Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ξεπέρασαν τους 1.200 οι σεισμοί που έπληξαν το Imperial Valley της Καλιφόρνια.

 Καθώς φτάσαμε συνολικά περίπου τους 1200 σεισμούς την τελευταία εβδομάδα, η δραστηριότητα του σμήνους συνεχίζει να μειώνεται.


Υπήρξε μόνο ένας σεισμός τις τελευταίες 24 ώρες που έγινε αισθητός -  με 3.0 ρίχτερ στις 1:50 π.μ. ακόμη 21 σεισμοί καταγράφηκαν, αλλά ήταν πολύ μικροί για να τους καταλάβουμε.. Οι πιθανότητες μεγαλύτερων σεισμών στην περιοχή είναι σχεδόν απίθανοι στα επίπεδα του περιβάλλοντος.

Η USGS εξέδωσε την έβδομη δήλωση και τις προβλέψεις τους για αυτό το σμήνος. Ακολουθεί μέρος της σημερινής δήλωσης:

«Τα ακόλουθα τρία σενάρια περιγράφουν τις δυνατότητες του τι θα μπορούσε να συμβεί από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου. Μόνο ένα από αυτά τα σενάρια θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτά τα σενάρια περιλαμβάνουν την πιθανότητα σεισμών εντός και εκτός του Imperial και του ρήγματος San Andreas.

1. Σενάριο Ένα (Πιθανότατα: 99%): Οι σεισμοί θα συνεχιστούν, πιθανώς συμπεριλαμβανομένων σεισμών έως και 5,4 ρίχτερ.

 Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το ποσοστό των σεισμών στο σμήνος θα μειωθεί τις επόμενες 7 ημέρες.

Ενδέχεται να προκύψουν μερικοί επιπλέον σεισμοί μέτριου μεγέθους (M4,5 έως 5,4), οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν τοπικές ζημιές, ιδιαίτερα σε αδύναμες δομές. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους (M3.0 +) μπορεί να γίνουν αισθητοί από άτομα κοντά στα επίκεντρα.

2. Σενάριο 2 (Λιγότερο πιθανό: 1%): Θα μπορούσε να συμβεί μεγαλύτερος σεισμός (μεγέθους 5,5 έως 6,9) εντός των επόμενων 7 ημερών.

Σεισμοί αυτού του μεγέθους θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στην περιοχή κοντά στους σεισμούς που έχουν ήδη συμβεί και θα ακολουθούνται από μετασεισμούς που θα αυξάνουν τον αριθμό των μικρότερων σεισμών ανά ημέρα.

Αυτό το σενάριο συνέβη σε ένα προηγούμενο σμήνος στην περιοχή - το 1981, όταν ένα σμήνος σε αυτήν την περιοχή περιελάμβανε σεισμό μεγέθους 5,8.

3. Τρίτο σενάριο (Λιγότερο πιθανό: περίπου 1 στα 2500): Θα μπορούσε να συμβεί πολύ μεγαλύτερος σεισμός (μεγέθους 7 ή μεγαλύτερος) εντός των επόμενων 7 ημερών.

Ένα πολύ λιγότερο πιθανό σενάριο, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα σενάρια, είναι ότι το συνεχιζόμενο σμήνος θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμό σημαντικά μεγαλύτερο από το 4.9 που συνέβη στις 30 Σεπτεμβρίου (δηλαδή, 7.0 και άνω).
Αν και αυτή είναι πολύ μικρή πιθανότητα, εάν επρόκειτο να συμβεί ένας τέτοιος σεισμός, θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις κοινότητες που βρίσκονται κοντά και θα ακολουθηθούν από μετασεισμούς που θα αύξανε τον αριθμό των μικρότερων σεισμών ανά ημέρα. "
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου