Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το τζαμί Aλ Aκσά(Τέμενος του Ομάρ) στην Ιερουσαλήμ εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινής αστυνομίας.

Ο καπνός υψώθηκε πάνω από το όρος του ναού της Ιερουσαλήμ, καθώς ένα δέντρο έξω από το τζαμί Aλ -Aκσά έπιασε φωτιά τη Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπς για να διαλύσει ένα πλήθος Παλαιστινίων προσκυνητών σε μια μεγάλη νύχτα του Ραμαζανιού.

Ο πυλώνας της φωτιάς και ένας μεγάλος καπνός ήταν καθαρά ορατός στο όρος του ναού καθώς έπεσε η νύχτα στην Ιερουσαλήμ. 

Πλάνα από αυτόπτες μάρτυρες έδειξαν ότι ένα δέντρο ήταν φωτιζόμενο λίγο έξω από το Aλ Aκσά, ένα από τα τρία τζαμιά στο οροπέδιο. 

Η ισραηλινή αστυνομία φάνηκε επίσης να διαλύει το πλήθος των Παλαιστινίων που συγκεντρώθηκαν στο οροπέδιο, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες. Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, πάνω από 334 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις της Δευτέρας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η πυρκαγιά στο Αλ Άκσα ήταν αποτέλεσμα «πυροτεχνημάτων που πυροβολήθηκαν στην πλατεία Temple Mount», σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan. Το τζαμί δεν υπέστη καμία ζημιά από τη φωτιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Χιλιάδες Ισραηλινοί - απαγορευμένοι από το Όρος του Ναού με κυβερνητικές εντολές - είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Δυτικού Τείχους έξω για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ιερουσαλήμ. Η επίσημη αργία, που ιδρύθηκε το 1968, γιορτάζει την επανένωση της Ιερουσαλήμ υπό την ισραηλινή κυριαρχία, μετά τον Εξαήμερο Πόλεμο του 1967. Εν τω μεταξύ, οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι, σηματοδότησαν την 27η νύχτα του Ραμαζανιού.

Οι διαμαρτυρίες για την έξωση Παλαιστινίων από τη γειτονιά Sheikh Jarrah στην Ιερουσαλήμ έχουν κλιμακωθεί σε ταραχές την περασμένη εβδομάδα, με εκατοντάδες Παλαιστίνιους και δεκάδες ισραηλινούς αστυνομικούς να τραυματίζονται.

Αναφερόμενος στην «ισραηλινή επιθετικότητα» στην Ιερουσαλήμ, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είπε ότι έριξε αρκετούς πυραύλους στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα τη Δευτέρα. Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τον θύλακα σε αντίποινα. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου