Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Γ. Τράγκας: Ο covid19, η γρίπη που ήρθε από την Κίνα, ώθησε στον ουρανό τους επιχειρηματίες τύπου Γκέιτς και τις φαρμακευτικές βιομηχανίες.

 Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε χθες ότι η πανδημία οδηγεί σε ακραία φτώχεια, σε πλήρη εξαθλίωση 150 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2021. Τα ακραία περιοριστικά μέτρα εξαλείφουν όλες τις προσπάθειες για μείωση της φτώχειας στον κόσμο. Δίνοντας στη δημοσιότητα την έκθεσή της, ανέφερε ότι μόνο φέτος 88 με 115 εκατομμύρια άνθρωποι θα περιέλθουν σε κατάσταση ένδειας, μεγάλης φτώχειας. Και μέχρι το 2021 ο αριθμός θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια.

Ως ακραία φτώχεια, ορίζεται η διαβίωση με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα. Δηλαδή με κάτι παραπάνω από 1,5 ευρώ. Όπως λέει η Παγκόσμια Τράπεζα, το 9,5% του παγκοσμίου πληθυσμού, που σήμερα ανέρχεται στα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, θα ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και θα πρέπει να σιτίζεται, να κοιμάται, να κινείται, να περιθάλπεται με 1,5 ευρώ. Αυτό είναι το παραγόμενο αποτέλεσμα του σημερινού πολιτικού πολιτισμού, των διεθνών ισορροπιών και σχέσεων και του υπερπλουτισμού μιας ομάδας ανθρώπων. Η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ποσοστού των φτωχών στο 3% μέχρι το 2030. Η παγκόσμια ύφεση, είπε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και ο κορονοϊός παίρνει πίσω την ανάπτυξη και αυξάνει τη φτώχεια. Τώρα η απόλυτη και ακραία φτώχεια φεύγει από τις φαβέλες και μεταναστεύει στις αστικές περιοχές.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες διαπιστώνεται ότι στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ένας άνθρωπος ζει με 3,20 δολάρια την ημέρα. Δηλαδή με 2,7 ευρώ περίπου. Και σε περιοχές μεσαίου -υψηλού εισοδήματος το όριο είναι στα 5,5 δολάρια. Η φτώχεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που παρατηρεί η Eurostat. Η Παγκόσμια Τράπεζα, διαπιστώνει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων αστικών περιοχών περιέρχεται στην ένδεια επειδή χάνονται θέσεις εργασίας λόγω των lockdown και της μειωμένης πλέον ζήτησης. Περίπου το 42% του πληθυσμού στην υποσαχάρια Αφρική ζούνε με 1,90 δολάρια την ημέρα.

Για να καταλάβουμε όλοι, τι συνέβη παγκοσμίως με τα μέτρα για τον κορονοϊό, καταφεύγω στην έκθεση του τραπεζικού κολοσσού UBS και της πολυεθνικής εταιρείας συμβούλων PriceWaterHouse (PwS) που αναφέρει ότι ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ λόγω του covid19. Το κλαμπ των billionaires έκανε ράλι στα χρηματιστήρια, επειδή οι κυβερνήσεις και τα τηλεοπτικά δίκτυα έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια του. Η αύξηση του τζίρου εταιρειών στον τομέα της πληροφορικής, της υγείας ώθησε την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Σόρος, οι φίλοι του σημερινού πρωθυπουργού, να σπάσουν το φράγμα των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Τρεις χιλιάδες δισεκατομμυριούχοι, λέει η τράπεζα UBS που κρατάει πολλά από τα λεφτά τους, έχουν στα χέρια τους το 98% του παγκόσμιου πλούτου. Στο διάστημα του covid19 και την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι και τα τηλεοπτικά δίκτυα συνιστούν «να μείνουμε στο σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς», η περιουσία τους έφτασε τα 10,2 τρισεκατομμύρια, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 8,9 τρισεκατομμύρια και είχε καταγραφεί στα τέλη του 2019. Τα στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων της ελβετικής UBS και της PriceWaterHouse. Όταν η τράπεζα και η εταιρεία άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία για αυτούς, η συνολική περιουσία τους ήταν ένα τρισεκατομμύριο. Από τις 7 Απριλίου έως τις 31 Ιουλίου, οι επιχειρηματίες της πληροφορικής, της υγείας και των μεταφορών είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται με διψήφια ποσοστά. Ο covid19, η γρίπη που ήρθε από την Κίνα, ώθησε στον ουρανό τους επιχειρηματίες τύπου Γκέιτς και τις φαρμακευτικές βιομηχανίες.

Όσοι ασχολούνται στον τομέα της υγείας, έτσι για να καταλάβετε τι σημαίνει «φόρα μάσκα» ή «πάρε αυτά τα φάρμακα», είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται 50,3 %. Περίπου 200 δισεκατομμυριούχοι υποσχέθηκαν ότι από αυτά τα κέρδη θα διαθέσουν 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του covid19. Προσέξτε, η περιουσία εκείνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας αυξήθηκε 658 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως λέει η έκθεση, και προτίθενται να δώσουν 7,2 δις! Είναι οι φιλάνθρωποι του πλανήτη οι οποίοι σε συνεργασία με διάφορες κυβερνήσεις έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια. Τον έκαναν να χάσει τις δουλειές του και τώρα από τα μυθικά υπερκέρδη τους θα του πετάξουν ένα κομμάτι.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου