Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Ποιός στέλνει ραδιοφωνικά σήματα στη Γη κάθε 16 μέρες;

Αυτές οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες ραδιοφωνικές εκρήξεις επαναλαμβάνουν τη δραστηριότητά τους κάθε 16 ημέρες - υποδηλώνοντας ότι κάτι τις ελέγχει. Ένα αντικείμενο θα μπορούσε να προκαλέσει τις πρώτες αξιόπιστες γρήγορες ραδιοφωνικές εκρήξεις στο διάστημα

Οι ερευνητές έχουν μέχρι στιγμής βρει πάνω από 100 τύπους γρήγορων ραδιοφωνικών εκρήξεων, αλλά μόνο 10 από αυτές έχουν δει να επαναλαμβάνονται - και καμμία δεν έχει δείξει κανένα σταθερό ρυθμό. Οι ραδιοφωνικές εκρήξεις χτυπούν τη γη κάθε 16 ημέρες
Οι αστροφυσικοί ανακάλυψαν το πρότυπο σε δεδομένα από το Πειραματικό Έγγραφο Καναδικής Έντασης Υδρογόνου, ή το ΧΗΜΕΕ, το ραδιοτηλεσκόπιο στη Βρετανική Κολούμπια.
Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, περίπου μία έως δύο ραδιοφωνικές εκρήξεις θα εκτοξευθούν ανά ώρα για τέσσερις ημέρες πριν από τη σιωπή για 12 ημέρες. Οι αστρονόμοι εντόπισαν τις ριπές που έρχονται με τη χρήση του CHIME (pitcured)
Ο κύκλος τότε επαναλαμβάνεται.
Αυτές οι εκρήξεις εντοπίστηκαν πρόσφατα σε έναν σπειροειδή γαλαξία, σχεδόν 500 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.
Ο Duncan Lorimer, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια στο Morgantown, δήλωσε στην Science News : "Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
"Είναι πιθανό ότι θα μας οδηγήσει σε μια ενδιαφέρουσα κατεύθυνση για να φτάσουμε στο κάτω μέρος αυτών των επαναληπτικών ραδιοφωνικών μεταδόσεων."
Έχει προταθεί ότι αυτή η συγκεκριμένη γρήγορη ραδιοφωνική έκρηξη θα μπορούσε να περιστρέφεται γύρω από κάτι άλλο, όπως ένα αστέρι ή μια μαύρη τρύπα.
Ο Leon Oostrum στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας δήλωσε στο New Scientist: "Αν ήταν εξωγήινος φάρος, θα πίστευα ότι θα εκπέμπει πιο γρήγορα, επειδή μια περίοδος 16 ημερών δεν είναι αποτελεσματική για επικοινωνία.
"Φανταστείτε να λαμβάνετε ένα μήνυμα κάθε 16 ημέρες - θα χρειαζόταν για πάντα να λάβετε ένα μήνυμα".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ SUN : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου