Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Θρήνος στο Σκιαδά Τριταίας - Ξεψύχησε στο σχολείο του ο 9χρονος Γιώργος Μπαρδάκης./Πάτρα: Αρνείται ο ΕΟΔΥ τεστ κορωνοιού στο 13ο Δημοτικό, μετά τα 2 βεβαιωμένα κρούσματα./Βόλος: Το σχέδιο για τον μόνιμο ελλιμενισμό αρματαγωγών στον λιμάνι.

 Ο 9χρονος Γιώργος Μπαρδάκης έφυγε από την ζωή και σκόρπισε θλίψη στο Σκιαδά Τριταίας.

 

Το παιδί βρισκόταν στο σχολείο του όταν ξαφνικά λιποθύμησε. 

Οι γονείς του και η μεγαλύτερη αδελφή του είναι απαρηγόρητοι 

Η είδηση σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την περιοχή. 

Την ώρα που ήταν σχολείο.

tempo24.news

Θρήνος στην Αχαΐα- Πέθανε 9χρονο αγοράκι στο σχολείο.

Ένα εννιάχρονο αγοράκι πέθανε το πρωί της Παρασκευής, από το χωριό Σκιαδά Αχαΐας. Το τραγικό συμβάν συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες,  την ώρα που το παιδί ήταν στο σχολείο του που βρίσκεται στο χωριό Σταυροδρόμι. Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα. Ο θάνατός του φέρεται να έχει παθολογικά αίτια.Θρήνος στην Αχαΐα- Πέθανε 9χρονο αγοράκι...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το παιδί κατέρρευσε ξαφνικά και στο σημείο έσπευσαν κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι διασώστες το παιδί δεν κατάφερε να κρατηθεί τη ζωή.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με το σχολείο αλλά και με την οικογένεια του παιδιού, προκειμένου να ενημερωθεί για την τραγωδία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε βηματοδότη.

thebest.gr

Πάτρα: Αρνείται ο ΕΟΔΥ τεστ κορωνοιού στο 13ο Δημοτικό, μετά τα 2 βεβαιωμένα κρούσματα.

Μεγάλη αναστάτωση ανησυχία έχει προκληθεί στους γονείς των 150 και πλέον μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που εμφανίστηκε στο σχολείο. Πρώτα ήταν σε μαθητή και μετά σε δασκάλα.

Οι γονείς των 150 μαθητών ζητούν να γίνουν τεστ στα παιδιά , αλλά και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εντοπιστούν και να απομονωθούν τυχόν ασυμπτωματικά κρούσματα. Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις τους οι απαντήσεις που λαμβάνουν από τους αρμοδίους και τον ΕΟΔΥ, είναι πως δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Αποτέλεσμα της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι οι γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό πως  χθες για μάθημα πήγαν μόλις 12 παιδιά, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι η κατάσταση και σήμερα.

Πάντως στο τμήμα του μαθητή που εντοπίστηκε με κορονοϊό δεν γίνεται μάθημα , ενώ απολυμάνθηκαν από δημοτικά συνεργεία όλοι οι χώροι του διδακτηρίου.

Στο μεταξύ ο σύλλογος γονέων του 13ου δημοτικού με επιστολή του προς τον ΕΟΔΥ, το Δήμο Πατρέων, την Πολιτική Προστασία και την 6η ΥΠΕ ζητά τη διενέργεια ιχνηλάτησης και μαζικών τεστ.

Η επιστολή των Γονέων.

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο 13ο δημοτικό σχολείο Πατρών, μετά το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19, σε λιγότερο από 72 ώρες και περαιτέρω να ζητήσουμε τα δέοντα προκειμένου να εξασφαλίσουμε, τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς, ένα ασφαλές περιβάλλον εκπαίδευσης.
Απευθυνθήκαμε στην διεύθυνση του σχολείου, όπου και μας ενημέρωσαν ότι ακολουθείται πιστά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όσον αφορά  επιβεβαιωμένα κρούσματα μελών σχολικής κοινότητας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, χθες, η προϊσταμένη  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αχαΐας επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου, ενημερώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου για τα κρούσματα και εν συνεχεία ενημέρωσε εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο οδηγιών, σύμφωνα με το οποίο :
•       Κλείνουν τα τμήματα του σχολείου μας με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και μένουν στο σπίτι τους οι μαθητές των τμημάτων.
•       Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.
•       Θα γίνει απολύμανση στις αίθουσες των τμημάτων με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς και στις τουαλέτες και όχι στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος. Η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 7/10/2020, όπως μας έγινε γνωστό από την διεύθυνση του σχολείου, για όλες τις αίθουσες του ισόγειου κτηρίου και για στις τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών, από τον Δήμο Πατρεών.
•       Δεν θα γίνει κανένα τεστ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των τμημάτων που έκλεισαν, οι οποίοι και ορίζονται στενές επαφές των κρουσμάτων, σύμφωνα με το από 18-09-2020 Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων –Αρχές Διαχείρισης Covid-19 του ΕΟΔΥ.
Ουσιαστικά δηλαδή, η οδηγία ήταν να μείνουν στο σπίτι οι μαθητές των δύο τμημάτων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά όχι οι αδελφοί των μαθητών αυτών, οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα. Επιπλέον, οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι, στο σχολείο μας ορισμένα τμήματα συνδέονται με άλλα καθώς παιδιά εκπαιδευτικών φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα από αυτά που διδάσκουν οι γονείς τους.
Στην συνέχεια, μετά από ερώτημα που θέσαμε, μας ενημέρωσε ότι η εκπαιδευτικός του τμήματος του επιβεβαιωμένου κρούσματος (το οποίο τμήμα έχει κλείσει), δεν θα έπρεπε να κινείται στο χώρο του σχολείου, ενώ από την διεύθυνση του σχολείου μας έγινε γνωστό ότι είναι υποχρεωμένη να έρχεται μετά από ενημέρωση που είχε από τις προϊστάμενες αρχές. Αργότερα βέβαια ενημερωθήκαμε από την διεύθυνση του σχολείου ότι μπορεί να κυκλοφορεί στο χώρο του σχολείου τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον covid-19.
Όπως καταλαβαίνετε, η ανησυχία μας ως  γονείς  είναι μεγάλη, σε τέτοιο βαθμό, που να σκεφτόμαστε να μην στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, φοβούμενοι ότι το μέτρο της μάσκας (όπου και αποτελεί το μοναδικό μέτρο προφύλαξης) δεν είναι αρκετό, έως ότου, η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν κάθε επιπρόσθετο μέτρο για τον μετριασμό της περαιτέρω διασποράς του covid-19 στο σχολικό μας συγκρότημα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ζητάμε:
1.      Να γίνουν άμεσα μοριακά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος.
2.      Να γίνουν άμεσα μοριακά τεστ στις στενές επαφές των κρουσμάτων της σχολικής κοινότητας τουτέστι στους μαθητές των τμημάτων που εντοπίστηκαν τα κρούσματα.
3.      Να γίνει προληπτικά απολύμανση στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος διότι τα κρούσματα κινήθηκαν σε όλο το σχολικό χώρο.
«Το να βρίσκεις λάθη είναι εύκολο, το να κάνεις το σωστό είναι δύσκολο»
Με εκτίμηση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
13ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών».

patrastimes.gr

Βόλος: Το σχέδιο για τον μόνιμο ελλιμενισμό αρματαγωγών στον λιμάνι.

Σχέδιο για να ρίξουν μόνιμα άγκυρα στο λιμάνι του Βόλου αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μελετά η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, όπως αποκάλυψε το TheNewspaper.gr στην αρχή της εβδομάδας.
Εκτός από την αναβάθμιση του ναυστάθμου της Σούδας, ο οποίος αναμένεται να εξελιχθεί σε εφάμιλλο της Σαλαμίνας, υπάρχει στα… σκαριά και η μελέτη για την στρατιωτική αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.2840180

Στόχος είναι το λιμάνι της Μαγνησίας, το οποίο έχει άμεση έξοδο προς το κεντρικό Αιγαίο, να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και να μετατραπεί σε μόνιμο χώρο ελλιμενισμού των αρματαγωγών του ελληνικού Στόλου, τα οποία χρησιμοποιούν κατά βάση οι πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας και τα δύο εκ των τριών ταγμάτων της, 505 και 521 του Βόλου. Έτσι, τα στρατεύματα που προορίζονται να εκτελέσουν αμφίβιες αποβατικές επιχειρήσεις, θα βρίσκονται δίπλα στα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού που θα τους μεταφέρουν.

Με τα συγκεκριμένα πλοία, είναι εφικτή η μεταφορά ενός πλήρους Αποβατικού Τάγματος προς το Αιγαίο σε πολύ μικρότερους χρόνους, καθώς πλέον δεν θα απαιτείται το ταξίδι από τη Σαλαμίνα στο Βόλο, προκειμένου να παραληφθούν οι πεζοναύτες, γεγονός που σημαίνει φυσικά και εξοικονόμηση χρημάτων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για ακόμα περισσότερες ασκήσεις, μιας και τα αρματαγωγά θα είναι μόνιμα ελλιμενισμένα στο Βόλο και στη διάθεση της 32ας Ταξιαρχίας, αλλά και των υπόλοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην κεντρική Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, για ναυτική βάση μέσα στο πολιτικό λιμάνι του Βόλου, φαίνεται πως… καλοβλέπουν και οι ΗΠΑ καθώς, υπενθυμίζεται πως στη Μαγνησία, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, εδρεύει για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο η 3rd CAB των ΗΠΑ με ελικόπτερα Apache και Blackhawk, τα οποία εκτελούν κοινές ασκήσεις και εκπαίδευση με Έλληνες πιλότους και μηχανικούς.

«Αγκάθι» το κόστος.

Τη μελέτη έχει αναλάβει να εκπονήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το οποίο εξετάζει και τις αναγκαίες εργασίες επεκτάσεως του λιμένος Βόλου, με σκοπό την δημιουργία υποδομών για μόνιμο ελλιμενισμό τριών αρματαγωγών κλάσεως ΣΑΜΟΣ.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα έλυνε πολλά προβλήματα, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, με επίσης τεράστιο κόστος και ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικο. Για να μετατραπεί άλλωστε ένα πολιτικό λιμάνι, έστω και μέρος του, σε στρατιωτικό, απαιτείται απαραίτητα η δημιουργία ενός ολόκληρου δικτύου εγκαταστάσεων και υποδομών, που φυσικά στο Βόλο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Δημιουργία περισσότερων προβλητών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης οπλισμού, εγκαταστάσεις για επισκευές των μονάδων, χώροι δεξαμενών, είναι τα βασικά μόνο που πρέπει να γίνουν στο μεγάλο λιμάνι της Μαγνησίας για να αναβαθμιστεί σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού.

thenewspaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου