Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Το μυστηριώδες τεράστιο ψάρι που ξεβράστηκε σε παραλία της Μήλου./Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Σκιάθο - Αισθητός στην Αττική.

 Ένα μεγάλο και παράξενο ψάρι εντόπισαν δύο φίλοι στην παραλία Φυριπλάκα της Μήλου. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι πρόκειται για φεγγαρόψαρο καθώς έμοιαζε και με καρχαρία και με δελφίνι. Ένας από τους φίλους ανέβασε φωτογραφίες από την παράξενη "συνάντηση" με το αλλόκοτο ψάρι που έφερε πτερύγιο παρόμοιο με καρχαρία, ενώ η σιλουέτα του έμοιαζε με δελφινιού.

 


 

 


Το φεγγαρόψαρο (επιστημονική ονομασία: Mola mola) είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά οστέινα ψάρια, με βάρος που συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 250 και στα 1.000 κιλά. Το είδος απαντά στα τροπικά και εύκρατα νερά το κόσμου. Θυμίζει κεφάλι ψαριού με ουρά και το σώμα του είναι επίπεδο κάθετα. Το φεγγαρόψαρο μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με μήκος όταν τα ραχιαία και κοιλιακά πτερύγια εκτείνονται. Έχει μια ιδιαίτερα αποκρουστική όψη και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας. Συνήθως ζει σε μεγάλα βάθη και οι ψαράδες που το γνωρίζουν το θεωρούν κακό σημάδι όταν το πιάνουν στα δίχτυα τους. Παρά το τεράστιο μέγεθός του, τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψαράκια που βρίσκει σκάβοντας στον βυθό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι δύο άνδρες ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Μήλου όπου έφτασαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι το παράξενο και σπάνιο ψάρι ήταν νεκρό. Σύμφωνα με Λιμενικές πηγές, το ψάρι είχε περίπου 2,5 μέτρα μήκος και 1μέτρο πλάτος. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες υγειονομικής ταφής του ψαριού από τον Δήμο Μήλου.

cyclades24.gr

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Σκιάθο - Αισθητός στην Αττική.

Σεισμική δόνηση, μεγέθους, 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής στην Σκιάθο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε αισθητός και στην Αττική. 

Ο σεισμός, σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σκιάθου και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

​Να υπενθυμιστεί πως, χθες το βράδυ, είχε προηγηθεί στο νησί και σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ. 

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου