Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ρύπανση; Ακτινοβολία από τη Φουκουσίμα; Τα φύκια ανθίζουν; Μόλις 2 εβδομάδες μετά την πρώτη, άλλος ένας μαζικός θάνατος ανακαλύπτεται στην Καμτσάτκα και τρομάζει τους επιστήμονες παγκοσμίως.

 Οι ανεξήγητοι θάνατοι της θαλάσσιας ζωής συνεχίζουν να προκαλούν άγχος στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.Την Τρίτη, τα ψάρια, τα χταπόδια και τα καβούρια βιντεοσκοπήθηκαν στην ξηρά, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου  ήταν για πρώτη φορά ο συναγερμός.

Ένα βίντεο της οικολογικής καταστροφής κοντά στο χωριό Ozernovskiy στη δυτική ακτή της Καμτσάτκα δείχνει νεκρά θαλάσσια πλάσματα διάσπαρτα κατά μήκος μιας περιοχής παραλίας 50 μέτρων.

Η χερσόνησος, περίπου 7.000 χλμ ανατολικά της Μόσχας,  φιλοξενεί ένα από τα πιο παρθένα περιβάλλοντα της γης .

Τα πλάνα είναι παρόμοια με τα κλιπ που προέρχονται από τον κόλπο Avacha στην απέναντι ανατολική ακτή στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν πολλές θαλάσσιες ζωές χάθηκαν στην ξηρά. Από ξηράς, η απόσταση μεταξύ Ozernovskiy και Avacha Bay είναι περίπου 250 χιλιόμετρα.

Οι επιστήμονες έχουν πετάξει στην περιοχή με ελικόπτερο για να πάρουν δείγματα από το νερό και να αφαιρέσουν το έδαφος και τα σφάγια ζώων για ανάλυση, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Η Εισαγγελία και ο περιβαλλοντικός παρατηρητής Rosprirodnadzor στέλνουν επίσης τους ανθρώπους τους στο Ozernovskiy.

« Αντιμετωπίζουμε ένα νέο φαινόμενο μεγάλης κλίμακας που η επιστήμη δεν έχει ακόμη κατανοήσει »,  δήλωσε ο κυβερνήτης της Καμτσάτκα, Βλαντιμίρ Σολόδοφ.

Το γεγονός ότι οι παραλίες κοντά στο Ozernovskiy είναι καθαρές, σύμφωνα με μάρτυρες, και λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ των δύο σημείων μόλυνσης, είναι απίθανο να ευθύνεται η «ανθρωπογενής εγκατάσταση κοντά στο Petropavlovsk-Kamchatsky», επεσήμανε.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου