Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Το κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο επικοινωνιών αποκόπηκε στη νότια Γαλλία.

 Ένα μεγάλο καλώδιο Διαδικτύου στη Νότια Γαλλία κόπηκε χθες στις 20:30 UTC, επηρεάζοντας τη συνδεσιμότητα των υποθαλάσσιων καλωδίων στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και προκαλώντας απώλειες πακέτων δεδομένων και αυξημένη καθυστέρηση απόκρισης του ιστότοπου.

Η εταιρεία ασφάλειας Cloud Zscaler αναφέρει ότι έκανε προσαρμογές δρομολόγησης για να μετριάσει τον αντίκτυπο. Ωστόσο, οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των παρόχων εφαρμογών και περιεχομένου που δρομολογούν την κυκλοφορία μέσω των επηρεαζόμενων μονοπατιών.

"Η Zscaler συνεργάζεται με τους παρόχους περιεχομένου για να τους επηρεάσει το τμήμα της διαδρομής τους", αναφέρει  μια ανακοίνωση  από τη Zscaler.

"Εάν αντιμετωπίζετε βραδύτητα με συγκεκριμένες εφαρμογές, ειδικά εφαρμογές που φιλοξενούνται στο εξωτερικό, επικοινωνήστε με τον πάροχο της εφαρμογής και παραπέμψτε τον σε αυτήν τη θέση εμπιστοσύνης."

Τα συνεργεία επισκευής κινήθηκαν γρήγορα στο σημείο, αλλά έπρεπε να περιμένουν την αστυνομία να συγκεντρώσει στοιχεία προτού τους επιτραπεί να εργαστούν για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Στις 23:00 UTC, επιβεβαιώθηκε ότι το περιστατικό είχε επηρεάσει τρεις συνδέσμους: Μασσαλία-Λυών, Μασσαλία-Μιλάνο και Μασσαλία-Βαρκελώνη.

Αυτή η αποκοπή υποθαλάσσιου καλωδίου έρχεται καθώς η Σκωτία αντιμετωπίζει επίσης περικοπές σε ΔΥΟ υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά Σέτλαντ ( Story Here )

Παρατήρηση Hal Turner: Gee, αφού κάποιος ανατίναξε τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας Nord Stream, ξαφνικά καταστρέφονται πολλές άλλες υποθαλάσσιες υποδομές. Αναρωτιέμαι γιατί; )

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου