Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Υποβρύχιο βασίλειο 1340 ετών στην Κίνα. Η αρχαία κινεζική πόλη Shicheng ανακαλύφθηκε στον πυθμένα μιας λίμνης.


Η αρχαία κινεζική πόλη Shicheng ανακαλύφθηκε στον πυθμένα μιας λίμνης.
Η αρχαία κινεζική πόλη Shicheng, με το παρατσούκλι "Ατλαντίδα της Ανατολής", που βρίσκεται κάτω από το νερό σε βάθος 40 μέτρων, έχει προσελκύσει για άλλη μια φορά την προσοχή των ερευνητών.
Το 1959, η κινεζική κυβέρνηση πήρε την τολμηρή απόφαση να πλημμυρίσει την πόλη Shicheng για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού. Αυτό το γεγονός φαίνεται να έχει αναστείλει το χρόνο μέσα στην πόλη και τώρα το Shicheng στέκεται ως σιωπηλός μάρτυρας της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού.
Μετά από δεκαετίες κάτω από το νερό, το Shicheng ανακαλύφθηκε ξανά το 2001 ως αποτέλεσμα μιας αποστολής με στόχο να διαλευκάνει το μυστήριο αυτής της υποβρύχιας μητρόπολης. Και προς τέρψη των ερευνητών, η πόλη εξακολουθεί να είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση χάρη στο γεγονός ότι περιβάλλεται από γλυκό νερό.
Το 2017, το Shicheng έγινε προσβάσιμο στο κοινό και τουρίστες δύτες [καταδυτικοί τουρίστες] από όλο τον κόσμο άρχισαν να βουτούν στα βάθη του για να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα αυτού του υποβρύχιου τεχνουργήματος.
Το Shicheng είναι επίσης γνωστό ως η «πόλη των λιονταριών» λόγω της θέσης του δίπλα στο βουνό Wu Shi. Οι φαρδιοί δρόμοι της υποβρύχιας πόλης εξακολουθούν να είναι διακοσμημένοι με πέτρινες εικόνες δράκων, φοίνικες και ιστορικές επιγραφές που χρονολογούνται από το 1777.
Ωστόσο, παρά την έρευνα, η προέλευση του Shicheng παραμένει ένα μυστήριο. Το 2011, εμπειρογνώμονες από την κινεζική Εθνική Γεωγραφία δημοσίευσαν φωτογραφίες, τροφοδοτώντας το ενδιαφέρον για αυτή την αρχαία πόλη, αλλά ορισμένα τμήματά της παραμένουν ανεξερεύνητα.
Έμπειροι δύτες από όλο τον κόσμο έρχονται στην επαρχία Zhejiang για να βουτήξουν στα νερά της λίμνης και να βυθιστούν στην ιστορία της αρχαίας πόλης.
Το Shicheng έχει γίνει όχι μόνο ένας μοναδικός ιστορικός χώρος, αλλά και ένα πραγματικό ζωντανό μουσείο βυθισμένο κάτω από το νερό. Τώρα όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ανάσταση της «Ατλαντίδας της Ανατολής» και να απολαύσουν τη μυστηριώδη ομορφιά αυτού του υποβρύχιου κόσμου.
------------------------------------
 Shicheng  υποβρύχια πόλη στην Κίνα
20 Μαΐου 2018

Στην κινεζική επαρχία Zhejiang, οι τουρίστες μπορούν να δουν ένα από τα πιο ασυνήθιστα αξιοθέατα της χώρας - την πόλη Shichen, που πλημμύρισε το 1959 λόγω της κατασκευής ενός υδροηλεκτρικού σταθμού. Επιπλέον, η πλημμύρα της πόλης δεν συνέβη τυχαία, αλλά με την πρόθεση των κινεζικών αρχών.

Μέχρι τότε, οι άνθρωποι ζούσαν στο Shichen, καθώς και σε άλλες πόλεις που πλημμύρισαν λόγω του υδροηλεκτρικού σταθμού. Συνολικά, περίπου 300.000 κάτοικοι έπρεπε να επανεγκατασταθούν από την κινεζική κυβέρνηση σε άλλες πόλεις. Συνολικά, διαπιστώθηκε αργότερα ότι πλημμύρισαν 27 πόλεις, 377 χωριά και 50 χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης.
Όταν εγκαταστάθηκαν οι πόλεις, χτίστηκε ένα φράγμα και καθώς μπήκε το νερό, η περιοχή σταδιακά έγινε ο πυθμένας μιας μεγάλης λίμνης - Qiandaohu. Μετάφραση από τα κινέζικα, το όνομά της σημαίνει "Λίμνη χιλίων νησιών".
Πράγματι, υπάρχουν 1.078 νησιά διαφορετικών μεγεθών σε αυτό το σώμα νερού και η συνολική έκταση ολόκληρης της λίμνης είναι λίγο πάνω από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το νερό στη λίμνη είναι τόσο καθαρό που μπορείτε ακόμη και να το πιείτε. Μια γνωστή κινεζική μάρκα άρχισε να χρησιμοποιεί νερό από τη λίμνη προς πώληση και το ονόμασε ορυκτό.

Δεδομένου ότι το Shichen βρισκόταν ανάμεσα σε πέντε βουνά που ονομάζονται "Βουνά των Λιονταριών", έχει ένα άλλο όνομα - την πόλη των λιονταριών. Το Shichen αποτελείται από έξι πέτρινους δρόμους που ενώνουν και συνδέουν όλες τις συνοικίες της πόλης. Επίσης κατά μήκος της περιμέτρου υπάρχουν πέντε πύλες της πόλης με πύργους. Το καλύτερο μέρος είναι ότι όλα τα σπίτια και τα κτίρια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μπορούν να αγγιχτούν. Μπορείτε ακόμη και να αγγίξετε τις κορυφές των κτιρίων. Το έδαφος ολόκληρου του Shichen είναι περίπου ίσο με την έκταση των 60 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Τώρα η πόλη είναι ένα διάσημο κινεζικό ορόσημο όχι μόνο λόγω της υποβρύχιας θέσης της. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πόλη Shichen είναι πάνω από 1340 ετών σήμερα, χτίστηκε γύρω στο 670. Η αρχιτεκτονική των αρχαίων κτιρίων εκπλήσσει με τα εκπληκτικά όμορφα σύνολα και την ηλικία του. Ίσως γι 'αυτό πολλοί τουρίστες που έχουν δει αυτό το υποβρύχιο κινεζικό βασίλειο συχνά το συγκρίνουν με την Ατλαντίδα.
Άλλοι ταξιδιώτες αναφέρονται στην πόλη ως «Χρονοκάψουλα». Εξάλλου, όντας υποβρύχιοι, οι τοίχοι των κτιρίων παραμένουν σε καλή κατάσταση, καθώς δεν επηρεάζονται από τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις ή τη διάβρωση. Επομένως, όταν έρχεστε εδώ, μπορείτε να δείτε το Shichen όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια. Το αξιοθέατο φυλάσσεται, οπότε κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα από εδώ. Αλλά ακόμα κι αν κάποιο μέρος των δομών ανεβαίνει στην επιφάνεια, γίνεται γρήγορα άχρηστο. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι κινεζικές αρχές έχουν λάβει προτάσεις για τη διατήρηση αυτού του ιστορικού ορόσημου. Αλλά οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι εδώ, κάτω από το νερό, αυτά τα αρχαία κτίρια θα διατηρηθούν όπως πουθενά αλλού.

Είναι ενδιαφέρον ότι, όταν η λίμνη άρχισε να εξερευνάται σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, βρέθηκαν και άλλες αρχαίες κινεζικές πόλεις εκτός από το Shichen. Μερικές από αυτές είναι περίπου 1800 ετών. Και λόγω του κρυστάλλινου νερού στη λίμνη, ο καθένας μπορεί να δει αυτές τις αρχαίες δομές μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Στην όχθη της λίμνης Qiandaohu υπάρχει κέντρο καταδύσεων, τουριστικό κέντρο και ξενοδοχεία. Τώρα αυτό το μέρος είναι σχεδόν το πιο επισκέψιμο σημείο κατάδυσης στον κόσμο.
Για την ευκολία των περιηγήσεων, οι τουρίστες πρότειναν να κατασκευάσουν ένα ειδικό υποβρύχιο. Υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε σχεδόν 50 επιβάτες. Αλλά η κατασκευή του υποβρυχίου σταμάτησε και οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν τέτοιες καταδύσεις λόγω του κινδύνου καταστροφής των εύθραυστων δομών χιλιάδων ετών.


hellenicrevenge.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου