Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο Πούτιν ετοιμάζει Αρμαγεδδώνα κατά του Κιέβου και της Ουκρανίας-Επείγουσα έκθεση των Βρετανών σκορπά κύμα φυγής.

 MI6: 80.000 ρωσικές ξιφολόγχες, 370 άρματα μάχης και 600 πυροβόλα είναι έτοιμα να εξαπολύσουν “κόλαση” στο Κίεβο.

Αντεπίθεση μεγάλων διαστάσεων ετοιμάζει ο ρωσικός στρατός σύμφωνα με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία θα έχει άμεση και σοβαρότατη επίδραση στην κατάσταση του πολέμου της Ουκρανίας.

Ετοιμάζεται  εκκένωση του Κιέβου όχι μόνο από διπλωμάτες αλλά και χιλιάδες πολίτες.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα κυκλοφορούν φήμες  προετοιμασίας για επείγουσα απομάκρυνση των χιλιάδων οικογενειών στο Κίεβο και τις παραμεθόριες περιοχές με την Λευκορωσία.

Αυτό γράφουν και ανεξάρτητα κανάλια.

«Μέγιστο χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αλλά είναι καλύτερα να φύγουμε πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας», αναφέρει ουκρανικό κανάλι στο τέλεγκραμ.

Ποιος είναι ο λόγος για μια τέτοια βιασύνη;

Φυσικά οι πληροφορίες και οι εικόνες της συγκέντρωσης στην Λευκορωσία χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών, που συγκροτούν μια τεράστια στρατιά που είναι έτοιμη να προκαλέσει μια μεγάλη επίθεση στο Κίεβο, ενώ 65.000 Ουκρανοί πολεμούν στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “ακόμη και τα TsIPSO (Κέντρα Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων) δεν αντέδρασαν στις ειδήσεις περί μαζικής αποχώρησης κατοίκων στο Κίεβο, αν και νωρίτερα αποκαλούσαν «τις αναχωρήσεις του Zelensky στο Lviv και την Πολωνία» ως μηχανορραφίες των Ρώσων”.

Σκοπός της ρωσικής επίθεσης είναι ο εξαναγκασμός των Ουκρανών πλην Ζελέσνκι σε διαπραγματεύσεις

Κύριος στόχος του Κρεμλίνου είναι να αναγκαστεί η κυβέρνηση του Κιέβου να υπογράψει μια συνθήκη ειρήνης με τους όρους της ρωσικής πλευράς με αυτόν τον τρόπο.

Οι επιθέσεις των Ρώσων στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας στις 10 και 11 Οκτωβρίου δεν αφορούσαν μόνο  “απάντηση” για την δολιοφθορά στην γέφυρα της Κριμαίας, αλλά είχαν στόχο την εκκένωση της πόλης για την επερχόμενη ρωσική μαζική επίθεση.

Η νυν πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν θα διαπραγματευτεί με το Κρεμλίνο, ακόμη και αν καταστραφεί το 100% της ενεργειακής υποδομής της χώρας, και λογικά ο Πούτιν στοχεύει στην εξολόθρευσης τους για μια επόμενη συνθήκη ειρήνης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του προεδρικού γραφείου του Ζελένσκι, Kirill Timoshenko: «έχουμε μια κρίσιμη κατάσταση σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή. Η μια περιοχή εξαρτάται από την άλλη… Επομένως, πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι (δεν θα υπάρχει) ούτε ηλεκτρισμός, ούτε παροχή νερού ή παροχή θερμότητας μέσα στον χειμώνα».

Από τη μια πλευρά, οι δήμαρχοι των ουκρανικών πόλεων προτρέπουν ήδη ανοιχτά τους πολίτες να εφοδιαστούν με καυσόξυλα και σόμπες για να επιβιώσουν τον χειμώνα, από την άλλη, η «ομάδα Ζελένσκι», επαναλαμβάνει ότι προετοιμάζεται για μυστική εκκένωση των πόλεων και απορρίπτει μια συνθήκη ειρήνης με την Ρωσία.

Ξεκάθαρος στόχος του Πούτιν το Κίεβο

Τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται πυρετωδώς να ξεκινήσουν μια επίθεση από τη Λευκορωσία προς το Κίεβο, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει τακτικά ουκρανικά στρατεύματα, εκτός από την λαϊκή άμυνα και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Επιπλέον, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI-6 δεν αποκλείει μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων και μάλιστα μετέδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με μετακινήσεις δυνάμεων.

Σύμφωνα με Βρετανούς κατασκόπους, στα σύνορα της Λευκορωσίας σε απόσταση λίγο περισσότερο από 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, υπάρχουν 80 χιλιάδες ρωσικές ξιφολόγχες, 200 άρματα μάχης και 500 συστήματα πυροβολικού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν από τη Ρωσία άλλα 170 άρματα μάχης, 100 πυροβόλα διαμετρήματος άνω των 100 mm και άλλα όπλα.

Το σίγουρο είναι ότι η Ρωσία ετοιμάζει όπως έχουμε αναφέρει εδώ και κάποιο διάστημα μια επίθεση τεραστίων διαστάσεων στην Ουκρανία, για τον λόγο ότι πρέπει να δοθεί τέλος στις πολεμικές επιχειρήσεις, αφού και ο ρωσικός λαός υποφέρει από τις απώλειες και τις κυρώσεις της δύσης.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου