Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Η Πιονγκγιάνγκ επιδεικνύει το ολοκαίνουργιο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, σύμφωνα με ειδικούς.

 Ο στρατός της Βόρειας Κορέας παρουσίασε ένα νέο κινητό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης του Σαββάτου, κάτι που οι εμπειρογνώμονες λένε ότι είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε όπλο που είχαν προηγουμένως.


Τέσσερα ICBM της νέας ποικιλίας μεταφέρθηκαν με οχήματα 11-αξόνων ανυψωτικών εκτοξευτών και μπορεί να είναι το νέο οπλικό σύστημα του οποίου την ύπαρξη υπαινίχθηκε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

RT

Τα βλήματα φάνηκαν να είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του Hwasong-15, του ICBM που έκανε την πρώτη του δοκιμή τον Νοέμβριο του 2017. Η δοκιμή αυτή προκάλεσε φόβους για την ασφάλεια, καθώς οι ειδικοί πρότειναν ότι το υποδεικνυόμενο εύρος του έθεσε τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε εντυπωσιακή ικανότητα.Καμία πρόσθετη λεπτομέρεια για τις δυνατότητες του νέου πυραύλου δεν προσφέρθηκε αμέσως από την Πιονγιάνγκ. Ο ανώτατος ηγέτης Kιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δεν ανέφερε καθόλου τις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεσμεύτηκε να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες αποτροπής της χώρας.

Ωστόσο, η αποκάλυψη του νέου όπλου δεν ήταν απόλυτη έκπληξη για τους παρατηρητές. Μέρες πριν από την παρέλαση, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αναφέροντας πηγές.

Η Πιονγκγιάνγκ έδειξε επίσης αυτό που φαίνεται να είναι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια (SLMBs), με την ονομασία «Pukguksong-4A», οι οποίοι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε έναν νέο τύπο SLMB, το Pukguksong-3, τον Οκτώβριο του 2019, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να πετάξει τουλάχιστον 450 χλμ.

RT

Ένα νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας και αυτό που φαίνεται να είναι μια νέα έκδοση μιας κύριας δεξαμενής μάχης παρουσιάστηκαν επίσης για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου