Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Το 70% της Ελλάδος.

 

Το τραγικό συμπέρασμα της παρακάτω δημοσκόπησης ότι το 70% της Ελλάδος(αναλογικα και με βαση την φιλοσοφια των δημοκσοπήσεων) είναι.... ακατήχητοι.

Το δεύτερο τραγικό συμπέρασμα Και μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρα μας, είναι ο εγωισμός, το ΕΓΩ, αυτό το ΕΓΩ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός πρώτα από την Τουρκιά.

Εγώ ξέρω τι κάνεις στο δωμάτιο σου, εγώ ξέρω γιατί σε χώρισε ο Αντρέας, εγώ ξέρω γιατί σε απέλυσαν από την δουλειά του,  εγώ ξέρω με ποιους κοιμάσαι τα βράδια, ΕΓΩ ΞΕΡΩ και έλα για καφέ να στα πω τι κάνει ο Θανασης, τι κάνει η Γιώτα....τι κάνει ο τάδε ή η τάδε.

Επειδή βίωσα στο πετσί μου τα άθλια σχόλια, την κακοπροαίρετη κριτική και τα ψέματα που έλεγαν πίσω από την πλάτη μου, γνωστοί & άγνωστοι, και που πολλοί έχουν βιώσει πισώπλατες μαχαιριές, είτε από ζήλια είτε από κακία, κατατάσσω τον κίνδυνο του "ΕΓΩ",  μεγαλύτερο από τον Ερντογάν.

Το 70% λοιπόν των ερωτηθέντων ξέρουν και γνωρίζουν ότι από την Θεία Κοινωνία μπορεί να κολλήσεις μολυσματικές ασθένειες.

Μέσα σε τέτοιον πνευματικό πόλεμο φίλε εισερχομαστε(ένα σοβαρό ποσοστό των Ελλήνων) Ακατήχητοι. 

Όχι απροετοίμαστοι απλα…..ακατήχητοι!!!

Αυτό το ταξιτζιδικο «ξέρω», το «γνωρίζω»,  ενώ δεν εχω ψαχουλέψει ο ίδιος μια υπόθεση, ενα χώρο, ενα γεγονος,  αυτό  έχει κατασκευάσει μία άρρωστα αφυπνισμένη  πλειοψηφία στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί, αύριο, αν δεν τους συγκλονίσει ένα δραματικό γεγονός, θα στραφούν με μίσος και οργή απέναντι στο 8% ή στο 20%.

Τι άλλο αναφέρει η δημοσκόπηση;

Ότι το 70 % αντιστοιχεί σε ενα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που ειναι κατατρομαγμένο και φοβισμένο και αυτό κάποιοι το ξέρουν και θα φροντίσουν σε κάθε χρονική ευκαιρία να το αξιοποιήσουν. Αυτό το 70%,   μία πλαστελίνη η αντιληψη τους που της δινουν σχήμα άλλοι άλλοι και ότι ώρα θέλουν.

Εάν δεν ξέρεις κάτι,  πες δεν ξέρω δεν απαντώ, είναι παντελονατο τίμιο και ειλικρινές. Η μηπως θα βάλουμε λογική στην πιστη;;;;

Λογική και παρατήρηση μπαίνει στην επιστήμη και σωστά μπαίνει και που είναι κάτω από την πιστη και τον Θεο, για αυτό και έχει όρια και την άδειασε/εξέθεσε κάτι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι.

Καποτε είπαμε ότι μία από τις καλά μελετημένες επιπτώσεις του covid-19 ήταν να χτυπηθεί το ορθόδοξο Πάσχα, το Πασχα του 2020, 19 χρόνια μετα την πτώση των δίδυμων πύργων, ένα Πάσχα που φέτος έπεσε στις 19 Απρίλιου.

Το Πάσχα είναι η θυσία του Θεού και η Ανάσταση του, αυτό συμβολικά βγαίνει από την Ωραία Πύλη κάθε Κυριακή, όχι μόνο το Πάσχα.

Το έχουμε κάθε Κυριακή στην Θεία κοινωνία.

Με τον covid19 Εξισορρόπησαν την ορθοδοξία με τα υπόλοιπα κατασκευασμένα δόγματα μπροστά στις κατασκευασμένες προκλήσεις της εποχής μας, και τώρα θα αποπειραθούν να καταργήσουν/απαγορεύουν την Θεία Κοινωνία. 

Και σήμερα είδαν ότι σε αυτό τους το εγχείρημα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας..!

Ντροπή ρε Έλληνα, ντροπή...ντροπή και κατάντια!!!

Ολοι ρε εοχυμε τα σφαλματα μας και τα λαθη μας αλλα στα βασικα να συμφωνουσμε........ουτε αυτο.

Είπα μέσα μου κάποτε ότι όσα χάλια και να εχω σαν ανθρωπος, θα υπερασπιστώ αξίες και ήθη που παρέλαβα προφορικώς ή γραπτώς. Θα υπερασπιστώ την αλήθεια, με βολεύει δεν με βολεύει, άλλωστε υπουργείο αλήθειας είναι το όνομα του site.

Δεν μπορεί αυτή την κρίσιμη στιγμή να επικρατεί τέτοιο πνευματικό σκότος. Εντός και εκτός εκκλησίας.

Ειμαι άνθρωπος με πολλά λάθη,  εγωισμο και απο ολα,  αλλά κάποια πράγματα ξεπερνούν το μέσα μου-μας, και πάντα προσπαθώ-ουμε  να βλέπω-ουμε λίγο πιο πέρα, και ο κίνδυνος είναι μεγάλος....... ακόμη και συγγενείς θα στραφούν απέναντι μας. 

Εύχομαι να μην γίνει έτσι,  γιατί ο συντονισμός στον διχασμό θα είναι πρωτόγνωρος, από τα δημοτικά σχολεία μέχρι την κοινωνία…!

Εκτός και αν το περήφανο και φουσκωμένο ΕΓΩ γκρεμιστεί ξαφνικα από τα πολλά ρίχτερ.

Για τα ρίχτερ, ότι είχα να πω το είπα στον προσωπικο μου λογαριασμό, δύο μέρες πριν το χτύπημα στο Άγιο όρος.

 

minitrue.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου