Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μητέρα δύο παιδιών πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού.

Από υπερβολική κατανάλωση νερού πέθανε μία μητέρα δύο παιδιών αφού στη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού ένιωσε αφυδατωμένη και μία αίσθηση ακόρεστης δίψας όπως αναφέρει η οικογένειά της.















Η γυναίκα είπε στην οικογένειά της ότι ένιωθε ότι όσο νερό κι αν έπινε δεν μπορούσε να αισθανθεί κορεσμένη για να καταρρεύσει μετά από αυτό από την τοξικότητα του νερού, μια σπάνια συνέπεια της πολύ γρήγορης κατανάλωσης νερού.
Η Άσλει Σάμερς, 35 ετών, ήταν έξω στη λίμνη Freeman με τον σύζυγό της και τις δύο μικρές κόρες της το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου όταν άρχισε να αισθάνεται σοβαρή αφυδάτωση.

«Κάποιος είπε ότι ήπιε τέσσερα μπουκάλια νερό σε 20 λεπτά», είπε ο αδερφός της Ντέβον Μίλερ.

ΗΠΑ: Μητέρα πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού

Μετά την επιστροφή από το ταξίδι, η Σάμερς λιποθύμησε στο γκαράζ της προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο IU Health Arnett. Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι πέθανε από τοξικότητα του νερού.

Ο Δρ. Ο Μπλέικ Φρόμπεργκ, τοξικολόγος στο νοσοκομείο, είπε ότι η σπάνια αιτία θανάτου είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή εάν κάποιος εργάζεται έξω ή ασκείται συχνά.

ΗΠΑ: Μητέρα πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να θέσουν κάποιον περισσότερο σε κίνδυνο, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχετε πάρα πολύ νερό και όχι αρκετό νάτριο στο σώμα σας», είπε ο Froberg, σημειώνοντας αργότερα ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να πίνουν πράγματα που έχουν ηλεκτρολύτες, νάτριο και κάλιο.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου