Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Το ΝΑΤΟ…τρελάθηκε: Ετοιμάζεται πυρετωδώς για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία και σχεδιάζει να βομβαρδίσει την Κριμαία.

 

 Για πόλεμο μέχρις εσχάτων με τη Ρωσία ετοιμάζεται το ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιήσει τη

μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων 10ετιών στην Ευρώπη – Να βομβαρδιστεί η Κριμαία ζήτησε ο πρώην διοικητής των δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη.

Χρίστος Θανάσαινας.

Σε κατάσταση παράνοιας βρίσκεται το ΝΑΤΟ.
Στον απόηχο της ουκρανικής ήττας ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία την επόμενη 20ετία ενώ απόστρατος στρατηγός – διοικητής των δυνάμεών του στην Ευρώπη ζητά να βομβαρδιστεί η Κριμαία.
Οι πολεμικές ιαχές του ΝΑΤΟ έρχονται καθώς το ουκρανικό μέτωπο στον πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία καταρρέει πλήρως.
Στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών,  περίπου 90.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του Συμφώνου από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Η επιχείρηση, που ονομάζεται Steadfast Defender, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προετοιμάσει τη συμμαχία για μια ρωσική εισβολή.

Ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια

Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, προειδοποιεί ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ καθώς το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προετοιμάζεται για τις μεγαλύτερες στρατιωτικές του ασκήσεις εδώ και δεκαετίες.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεδομένο πως βρισκόμαστε σε ειρήνη», είπε ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ μετά από μια συνάντηση των αρχηγών άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προετοιμαζόμαστε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία», είπε ο αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Η προειδοποίησή του ήρθε ενόψει της έναρξης των στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα – στις οποίες συμμετέχουν περίπου 90.000 στρατιώτες και θα διαρκέσουν επί μήνες – με στόχο να αποδειχθεί ότι η συμμαχία μπορεί να υπερασπιστεί το έδαφός της μέχρι τα σύνορά της με τη Ρωσία.
Ο Bauer, είπε επίσης ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα πρέπει να επιστρατευθεί σε περίπτωση πολέμου και υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις της Συμμαχίας πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν μια τόσο μαζική κινητοποίηση.
bauer.JPG

Οι Γερμανοί βλέπουν τον πόλεμο με τη Ρωσία πιο κοντά και ανησυχούν

Υπάρχουν αξιωματούχοι που βλέπουν τον πόλεμο με τη Ρωσία να βρίσκεται πιο κοντά χρονικά.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια 10ετία, όπως δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel.
Αξίζει να σημειωθεί ότι γερμανικά στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν φαντάζονται ακόμη και ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσία εξαπολύει μια μαζική επίθεση την άνοιξη του 2024 για να εκμεταλλευτεί τη μείωση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, αν και ένας Γερμανός αξιωματούχος χαρακτήρισε το σενάριο «εξαιρετικά απίθανο», σύμφωνα με το Business Insider.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis καλεί επίσης την Ευρώπη να επισπεύσει τις προετοιμασίες για μια τέτοια επίθεση.
«Υπάρχει μια πιθανότητα να μην περιοριστεί η Ρωσία στην Ουκρανία», είπε ο Landsbergis, προειδοποιώντας: «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο σε αυτό ότι εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει, αυτό θα μπορούσε να τελειώσει καλά για την Ευρώπη».
nato_soldiers.JPG

inin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου