Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Οι ραβίνοι πιστεύουν ότι όλα θα αρχίσουν και θα τελειώσουν το 2024. Και ο Μασιάχ θα έρθει αμέσως.


israel365news.com: Ο Efraim Palvanov, δάσκαλος και συγγραφέας του ιστολογίου "Maim Ahronim" ("Τελευταία νερά"), επικαλείται βιβλικές προφητείες και εβραϊκές πηγές στο νέο του βίντεο, στο οποίο περιγράφει τους σημερινούς πολέμους στην Ουκρανία και το Ισραήλ ως προάγγελους του τέλους του κόσμου, οι οποίοι αναφέρονται άμεσα στην κλασική εβραϊκή λογοτεχνία.

"Πριν από λίγες εβδομάδες βρήκα κάτι στις αρχαίες γραφές μας που με εντυπωσίασε και τώρα είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το μοιράζομαι", λέει ο Palvanov στο βίντεό του. "Αλλά θα το κρατήσω για το τέλος του τεύχους. Γι' αυτό μην αποκοιμηθείτε".

Και το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρεται ο Παλβάνοφ είναι μια διάλεξη που έδωσε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην οποία πρότεινε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια προμεσσιανική περίοδο.

"Όταν πρόβαλα στο μυαλό μου τα γεγονότα των τριών τελευταίων ετών, παραδόξως, όλα όσα είχαμε υποθέσει πριν από τρία χρόνια έχουν σχεδόν επαληθευτεί, ακριβώς χρόνο με το χρόνο", λέει ο Παλβάνοφ.

Αναφέρθηκε σε μια περίφημη προφητεία, που συναντάται σε πολλά σημεία στο Ταλμούδ και στο Μιντράς, σχετικά με τα τελευταία επτά χρόνια πριν από τον ερχομό του Μασιάχ (Μεσσία). Και με βάση αυτό το κείμενο, προτάθηκε ότι βρισκόμαστε μέσα σε αυτή την επταετή περίοδο". Ως απόδειξη, ο Παλβάνοφ άρχισε να παραθέτει το Ταλμούδ (Sanhedrin 97a).

"Οι σοφοί δίδαξαν σχετικά με την επταετή περίοδο, [δηλαδή τον κύκλο του Σαββάτου] κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθει ο Μεσσίας, ο γιος του Δαβίδ: Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους θα εκπληρωθεί αυτό το εδάφιο: "Και θα κάνω να βρέξει σε μια πόλη και δεν θα αφήσω να βρέξει σε μια άλλη πόλη" (Αμώς 4:7). Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους αυτής της περιόδου, θα απελευθερωθούν τα βέλη της πείνας. Κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους θα υπάρξει μεγάλη πείνα, και άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ευσεβείς άνθρωποι και τα έργα τους θα πεθάνουν, και η Τορά θα ξεχαστεί από όσους τη μελετούν. Κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους θα υπάρξουν πολλοί, αλλά όχι πάρα πολλοί. Κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους θα υπάρχουν πολλοί, και θα τρώνε, θα πίνουν και θα χαίρονται, και η Τορά θα επιστρέψει σε όσους τη μελετούν. Κατά τη διάρκεια του έκτου έτους θα ακουστούν οι ουράνιες φωνές. Κατά τη διάρκεια του Σαββατικού έτους θα γίνουν πόλεμοι [όπως ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγκόγκ] που θα αφορούν τον εβραϊκό λαό. Κατά τη διάρκεια του έτους μετά τη λήξη του Σαββατικού έτους θα έρθει ο γιος του Δαβίδ".

"Επομένως, κατά το πρώτο έτος αυτού του κύκλου θα υπάρξουν ξηρασίες σε ορισμένα μέρη και πλημμύρες σε άλλα", συνεχίζει ο Παλβάνοφ. "Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν έντονες και παράξενες καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε ότι αυτό είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας".

"Και τότε, το δεύτερο έτος, τα βέλη της πείνας θα εκτοξευθούν. Αλλά αυτό θα είναι μόνο το προοίμιο για το τρίτο έτος, όταν ο λιμός θα αποδειχθεί πολύ σοβαρός και πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν", λέει ο Παλβάνοφ. "Το 2021, υποθέσαμε ότι ο λιμός ήταν περισσότερο μια συμβολική ερμηνεία και διακύμανση, αλλά στην πραγματικότητα μιλούσαμε για κάποιου είδους πανούκλα, δηλαδή για πανδημία".

Ο Παλβάνοφ επικαλείται μια συλλογή Μιντράς που ονομάζεται Shir ha-Shirim (Άσμα Ασμάτων) Rabba (2:13), η οποία αναφέρει στο όνομα του ραβίνου Hiya Bar Abba ότι "πριν από τις ημέρες του Μόσιαχ ο κόσμος θα καταναλωθεί από μια μεγάλη πανούκλα".

"Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε κατά το δεύτερο έτος θα απελευθερωθούν τα βέλη αυτής της πληγής, αλλά δεν θα είναι ακόμη ορατή στον κόσμο. Και τότε, το τρίτο έτος, θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη παγκόσμια καταστροφή στην οποία θα πεθάνουν πολλοί άνθρωποι", λέει ο Παλβάνοφ. 

Σημειώνει ότι πράγματι αρκετοί μεγάλοι ραβίνοι έχουν φύγει από τη ζωή ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Το Ταλμούδ αναφέρει ότι θα επηρεαστούν και τα παιδιά και ότι ακριβώς οι νέοι ήταν το δημογραφικό στοιχείο που επηρεάστηκε από την ασθένεια. Τούτου λεχθέντος, η απομόνωση και άλλα "προστατευτικά μέτρα" που ταλαιπώρησαν την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση έβλαψαν τους νέους ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα.

"Θυμάμαι εκείνη την πρώτη παρατεταμένη απομόνωση, όταν τα παιδιά δεν μπορούσαν καν να παίξουν στο πάρκο και ήταν πολύ δυσάρεστο, και γνωρίζω αρκετούς νέους που προσπάθησαν ακόμη και να αυτοκτονήσουν", λέει ο Palvanoff. "Με πολλούς τρόπους η θεραπεία ήταν χειρότερη από την ασθένεια".

Σημείωσε επίσης ότι οι συναγωγές και οι εκκλησίες ήταν κλειστές, αν και οι δημόσιες εκδηλώσεις και οι αριστερές διαμαρτυρίες επιτρέπονταν.

"Έτσι, όταν αυτή η προφητεία λέει ότι η Τορά θα ξεχαστεί, ότι θα υπάρχει λιγότερη μελέτη της Τορά - αυτό ακριβώς είναι που σίγουρα συνέβη".

Ο Palvanov συνέχισε να εξηγεί ότι το πρώτο έτος του κύκλου του Σαββάτου σύμφωνα με την προφητεία αντιστοιχεί στο έτος 2018 ή, στο εβραϊκό ημερολόγιο, στο 5778. Μας υπενθύμισε ότι τα ημερολόγια είναι ελαφρώς μετατοπισμένα, επειδή το εβραϊκό έτος αρχίζει τον εβραϊκό μήνα Τισρέι, που αντιστοιχεί περίπου στον Σεπτέμβριο, ενώ το κοσμικό ημερολόγιο αρχίζει τον Ιανουάριο. Επομένως, το δεύτερο έτος της αρχαίας προφητείας θα αντιστοιχούσε στο 2019 ή στο έτος 5779 και το 2022 θα ήταν το πέμπτο έτος της τελευταίας επταετίας.

Σύμφωνα με το Ταλμούδ, τον πέμπτο χρόνο, δηλαδή το 2022, αν έχουμε μετρήσει σωστά, "θα είναι πολλοί, και θα τρώνε, θα πίνουν και θα χαίρονται". Αυτό είναι ουσιαστικά αυτό που συνέβη: το 2022 η πανδημία ακυρώθηκε και η ζωή επέστρεψε στην κανονικότητα".

Στη συνέχεια, λέει το Ταλμούδ, τον έκτο χρόνο θα υπάρξουν "ήχοι πολέμου και φήμες πολέμου" και τον έβδομο χρόνο θα ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος". Αυτό ακριβώς είδαμε το 2022 στην Ουκρανία. Και στο Ισραήλ εκείνη την εποχή, όλες οι ειδήσεις έδειχναν κοινωνικό διχασμό, με ανθρώπους να μισούν ο ένας τον άλλον, να τρέχουν στους δρόμους σαν τρελοί. Υπήρχαν διαμάχες στην κυβέρνηση και οι στρατιώτες αρνούνταν να παρουσιαστούν για υπηρεσία.

Και τότε είδαμε τη συγκλονιστική σύνδεση μεταξύ της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και της Μόσχας, η οποία έγινε αποδέκτης τριών μπόνους ταυτόχρονα: σταμάτησε την πτώση της τιμής του πετρελαίου της, τράβηξε την προσοχή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, αποσπώντας την από την Ουκρανία, και επίσης προκάλεσε κατακραυγή στον ΟΗΕ και διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο για τους "Παλαιστίνιους", αποσπώντας και πάλι την προσοχή του κόσμου από τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον των Ουκρανών.

Ο Αμπού Μαρζούκ, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς, δήλωσε μάλιστα ανοιχτά στα μέσα ενημέρωσης ότι η Μοσχοβία είναι ο καλύτερος φίλος της Χαμάς". Και, το πιο ενδιαφέρον, η 7η Οκτωβρίου, η ημέρα της επίθεσης των φρικιών στο Ισραήλ, ήταν τα γενέθλια του Μοσχοβίτη και η σφαγή των τρομοκρατών έμοιαζε ακριβώς με δώρο. 

Μια άλλη αντιστοιχία είναι ότι το midrash (Pirkei D'Rabbi Eliezer, κεφάλαιο 30) περιγράφει τρεις πολέμους που οι "γιοι του Ισμαήλ" (δηλ. οι Άραβες) θα διεξάγουν μαζί μας στο τέλος των ημερών: "Ένας στο δάσος.  Ένας στη θάλασσα. Ο τρίτος στη μεγάλη πόλη". Αλλά αυτό είναι σχεδόν άμεση περιγραφή της επίθεσης της Χαμάς, η επίθεση της οποίας έγινε από τρεις πλευρές: μία από το δάσος στο φεστιβάλ μουσικής, μία από τη θάλασσα και η τρίτη με την εκτόξευση ρουκετών στις μεγάλες πόλεις. 

Ο Palvanov σημειώνει επίσης ότι η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ την τελευταία ημέρα του Sukkot, μια άμεση εκπλήρωση της προφητείας ότι ο τελευταίος πόλεμος θα ξεκινήσει στο Sukkot". Και έτσι τώρα τίθεται το πιο σημαντικό ερώτημα: αν όλες οι προφητείες έχουν επαληθευτεί, αν έχουμε δει τις αντιστοιχίες μεταξύ των όσων συμβαίνουν και των αρχαίων κειμένων, τι λένε τα κείμενα για το τέλος όλων αυτών; Και πόσο θα διαρκέσουν όλα αυτά;

Ο Palvanov παραθέτει το Mishnah (Eduyot 2:10):

"Η κρίση της γενιάς του Κατακλυσμού [διήρκεσε] δώδεκα μήνες- η κρίση του Ιώβ [διήρκεσε] δώδεκα μήνες- η κρίση των Αιγυπτίων [διήρκεσε] δώδεκα μήνες- η κρίση του Γωγ και του Μαγώγ στο μέλλον [θα διαρκέσει] δώδεκα μήνες...".

Έτσι, όλα θα τελειώσουν σε 12 μήνες και ο Μασιάχ θα έρθει το αργότερο την τελευταία ημέρα των τελευταίων επτά ετών, δηλαδή το έτος 2024.   Η μέγιστη αναβολή μπορεί να είναι ένας μήνας, επειδή το τρέχον έτος είναι δίσεκτο έτος σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο και έχει έναν επιπλέον μήνα.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου