Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν στον δρόμο και καταγράφηκαν σε κάμερες.

 

Αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν στον δρόμο και καταγράφηκαν σε κάμερες

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Το να εξαφανίζονται αυτοκίνητα μπροστά από τα μάτια μας, σίγουρα αποτελεί στοιχείο που βλέπουμε στον κινηματογράφο. Τι γίνεται, όμως, όταν φέρεται πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας των δρόμων ή σε κάμερες ενσωματωμένες σε διερχόμενα αυτοκίνητα; Τι μπορεί να συμβαίνει πραγματικά; Τι απέγιναν οι επιβαίνοντες; Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με βεβαιότητα.

Άραγε αυτοί που χάθηκαν μαζί με τα αυτοκίνητά τους μπορεί να δηλώθηκαν από τους οικείους τους σαν αγνοούμενοι; Αν συνέβαινε αυτό θα είχαμε μία έμμεση απόδειξη ενός ασυνήθιστου συμβάντος. Θα μου πείτε πως υπάρχουν πολλές εξαφανίσεις ανθρώπων. Ναι, φυσικά. Είναι, όμως, αυτοί που χάθηκαν με τα αυτοκίνητά τους; Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, δεν είναι καθόλου εύκολο να εξετάσει κάποιος μία-μία την κάθε περίπτωση, σε διάφορα μέρη του κόσμου, να διασταυρώσει πως κάποια δηλωμένη εξαφάνιση αντιστοιχεί και ταυτίζεται με κάποιο αυτοκίνητο που φαίνεται να καταγράφεται πως χάνεται – έτσι απλά. Μόνο στο YouTube υπάρχουν μπόλικα βιντεάκια που δείχνουν και παρουσιάζουν 5-10 περιπτώσεις αυτοκινήτων που εξαφανίστηκαν μέσα από ένα δρόμο, σα να το έσβησε από τα επόμενα καρέ, κάποια αόρατη γόμα.

Μία απλή απάντηση από το χώρο του παραφυσικού ή της νεομυθολογίας θα μπορούσε να ήταν ότι αυτές οι εξαφανίσεις προέκυψαν από «ρωγμές στο Matrix», ή από κάποιο είδος τηλεμεταφοράς, ή ακόμα και από απαγωγές που έκαναν κάποιοι εξωγήινοι. Όσοι γοητεύονται από τέτοιου είδους εξηγήσεις, σίγουρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα κάποια άλλη ερμηνεία, πιο φυσιολογική. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές και όχι επηρεασμένοι από ταινίες φαντασίας, αυτού του είδους οι προσεγγίσεις, σηκώνουν μεγάλη κουβέντα, ενώ υπάρχουν ορολογίες και κάποιοι τεχνικοί όροι από το χώρο του μεταφυσικού π.χ. “προσκόμιση” όπου με κάποιο τρόπο θα μπορούσαν ενδεχομένως να τις υποστηρίξουν. (Διαβάστε σχετικά: Παράξενο Βίντεο με Άνθρωπο που Έπεσε από Πουθενά στο Δρόμο και παραλίγο να τον χτυπήσει αυτοκίνητο)

Όμως, όλα αυτά φαντάζουν απίστευτα, απίθανα και μη πραγματικά σε ένα κόσμο τόσο πραγματικό που μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο επειδή μας τον επιβεβαιώνουν οι αισθήσεις μας. Κατά συνέπεια, η απλούστερη και πιθανότερη εξήγηση για αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν στον δρόμο και καταγράφηκαν σε κάμερες, είναι ότι πρόκειται για «πειραγμένα γεγονότα», σε «πειραγμένα βιντεάκια» που δημιουργήθηκαν είτε για να «σπάνε πλάκα» μαζί μας μερικοί φαρσέρ, είτε δουλεύουν εφαρμογές CGI όπως αυτές που χρησιμοποιούν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οπότε κάποιοι τις βλέπουν, εντυπωσιάζονται και νομίζοντας ότι είναι αληθινές ή επίτηδες τις παρουσιάζουν ως τέτοιες προκειμένου να αυξήσουν τις επισκέψεις στο κανάλι τους. Διαβάστε σχετικά: Τι είναι το ανθρωποειδές που δήθεν καταγράφηκε στην Σελήνη από τους πρώτους αστροναύτες)

Οι σκεπτικιστές και οι επιφυλακτικοί θα δεχόντουσαν μόνο την περίπτωση των ψεύτικων βίντεο. Μάλιστα, όσοι ασχολούνται με την παραπληροφόρηση, θα έμπαιναν και στην διαδικασία να αποδείξουν πως ακριβώς κατασκευάστηκε ένα τέτοιο βίντεο που δείχνει τόσο απίθανα πράγματα. Διότι ποιός λογικός άνθρωπος θα δεχτεί με ευκολία ότι πρόκειται για αληθινά αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν πραγματικά στον δρόμο και καταγράφηκαν σε κάμερες. Αυτά δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Πρόκειται για ψευδές οπτικοακουστικό υλικό.

Ύστερα από τον παραπάνω σχολιασμό, στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε το video που ακολουθεί σχετικά με αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν στον δρόμο και καταγράφηκαν σε κάμερες, με τίτλο: 5 Car Teleportations Caught On Camera & Spotted In Real Life! Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika.com

1 σχόλιο: