Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προωθεί αθόρυβα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ενισχύει αθόρυβα αλλά σταθερά την ετοιμότητά της για ένα χτύπημα στο πυρηνικό σχέδιο του Ιράν. Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές του Ισραήλ έχουν δημιουργήσει ένα λεπτομερές σχέδιο εκπαίδευσης και το εφαρμόζουν μεθοδικά βήμα προς βήμα, μακριά από τα μάτια του κοινού.


Ο διοικητής της 119ης μοίρας F-16 προσέφερε μια σπάνια ματιά σε αυτή τη μυστική διαδικασία σε μια συνέντευξη στο Walla News. Το Ισραήλ έχει βελτιώσει σημαντικά τις ικανότητες κρούσης του από τότε που εφαρμόστηκε το σχέδιο εκπαίδευσης, δήλωσε στην ιστοσελίδα.

Αν και απομένει περισσότερη δουλειά, οι πιλότοι γνωρίζουν ήδη πώς να φτάσουν στο Ιράν και να πραγματοποιήσουν το χτύπημα εάν δοθεί εντολή, είπε.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει επικεντρωθεί στην εξάσκηση του εναέριου ανεφοδιασμού και στην οργάνωση αποτελεσματικών πυρομαχικών για ένα χτύπημα, πρόσθεσε ο διοικητής. Οι ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύονται στην Κύπρο και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αλλά οι IDF δεν δημοσιοποιούν όλες τις ασκήσεις, αποκάλυψε.

Ο στρατός έχει επίσης επικεντρωθεί στη συλλογή επικαιροποιημένων πληροφοριών για τα ιρανικά περιουσιακά στοιχεία. Πολλά έχουν αλλάξει στο Ιράν την τελευταία δεκαετία, είπε ο διοικητής, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών στόχων που έχουν μετακινηθεί.

Το Ισραήλ ενισχύει τις προσπάθειες πληροφοριών

Ειδικότερα, το Ισραήλ ενίσχυσε τη συλλογή πληροφοριών στο εσωτερικό του Ιράν νωρίτερα φέτος. Ένας ανώτερος αξιωματικός αποκάλυψε προηγουμένως ότι ο κατάλογος των ιρανικών στόχων για επίθεση έχει διπλασιαστεί.

Το αμυντικό κατεστημένο χρησιμοποιεί ποικίλα μέσα για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών εικόνων. Ισραηλινοί δορυφόροι περνούν τακτικά πάνω από το ιρανικό έδαφος και παρέχουν στις IDF και τη Μοσάντ χιλιάδες εικόνες, ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα του Ynet.

Το Ισραήλ δημιούργησε επίσης μια μυστική βάση πληροφοριών αφιερωμένη στην παρακολούθηση των πυρηνικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Τεχεράνης.

Τα τελευταία νέα έρχονται μετά την αποφυγή σε μεγάλο βαθμό από αμυντικές πηγές της δημόσιας συζήτησης για τις προετοιμασίες χτυπήματος τους τελευταίους μήνες. Αυτό ακολούθησε έντονη δημοσιότητα νωρίτερα το 2022, συμπεριλαμβανομένων αναφορών σχετικά με μια μεγάλη προσομοίωση μιας ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης.

Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες πληροφορίες, ενώ το Ιράν επιταχύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου