Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η USGS λέει ότι υπάρχει πιθανότητα 1 στις 300 ότι το τρέχον σμήνος σεισμών του Σαλτονίου θα ακολουθηθεί από μέγεθος 7 ρίχτερ ή μεγαλύτερο.

 

ΗΠΑ ώρα μηδέν για την πιθανότητα μεγάλου σεισμού 7 ρίχτερ ή μεγαλύτερου.Χτες μεταδώσαμε την σεισμική ακολουθία που υπάρχει στην Καλιφόρνια.Σήμερα ακολουθεί η Θάλασσα του Σάλτον με σμήνος σεισμών.

Η έρημος κοντά στη θάλασσα του Σάλτον συνεχίζει να τρέμει καθώς ένα σμήνος μικρών σεισμών που ξεκίνησε την Τετάρτη συνεχίστηκε έως την Πέμπτη.

Το σμήνος επιβραδύνθηκε την Πέμπτη, αλλά τουλάχιστον τέσσερις σεισμοί μεγέθους 3 ή μεγαλύτεροι καταγράφηκαν τις πρώτες επτά ώρες της ημέρας, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα.

Το σμήνος λαμβάνει χώρα στη σεισμική ζώνη Brawley, μια κυρίως εκτεταμένη τεκτονική ζώνη που συνδέει το νότιο άκρο του ρήγματος San Andreas  με το ρήγμα Imperial στη Νότια Καλιφόρνια.Η περιοχή έχει δει σμήνη στο παρελθόν, όπου παραμένουν ενεργά για έως και 20 ημέρες, αλλά η μέση διάρκεια είναι περίπου μια εβδομάδα, δήλωσε η USGS. Το τρέχον σμήνος συμβαίνει 25 μίλια νότια του σμήνους που συνέβη κοντά στην παραλία Bombay τον Αύγουστο.

Η USGS λέει ότι υπάρχει μια απομακρυσμένη πιθανότητα, περίπου 1 στα 300, ότι ένας σεισμός μεγέθους 7 ή υψηλότερου θα μπορούσε να ακολουθήσει το σμήνος μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Υπάρχει πιθανότητα 10% ότι το σμήνος θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μεγαλύτερο σεισμό, έως 6,9 μεγέθους, σύμφωνα με το USGS.

Αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το ποσοστό των σεισμών θα μειωθεί τις επόμενες επτά ημέρες. Αλλά ακόμη και με πιθανότητα 90% αυτού του σεναρίου, το σμήνος θα μπορούσε να περιλαμβάνει σεισμούς μεσαίου μεγέθους μεταξύ 4,5 και 5,4 μεγέθους, δήλωσε το USGS.

Αν λοιπόν ζείτε στην περιοχή… Προετοιμαστείτε για ένα μεγάλο σεισμό.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου