Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Πτήσεις μαχητικών Rafale σήμερα πάνω από Κύπρο./Στο… ακουστικό για 3η δόση. «Αναπάντητα ερωτήματα… η Κύπρος θα ακολουθήσει τον EMA»/Ακυρώθηκαν οι κρουαζιέρες από το Ισραήλ στη Λεμεσό.

Πραγματοποιείται σήμερα η αεροπορική άσκηση Κύπρου – Γαλλίας με την επωνυμία «ΤΑΛΩΣ 2021». Στο πλαίσιο της άσκησης, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις των γαλλικών μαχητικών Rafale μεταξύ των ωρών 12:00μ. και 6:00μ.μ.


 
Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα στη Λευκωσία, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της παρουσίας του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας και θα διεξαχθεί σε τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Κύριος σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε πραγματικές συνθήκες.
 
Την άσκηση θα παρακολουθήσει ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στο… ακουστικό για 3η δόση. «Αναπάντητα ερωτήματα… η Κύπρος θα ακολουθήσει τον EMA»

Σε πρώιμο στάδιο για οποιαδήποτε απόφαση για 3η δόση εμβολίου – Η Κύπρος θα ακολουθήσει πιστά οποιαδήποτε απόφαση του EMA – Τι αναφέρει στη Cyprus Times η αναπληρώτρια διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου

Αναπάντητα  παραμένουν αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι χώρες ανά τον κόσμο σε 3η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η συζήτηση για την ώρα περιορίζεται στις εισηγήσεις και τις ανακοινώσεις των εταιρειών και επιστημόνων, οι οποίοι σημειώνουν ενδεχόμενα οφέλη από μια τρίτη δόση εμβολίου σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα μετά τον πρώτο κύκλο εμβολιασμού.

Το όλο θέμα θα τεθεί στο μικροσκόπιο των ειδικών το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στην Cyprus Times  η αναπληρώτρια διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ξεκαθάρισε πως η Κύπρος θα εφαρμόσει κατά γράμμα την όποια απόφαση λάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ενεργήσουμε από μόνοι μας» τόνισε.

Όπως είπε η κ. Παναγιωτοπούλου, «ενεργούμε συλλογικά μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχει η απαιτούμενη παρακολούθηση και υποστήριξη».

Για την ώρα σημείωσε, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από σκέψη για 3η δόση. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να εξεταστούν τα αποτελέσματα από ενδεχόμενη 3η δόση, η ανθεκτικότητα, οφέλη, ρίσκα και πολλά άλλα ερωτήματα, κατέληξε.

cyprustimes.com

Ακυρώθηκαν οι κρουαζιέρες από το Ισραήλ στη Λεμεσό.

Η έκρυθμη κατάσταση στο γειτονικό Ισραήλ έβαλαν στον πάγο τον σχεδιασμό της Royal Caribbean για κρουαζιέρες από τη Χάιφα, με το ολοκαίνουργιο Odyssey of the Seas, με σταθμούς σε Λεμεσό και Ελλάδα. Οι κρουαζιέρες, που θα ξεκινούσαν από τις αρχές Ιουνίου, ακυρώθηκαν και το πλοίο που βρίσκεται σήμερα στη Λεμεσό θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες θα ωφελούσαν τουριστικά και την Κύπρο, αφού το Odyssey of the Seas θα έπιανε σταθμό και στο λιμάνι Λεμεσού και οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να κατέβουν για σύντομες εκδρομές. Το πλοίο αναμενόταν όπως γράψαμε ξανά να προσέγγιζε την Κύπρο περίπου 15 φορές, εντός του τριμήνου Ιούνιος – Αύγουστος 2021. Ωστόσο, από την ακύρωση του συγκεκριμένου δρομολογίου δεν αποκλείεται να προκύψουν και πάλι οφέλη για τη χώρα, αφού η Royal Caribbean προσφέρει σε όσους είχαν προβεί σε κρατήσεις για κρουαζιέρα με το Odyssey of the Seas, πέραν της επιστροφής των χρημάτων τους, ως εναλλακτική επιλογή τις κρουαζιέρες που αρχίζουν από τον Ιούλιο, με βάση τη Λεμεσό, με το πλοίο της Jewel of the Seas, προσφέροντας τους σημαντική πίστωση – $400-  για υπηρεσίες στο κρουαζιερόπλοιο. 

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου