Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Σμήνος σεισμών συγκλονίζει το μετρό της Οκλαχόμα Σίτι.

OKLAHOMA CITY - Μια σειρά σεισμών ταρακούνησε το μετρό της Οκλαχόμα Σίτι το βράδυ της Παρασκευής, με τον μεγαλύτερο να είναι μεγέθους 4,4 βαθμών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών, το σμήνος των σεισμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:30 τοπική ώρα και, μέσα στις πρώτες δύο ώρες του συμβάντος, είχε ήδη προκαλέσει σχεδόν δώδεκα σεισμούς.

Τα επίκεντρα των σεισμών ήταν κοντά στο Έντμοντ, κατά μήκος του διαπολιτειακού 35, στη βόρεια πλευρά του μετρό.

Οι κάτοικοι της Οκλαχόμα ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το συμβάν και περιέγραψαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη πριν από τον κρότο που σχετίζεται με τον μικρό σεισμό.

7 ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΎΣ

Δεν υπήρχαν αρχικές αναφορές για ζημιές που να σχετίζονται με τη δόνηση, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω του σχετικά χαμηλού μεγέθους.

Οι σεισμοί με μέγεθος 5,0 ή μεγαλύτερο συνήθως προκαλούν κάποιες ζημιές, αναφέρει το USGS.

Ο σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε μόνο περίπου 4 μίλια κάτω από τη γη και οι δονήσεις φέρεται να έγιναν αισθητές μέχρι το Κάνσας.

ΑΣΥΝΉΘΙΣΤΑ ΙΣΧΥΡΌΣ ΣΕΙΣΜΌΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΆ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΏΝ ΑΣΤΕΡΙΏΝ

Αν και ο σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών δεν ήταν ο ισχυρότερος στην ιστορία της πολιτείας, σημειώθηκε όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου το 2016 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών.

Ο σεισμός του 2016 προκάλεσε μέτριες ζημιές στη βορειοκεντρική Οκλαχόμα και μελέτες συνέδεσαν το γεγονός με την έγχυση λυμάτων από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από το βράδυ της Παρασκευής, το USGS δήλωσε ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί αν οι ανθρώπινες δραστηριότητες έπαιξαν ρόλο στον πιο πρόσφατο σεισμό.

Η υπηρεσία έχει σημειώσει στο παρελθόν ότι πολλοί σεισμοί σε όλη τη Νότια Πεδιάδα έχουν συνδεθεί με ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το USGS δήλωσε ότι το fracking - η διαδικασία έγχυσης νερού, άμμου ή χημικών ουσιών στο έδαφος προκειμένου να διαλυθεί το υπέδαφος για να προσεγγιστούν τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου - μπορεί να προκαλέσει σεισμούς και να επηρεάσει τα υπόγεια ύδατα.

yahoo.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου