Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Η Ρωσία Ρίχνει Στο Μέτωπο Χιλιάδες Σοβιετικά Μαχητικά MiG-21 Τροποποιημένα Σε Επιθετικά Drone;

 


Πριν από μερικά χρόνια, έγινε γνωστό, πώς στην Κίνα, και Β.Κορέα, τα παροπλισμένα μαχητικά J-6, αντίγραφα του σοβιετικού μαχητικού MiG-19, μετατράπηκαν σε drones, εξοπλίζοντάς τα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι η Ρωσία, άρχισε την επανέναρξη της παραγωγής, ελαφρών υπερηχητικών μαχητικών πρώτης γραμμής, τρίτης γενιάς MiG-21, στην μη επανδρωμένη έκδοση, και στην τροποποίηση του MiG-21LSh, αεροσκάφους ελαφράς επίθεσης, αυτά τα μαχητικά, έχουν υψηλή ταχύτητα, και ικανότητα μεταφοράς, διάφορων όπλων.

Στο Ιράν, αντίγραφα του MiG-21, χρησιμοποιούνται ως φορείς κατευθυνόμενων βομβών, της σειράς Yasin, τα οποία, με ανοιχτά φτερά, μπορούν να πετάξουν έως και 50 km στον στόχο, από το σημείο πτώσης.

Είναι πολύ πιθανό, να δούμε σύντομα στο μέτωπο της Ουκρανίας, Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης, οπλισμένα με βόμβες, και με πυραύλους αέρος-εδάφους, να χρησιμοποιούνται, για να ανακαλύπτουν τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας, και να γίνονται καμικάζι, εξοικονομώντας τους πυραύλους κρουζ.

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης         email: spyros.priftis76@yahoo.gr

priftisnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου