυτό που βρήκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ανακάλυψαν μια υποβρύχια σπηλιά στον πάγο. Και μέσα βρήκαν τα απίστευτα... ίχνη ενός άγνωστου και μάλλον κακού πολιτισμού...

Έτσι ήταν

Εικόνα που λαμβάνεται από ανοιχτό κώδικα

Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια περίεργη ανωμαλία. Ρεύματα με θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν ξεσπούν κάτω από την ίδια την ακτή. Αποφασίστηκε να σταλούν αυτοδύτες για αναγνώριση.

Αφού κολύμπησαν 200 μέτρα, βρέθηκαν σε μια τεράστια, τρομακτική σπηλιά.

  • Οι Γάλλοι αργότερα είπαν ότι ένιωθαν σαν να βρίσκονταν σε έναν τεράστιο φυσικό ναό με τεράστιους σταλακτίτες και τοίχους που λαμπύριζαν σαν να ήταν φτιαγμένοι από διαμάντια.

Ξεχνώντας να βρει τη βάση, ο Κουστώ άρχισε να εξερευνά τη σπηλιά.

Στην ακτή μέσα στο σπήλαιο συναντήθηκαν από τα ίδια ίχνη - οβελίσκοι καλυμμένοι είτε με ρούνους είτε απλά με σχέδια.

Εικόνα που λαμβάνεται από ανοιχτό κώδικα
  • Ο Jean Andre, ένας αυτοδύτης, μίλησε για την αίσθηση ότι τους παρακολουθούσαν αόρατα μάτια. Σε μια στιγμή, η σιωπή άρχισε να φαίνεται δυσοίωνη. Όλοι άρχισαν να κοιτάζουν τριγύρω.

Και πράγματι, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε μια άψυχη ήπειρο θα μπορούσε κανείς να βρει ίχνη ενός ευφυούς πολιτισμού;

Χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάτι πολύ μεγάλο βρισκόταν στο βάθος. Ωστόσο, οι αυτοδύτες δεν μπόρεσαν να βουτήξουν επειδή το υποβρύχιο ρεύμα ήταν πολύ απρόβλεπτο και δεν ηρέμησε. Επιπλέον, το νερό ήταν τόσο θολό που ήταν αδύνατο να δει κανείς τον βυθό μέσα από αυτό. Ωστόσο, η επιφάνεια της λίμνης ήταν ήρεμη. Εκτός από τους κυματισμούς που συνέχιζαν να τρέχουν σε όλη την επιφάνεια. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν δυνατό να καταλάβουμε τι το προκάλεσε.

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές τον Ιανουάριο του 1974.

Κατά την πανσέληνο κάτι άρχισε να λάμπει στον πυθμένα της λίμνης με διαφορετικές εντάσεις και χρώματα.

Εικόνα που λαμβάνεται από ανοιχτό κώδικα
  • Αν εκείνη τη στιγμή κάποια θεότητα είχε συρθεί από το νερό, δεν θα εκπλαγήκαμε καθόλου, είπε ο Αντρέ.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτή η «παράσταση» σταμάτησε. Αλλά η αποστολή συνεχίστηκε ούτως ή άλλως.

Στα βάθη του σπηλαίου ανακαλύφθηκαν γλυπτά, τα οποία στην αρχή έμοιαζαν με μόλις 2 κόκκινες κουκκίδες. Ήταν ένα φοβερό άγαλμα κάποιου θηρίου με ρουμπίνια αντί για μάτια, που για κάποιο λόγο έλαμπε στο σκοτάδι.

Εικόνα που λαμβάνεται από ανοιχτό κώδικα

Ο Κουστώ αποφάσισε να παραδώσει ένα αντίγραφο του οβελίσκου και του αγάλματος στο πλοίο, αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Τα βάθρα στα οποία στέκονταν αποδείχθηκαν πολύ δυνατά για να τα εξοπλίσουν οι ερευνητές.

  • Αλλά αυτή η ιστορία δεν έχει θετικό τέλος

Αρκετοί ερευνητές εξαφανίστηκαν σε αυτή την αποστολή και η ταινία του Ζακ δεν κυκλοφόρησε ποτέ... Η έρευνα σταμάτησε λόγω «άγνωστης απειλής και ακατάλληλου εξοπλισμού».

Εικόνα που λαμβάνεται από ανοιχτό κώδικα

Όταν το πλοίο του Ζακ μπήκε στα γαλλικά ύδατα, τους συνάντησε ναυτική αναγνώριση. Για να τιμήσουμε τους ήρωες; Όχι, για κατάσχεση όλων των αποτελεσμάτων της έρευνας.

dzen.ru

Το μυστήριο της αποστολής του Jacques-Yves Cousteau στην Ανταρκτική. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες στη θάλασσα.

Αλλά τι να κάνουμε τότε με τα τέσσερα μέρη των ταινιών για την Ανταρκτική από το 1973–1974 που κυκλοφόρησαν; Πού είναι η αλήθεια και πού η μυθοπλασία; Είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβεις. Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι η προσωπικότητα του Κουστώ μπορεί να αποδειχθεί εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Για πολύ καιρό, ο κόσμος εμφανιζόταν στον Κουστώ ως ένας γενναίος άνδρας που καλούσε να προστατεύσει τον πλανήτη και να φερθεί με προσοχή στη φύση. Είναι όμως ο ίδιος ο Κουστώ έτσι;

Κρυφές δραστηριότητες του ερευνητή.

Θα εκπλαγείτε, αλλά ο γενναίος επιστήμονας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι υποστηρικτής του «χρυσού δισεκατομμυρίου». Για παράδειγμα, το 1991, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό The UNESCO courier, παραπονέθηκε ανοιχτά ότι η ανθρωπότητα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και, για να αποτρέψουμε την καταστροφή, θα πρέπει τώρα να αρχίσουμε να απαλλαγούμε από 350 χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα (πρέπει να εξαλείψουμε 350.000 άτομα την ημέρα).


Φωτογραφία © Getty Images

Φωτογραφία © Getty Images

Ίσως πιστεύετε ότι είναι έτοιμος να καταστρέψει ανθρώπους για χάρη των ζώων που αγαπά; Κάποιο άτομο με υπερπράσινη θέα; Αλλά όχι, αν κρίνουμε από τις ταινίες, ο Κουστώ αντιμετώπιζε τη φύση πολύ ελεύθερα. Για χάρη του αγκυροβόλησης του πλοίου, θα μπορούσε να ανατινάξει έναν ύφαλο με δυναμίτη, για χάρη μιας όμορφης βολής, θα μπορούσε να τραυματίσει ένα μωρό σπερματοφάλαινα με μια προπέλα, να το τελειώσει και μετά να το ταΐσει στους καρχαρίες, εμφανίζοντας αιματηρό πλάνα τροφοδοσίας στο κοινό.

Ο μελλοντικός ερευνητής γεννήθηκε σε μια οικογένεια κληρονομικών δικηγόρων· ο πατέρας του εργάστηκε για Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους που χρηματοδοτούν έργα σε πανεπιστήμια και στον επιστημονικό κόσμο. Αφού μετακόμισαν στην Αμερική, ο Jacques-Yves Cousteau και ο αδελφός του Pierre κατέκτησαν γρήγορα τα αγγλικά. Ήδη σε ηλικία 20 ετών, ο Κουστώ, που από μικρός ενδιαφερόταν για τη θάλασσα, μπήκε στη Ναυτική Ακαδημία, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με ένα ιστιοφόρο και αποφοίτησε ως σημαιοφόρος. Επισκέφτηκε τη Σαγκάη της ΕΣΣΔ και εργάστηκε ως εκπαιδευτής στο καταδρομικό Suffren.

Η επίσημη βιογραφία αναφέρει ότι ο Κουστώ «συνεργάστηκε με την αντίσταση» κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά είναι γνωστό ότι δεν σταμάτησε να υπηρετεί στο ναυτικό υπό το συνεργατικό καθεστώς Vichy στη Νότια Γαλλία, το οποίο εμφανίστηκε μετά την ήττα της Γαλλίας στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την πτώση του Παρισιού το 1940. Η πρώτη ταινία του Κουστώ, 18 μέτρα κάτω από το νερό, κυκλοφόρησε το 1942 στην κορύφωση του πολέμου, το Wreckage εμφανίστηκε το 1943 και το Quiet Landscapes το 1944. Όλα αυτά συνέβησαν με την υποστήριξη του αδελφού Pierre, του συντάκτη μιας από τις ακροδεξιές γαλλικές εφημερίδες, ο οποίος υποστήριξε ανοιχτά τους Ναζί.

Έχοντας γυρίσει λίγες μόνο ταινίες για τη θάλασσα, έγινε ξαφνικά γνωστός σε όλο τον κόσμο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει άδεια να κινηματογραφήσει σχεδόν σε οποιοδήποτε υδάτινο σώμα στη Γη. Το «Calypso» του, που δωρίστηκε πράγματι στον επιστήμονα με συμβολικό ενοίκιο ενός φράγκου το χρόνο, όργωνε ελεύθερα τις θάλασσες και τους ωκεανούς, και ο Κουστώ θέριζε δάφνες και έγινε πλουσιότερος. Παρεμπιπτόντως, αποσύρθηκε από το ναυτικό μόνο το 1956. Μπορεί κανείς μόνο να μαντέψει τι ακριβώς οι παρασκηνιακές δυνάμεις του κόσμου έφεραν τον Κουστώ στην κορυφή του κύματος και τι του ζητήθηκε σε αντάλλαγμα.

Το μυστήριο της αποστολής της Ανταρκτικής.

Είναι γνωστό ότι παράλληλα με την έρευνά του, ο Κουστώ εκτελούσε διάφορες εντολές, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για αραβικό πετρέλαιο. Αλλά το πιο μυστηριώδες γεγονός ήταν η αποστολή στην Ανταρκτική.

Φωτογραφία © TASS / AP Photo / Pressenda

Φωτογραφία © TASS / AP Photo / Pressenda

Το φθινόπωρο του 1972, το Calypso απέπλευσε για την Ανταρκτική. Επισήμως, ο Κουστώ έπρεπε να ερευνήσει τη ζωή των ζώων και να κάνει μια ταινία. Αλλά ενώ το πλήρωμα έπλεε το πλοίο πέρα ​​από τον Ατλαντικό, ο Κουστώ πέταξε στη Νέα Υόρκη και ασχολήθηκε με τα αμερικανικά αρχεία, ενώ συναντήθηκε και με πολιτικούς μακριά από τη βιολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη NASA. Το αμερικανικό πρακτορείο έδωσε στον Κουστώ ένα ελικόπτερο και δεσμεύτηκε να σαρώσει από δορυφόρους εκείνες τις περιοχές της Ανταρκτικής και του βυθού που επισήμανε ο Κουστώ.

Παρά το γεγονός ότι η πανίδα της ηπείρου μελετήθηκε καλύτερα στο ανατολικό τμήμα της -υπήρχαν αποικίες πιγκουίνων και διαδρομές μετανάστευσης φαλαινών- ο Κουστώ επέλεξε να μελετήσει το δυτικό τμήμα της Ανταρκτικής.

Πρώτον, το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο για σχεδόν ένα μήνα στον κόλπο του San Matias στην Αργεντινή, όπου το πλήρωμα φέρεται να μελέτησε τη συμπεριφορά των φαλαινών. Από μια περίεργη σύμπτωση, σε αυτόν τον κόλπο εντοπίστηκαν τα βυθισμένα ναζιστικά υποβρύχια, κάτι που είναι ήδη ανησυχητικό.

Και τον Δεκέμβριο του 1972, το πλοίο κατευθύνθηκε προς την Ανταρκτική, στη Γη του Έλσγουορθ - ένα έρημο μέρος χωρίς σχεδόν πανίδα. Εδώ βρίσκεται το Bentley Deep - ένα από τα βαθύτερα κοιλώματα στον κόσμο, κρυμμένο κάτω από ένα τεράστιο στρώμα πάγου.

Ο αργεντινής-γερμανικής καταγωγής συγγραφέας Hans von Kranz, από τα λόγια ενός από τους αυτοδύτες Calypso, Jean Andre, γράφει ότι το πλήρωμα του πλοίου είχε την αίσθηση ότι ο Κουστώ έψαχνε κάτι. Την πέμπτη ημέρα του ταξιδιού του Calypso, στα ανοιχτά της ακτής του Ellsworth Land, το ραντάρ του πλοίου εντόπισε ένα μεγάλο αντικείμενο σε ρηχά νερά. Η απόφαση λήφθηκε για κάθοδο. Ο ίδιος ο Κουστώ δεν βούτηξε, επικαλούμενος ασθένεια. Φανταστείτε την έκπληξη των αυτοδυτών όταν, στο βυθό του ωκεανού, ανακάλυψαν ένα εντελώς άθικτο, πιθανώς σκόπιμα βυθισμένο πλοίο με επίπεδο τετραγωνικό κατάστρωμα, το οποίο θα μπορούσε αναμφισβήτητα να αναγνωριστεί ως αεροπλανοφόρο. Για καμουφλάζ, το αεροπλανοφόρο ήταν βαμμένο λευκό, και δεν υπήρχαν σημάδια αναγνώρισης.

Φωτογραφία © Shutterstock

Φωτογραφία © Shutterstock

Μόλις ο Κουστώ αντιλήφθηκε το εύρημα, επικοινώνησε αμέσως με κάποιον στη στεριά και ανέφερε τα πάντα. Τη δεύτερη μέρα, οι Γάλλοι προσπάθησαν να μπουν μέσα στο πλοίο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ένας από τους δύτες έσκισε τη στολή του στο μέταλλο, έκοψε το χέρι του και έπρεπε να σηκωθεί επειγόντως. Ίσως ο Κουστώ το θεώρησε αυτό κακό οιωνό - και η «Καλυψώ» αποσύρθηκε. Ή ίσως το έργο είχε ήδη ολοκληρωθεί: με ή χωρίς τη βοήθεια της NASA, ο Κουστώ βρήκε τον τόπο βύθισης του πλοίου και το υπέδειξε στους Αμερικανούς.

Ο αυτοδύτης Jean Andre ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές για το αεροπλανοφόρο, οι οποίες απάντησαν ότι κανένα πλοίο δεν βυθίστηκε σε αυτή την περιοχή της θάλασσας.

Αμέσως μετά την επιστροφή του Κουστώ στη Γαλλία, όλες οι ταινίες με πλάνα του βυθισμένου πλοίου κατασχέθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Όταν λίγα χρόνια αργότερα μια διεθνής αποστολή επέστρεψε σε αυτά τα νερά, δεν βρήκε το αεροπλανοφόρο στην αμμουδιά. Το πλοίο εξαφανίστηκε σαν να μην υπήρχε ποτέ.

Αεροπλανοφόρο.

Τι είδους πλοίο ήταν αυτό; Για να το μάθουμε, πρέπει να θυμηθούμε τη ναζιστική αποστολή στην Αρκτική του 1938-1939. Στη συνέχεια το γερμανικό πλοίο «Swabia» ξεκίνησε για την Αρκτική με δύο αεροσκάφη. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα πλοίων, το ταξίδι της οποίας οι Ναζί δεν διαφήμιζαν. Περιλάμβανε το παγοθραυστικό «Quebec», που αγόρασαν οι Ναζί από τους Καναδούς το 1937 και μετονομάστηκε σε «Fafnir», το ιστιοπλοϊκό μπαρκ «Albert Leo Schlageter» και το τεράστιο αεροπλανοφόρο «Manfred von Richthofen», γνωστό και ως πρώην «Graf Zeppelin». », η οποία έφυγε κρυφά από τη Γερμανία.που μπορούσε να μεταφέρει έως και 50 αεροσκάφη. Αυτό το αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε σε γερμανικά ναυπηγεία, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε επίσημα· ένα άλλο πλοίο έλαβε το όνομά του. Οι Γερμανοί ήταν γενικά άσοι στην απόκρυψη πλοίων.Είναι γνωστό ότι οι πιλότοι της Σουηβίας ασχολούνταν με την αεροφωτογράφηση του Ellsworth Land, που για κάποιο λόγο είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους Ναζί. Είναι περίεργο ότι μετά την αποστολή, η Σουηβία δεν επέστρεψε στη Γερμανία παρά το 1944. Πριν από αυτή την περίοδο, δεν υπάρχουν πληροφορίες στη Γερμανία για τον καπετάνιο της, Alfred Reacher. Αλλά το 1944, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι η Σουηβία βυθίστηκε από τους Βρετανούς. Πού ήταν όμως το πλήρωμα του πλοίου για πέντε ολόκληρα χρόνια; Δεν είναι στην Ανταρκτική; Και τι μπορούσαν να κάνουν οι Ναζί εκεί; Μπορεί να υπάρχουν δύο απαντήσεις: δημιουργούσαν μια βάση δεδομένων 211 ή έψαχναν για κάτι. Κάτι τόσο πολύτιμο που δεν ήταν κρίμα να ξοδέψουμε χρήματα, χρόνο και ακόμη και ζωές για αυτό. Τι ήταν όμως; Ουρανός? Τεχνουργήματα; Ατλαντική τεχνολογία;

Ίσως, λύνοντας αυτό το μυστήριο, θα μπορούσαμε να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα πώς και γιατί η ναζιστική Γερμανία κατάφερε να ξεπεράσει ολόκληρο τον κόσμο στις στρατιωτικές της εξελίξεις και φαινόταν να μεταπηδά από τη δεκαετία του 1940 στη δεκαετία του 1960. Μετά το τέλος του πολέμου, τόνοι ναζιστικών αρχειακών εγγράφων εξήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτούς, οι Αμερικανοί μπορούσαν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στην Ανταρκτική από το 1939 έως το 1944 και να καταλάβουν τι ακριβώς υπήρχε στο αεροπλανοφόρο Von Richthofen.

Προφανώς, βρέθηκαν πληροφορίες για το αεροπλανοφόρο και το φορτίο του και ο Κουστώ, ως επιχειρηματίας, απλώς προσήχθη για έρευνα. Οι Αμερικανοί δεν αμφισβήτησαν την πίστη του. Έχοντας μάθει τις συντεταγμένες του πλοίου, προφανώς το σήκωσαν από τα βάθη ή το ρευστοποίησαν, αφήνοντάς μας να μαντέψουμε τον σκοπό του πλοίου και το φορτίο του. Και ο Κουστώ, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή που του ανατέθηκε, συνέχισε να πλέει στην Καλυψώ του και να εκτελεί άλλα καθήκοντα των ειδικών υπηρεσιών, τα οποία θα μπορούσαν να πληρωθούν πολύ γενναιόδωρα.

life.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου