Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Nετανιάχου: Εάν το κλείδωμα δεν είναι αποτελεσματικό, θα το σφίξουμε.

 Ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου είπε στο Facebook την Πέμπτη το βράδυ ότι "αν φαίνεται ότι το κλείσιμο δεν λειτουργεί αρκετά καλά - θα το σφίξουμε. Τη Δευτέρα θα πάρουμε μια απόφαση. Θα καθοριστεί από δεδομένα και όχι αυθαίρετα ή ιδιοτροπικά. " Είμαστε σε πόλεμο, έναν δύσκολο πόλεμο ενάντια στον ιό. "


Ο Νετανιάχου επέκρινε τον πρόεδρο του Yisrael Beyteinu, MK Aβιγκντόρ Λίμπερμαν: "Η αναρχία που δημιουργεί ο Λίμπερμαν στο όνομα της δημοκρατίας είναι ανεύθυνη. Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν ηγέτες συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Σε περίπτωση επιδημίας, οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να διατηρηθεί η δημόσια ασφάλεια. "

Ο καθηγητής του Coronavirus Czar, Ronni Gamzu, ενημέρωσε νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα επίπεδα νοσηρότητας του coronavirus στο Ισραήλ.

"Ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί με 9.000 επαληθευμένες περιπτώσεις", δήλωσε ο Γκάμσου στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του. "Δεν με εξέπληξε. Προετοίμασα τον καθένα για το γεγονός ότι μετά τον Yom Kippur ο αριθμός θα ήταν έτσι. Πρέπει να εξετάσουμε τον αριθμό από μια προοπτική τεσσάρων ημερών. Ακόμα και σήμερα θα τελειώσει με 70.000 ή περισσότερα τεστ που έχουν διεξαχθεί. "

Επιπλέον, σημείωσε ότι το ποσοστό των ασθενών άνω των 60 ετών στον τομέα του Haredi αυξάνεται. "Όλα πρέπει να γίνουν για να ενισχύσουν και να κατανοήσουν ότι η νοσηρότητα είναι υψηλή."

Απευθυνόμενος στο τρέχον κλείδωμα, ο καθηγητής Gamzu είπε, "Το κλείδωμα είναι αποτελεσματικό. Βλέπουμε σαφώς λιγότερη κίνηση και λιγότερη επαφή. Οι απαγορευμένες συγκεντρώσεις όπως οι γάμοι έχουν μειωθεί σημαντικά."

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου