Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Έχει δίκιο ο Βουλευτής Παρασκευαΐδης για "τουρκική Χαμάς" που απειλεί τα νησιά μας-Οι τουρκικοί πύραυλοι ATMACA φορτώνονται σε Φρεγάτες I-Class.

 Να διακόψουμε τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ και να πέσουμε με τα μούτρα για την κατασκευή σε ελληνικά ναυπηγεία μέσω PESCO υπερσύγχρονων Κορβετών με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων SCALP NAVAL.

Ταρακούνησε πολλούς πρόσφατα ο λόγος του απερχόμενου Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Ιω. Δρυμούση για το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος κατά την παραλαβή της θέσης του από τον νέο Α.ΓΕΝ, αλλά και οι δηλώσεις του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λέσβου περί " τουρκικής Χαμάς" που απειλεί τα νησιά μας, καθώς την ίδια περίοδο έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι φορτώνουν  16 αντιπλοϊκούς πυραύλους Atmaca στις νέες φρεγάτες τους I-Class, με σκοπό να μας απειλούν ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές χτυπώντας όμως το χέρι τους στην πλάτη μας.

Οι Τούρκοι με δήλωση του ΥΠΑΜ Γ. Γκιουλέρ, ξεκίνησαν την παραγωγή της βαριάς τορπίλης AKYA, του γνωστού πυραύλου Κρουζ ATMACA ( θέλουν να τον τοποθετήσουν και σε υποβρύχια) και του α/α πυραύλου  SAPAN.

Δεν πρόκειται φυσικά για αμυντικά οπλικά συστήματα αλλά για επιθετικά ενάντια σε ποιον άραγε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο;

Προειδοποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Παρασκευαΐδη: «Αν μας βρουν οι Τούρκοι απροετοίμαστους, θα μας σφάξουν όλους»

Χθες με άρθρο μας αναφέραμε ότι εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσε στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης κοπής πίτας των εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, η τοποθέτηση του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε. 

Ο ίδιος μίλησε για το αυτονόητο, ισχυριζόμενος ( κάτι που λέμε εδώ και μεγάλο διάστημα στο pentapostagma.gr)  ότι δηλαδή η Τουρκία καταστρώνει μοχθηρά σχέδια κατάληψης των νησιών μας εν μία νυκτί και μάλιστα υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα διαθέτει ισχυρό αποβατικό στόλο ο οποίος θα έρθει στα νησιά μας όπως η Χαμάς και θα σφάξει τον πληθυσμό.

Ο λόγος του απερχόμενου Α/ΓΕΝ Ναυάρχου Ι.Δρυμούση κρούει καμπάνες στο Αιγαίο

Πρόκειται για τον λόγο ενός ανώτατου Αξιωματικού που φεύγοντας από την ενεργό υπηρεσία, ήθελε κυρίως να χτυπήσει καμπάνες σε όλους, με το ρητό “Μέγα το της θαλάσσης κράτος".  

Ο ίδιος μίλησε "για νέες Φρεγάτες Πολλαπλού Ρόλου και τουρκική απειλή, τονίζοντας ότι “το Πολεμικό μας Ναυτικό καλείται να υπερασπίσει, διαφυλάξει και εξασφαλίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας σε θαλάσσιο χώρο που είναι τριπλάσιος σχεδόν του ηπειρωτικού, έχοντας παγκοσμίως την δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Νορβηγία ακτογραμμή, διαθέτοντας πάνω από τριάντα χιλιάδες νησιά, καλύπτοντας τα πελάγη του Ιονίου, Κρητικού, Αιγαίου και την θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτός ο θαλάσσιος χώρος απαιτεί την ύπαρξη ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού όπως πηγάζει αφενός από το θεσμικό κείμενο της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων, αφετέρου από την ανάγκη αντιμετώπισης της αναθεωρητικής απειλής καθώς και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας σε συμμαχίες και οργανισμούς”.

Το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα παλινδρομεί  λόγω έλλειψης χρημάτων

Η χώρα μας παλινδρομεί λόγω οικονομικής ανέχειας από το 2010 στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, και παρά τις παραγγελίες τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί να κινηθεί προς την σταδιακή αντικατάσταση κύριων μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με ανάλογα προγράμματα.

Παρά τις παραγγελίες στην Γαλλία για τις Φρεγάτες FDI, το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ έχει μείνει απελπιστικά πίσω, κάτι που εκτιμάται ( λόγω της παλαιότητας τους)  ότι θα πρέπει να ακυρωθεί και να αναζητήσουμε μέσω της PESCO, την νέα ελληνική Κορβέτα με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων SCALP NAVAL,  που  θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας χώρας με τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στην Ευρώπη.

Μιλάμε για την κατασκευή Έξι τουλάχιστον σύγχρονων Κορβετών αλλά και την απόκτηση νέων υποβρυχίων με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ, σαν και αυτά που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι Τούρκοι.

Πρέπει γενικά, (και αυτό ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ο απερχόμενος Α/ΓΕΝ), να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο Πολεμικό Ναυτικό, που έσωσε την χώρα μας από την απαρχή της δημιουργίας της το 1821 μέχρι σήμερα πολλές φορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναζητήσει τα αίτια και να θεραπεύσει άμεσα τα προβλήματα του προσωπικού του, μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις πολλών ικανών στελεχών που έχουν εκπαιδευτεί χρόνια στην θάλασσα και δεν αντικαθίστανται εύκολα.            

Τα ελληνικά ναυπηγεία θα πρέπει να βάλουν μπρος και να φτιάχνουν ελληνικής κατασκευής πολεμικά πλοία τόσο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, όσο και για παραγγελίες στο εξωτερικό.

Η Τουρκία και το σχέδια της για κυριαρχία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Η Τουρκία σήμερα με περίσσεια "βουλιμία" έχει αποδοθεί σε ένα εξοπλιστικό “όργιο” μετά την κατασκευή του ελικοπτεροφόρου Αναντολού, Φρεγατών κλάσης Ιστίφ, κορβέτες και υποβρύχια μικρά και μεγάλα.
Δεν πρόκειται για τυχαίες κινήσεις, αλλά για οργανωμένο σχέδιο επικράτησης κατά της Ελλάδος στο Αιγαίο και της Αιγύπτου-Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλάμε για άκρως επιθετικά ναυτικά συστήματα επιφανείας με πυραύλους Κρουζ και υποβρύχια με τις ίδιες δυνατότητες για να ...υφαρπάξουν ( οι νεο-Οθωμανοι) και πάλι ότι βρουν μπροστά τους, πουλώντας προς το παρόν φούμαρα για ελληνοτουρκική φιλία και καλές σχέσεις με την Αίγυπτο.

Όποιος δεν κατανοεί ότι δεν πρόκειται για εξοπλιστικό μπαράζ με στόχο την πλήρη τουρκική ναυτική κυριαρχία στην περιοχή μας, τότε απλά εθελοτυφλεί τουλάχιστον.    

Η μόνη απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε είναι η ολοκληρωτική αναπροσαρμογή των εξοπλιστικών μας αναγκών σε εθνική βάση, αναζητώντας κεφάλαια παντού όπου μπορούν να βρεθούν.

Όλα αυτά οφείλουμε να πράξουμε αύριο, διότι αργότερα θα είναι δραματικά πολύ αργά και τότε “αλίμονο σε όποιον βρουν ξαρμάτωτο οι Τούρκοι”, όπως είπε και ο γνωστός ήρωας της επανάστασης Παπαφλέσσας.  

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου