Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

«Ο Αρκτικός Ωκεανός πεθαίνει» Η τρομερή προειδοποίηση του Επιστήμονα μετά τη μεγαλύτερη αποστολή στο Βόρειο Πόλο.

Ο ΑΡΚΤΙΚΟΣ Ωκεανός πεθαίνει και φταίει η κλιματική αλλαγή, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες μετά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποστολής στον Βόρειο Πόλο.Arcitc Ocean: Λιώσιμο πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό

Η μακρόχρονη αποστολή στο πλοίο Polarstern κατέγραψε την καταστροφική επίδραση της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Αρκτική. Περίπου 300 επιστήμονες που εκπροσωπούν 20 χώρες έχουν παρατηρήσει ανησυχητικά επίπεδα τήξης πάγου, μερικές φορές βλέποντας το ανοιχτό νερό να απλώνεται μέχρι τον ορίζοντα. Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτό το μέρος του κόσμου "το επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής "Λιώσιμο πόλων: Γράφημα τήξης πάγου Βόρειου και Νότιου Πόλου

Ο αρχηγός της αποστολής Markus Rex του Ινστιτούτου Alfred Wegener στη Γερμανία είπε: «Παρατηρήσαμε πώς πεθαίνει ο Αρκτικός Ωκεανός.

"Είδαμε αυτήν τη διαδικασία ακριβώς έξω από τα παράθυρά μας, ή όταν περπατήσαμε στον εύθραυστο πάγο."Η εκστρατεία στο Polarstern, που ονομάστηκε MOSAiC, έφτασε στο λιμάνι σήμερα (12 Οκτωβρίου) αφού πέρασε 389 ημέρες στην Αρκτική.

Η αποστολή συνέλεξε δεδομένα σχετικά με την ατμόσφαιρα, τον ωκεανό και την πάγο της Αρκτικής για να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής για τα επόμενα χρόνια.

Η αποστολή 131 εκατομμυρίων £ (145 εκατομμύρια ευρώ) δημιούργησε τέσσερα σημεία παρατήρησης σε ακτίνα 25 μιλίων (40km) γύρω από το Polarstern.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα νερού από κάτω από τον πάγο της Αρκτικής για να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο το πλαγκτόν και τα βακτήρια εκδηλώνονται υπό ακραίες συνθήκες.

Ο Δρ Rex είπε: "Στον ίδιο τον Βόρειο Πόλο, βρήκαμε άσχημα διαβρωμένο, λιωμένο, λεπτό και εύθραυστο πάγο."

Δυστυχώς, εάν επιτραπεί η συνέχιση των τάσεων της αύξησης της θερμοκρασίας, ο ειδικός είπε ότι η Αρκτική θα δει καλοκαίρια χωρίς πάγο σε λίγες δεκαετίες.

Περισσότερα από 1.000 δείγματα πάγου και περίπου 150 terabyte - περισσότερα από 150.000.000MB - δεδομένων επέστρεψαν στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα.

express.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου