Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Βούτσιτς: Η κατάσταση στο Κόσοβο στο επίκεντρο της συνάντησης με Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι αναμένει η κατάσταση στο Κόσοβο και τη Μετόχια να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 17 Ιανουαρίου.Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Οι εντάσεις μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας κλιμακώθηκαν μετά την απόφαση για δημιουργία εθνικού στρατού από το Κόσοβο.
«Το πρώτο ζήτημα είναι το Κόσοβο και οι διμερείς μας σχέσεις, οι σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς. Αναμένω ο Πούτιν να μου πει τι πιστεύει σχετικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία και τις εκτιμήσεις τους για τις σχέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις» δήλωσε ο Βούτσιτς στον τηλεοπτικό σταθμό Studio B TV.
Ο Σέρβος ηγέτης πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπογραφούν πάνω από 20 συμφωνίες στο πλαίσιο της επίσκεψης Πούτιν και αποκάλυψε τα σχέδιά του να συζητήσει με τον ρώσο πρόεδρο περαιτέρω παραδόσεις ρωσικού αερίου στη Σερβία.
«Δεν θα πληρώσω διπλάσια για φυσικό αέριο μόνο και μόνο για να ευχαριστήσω κάποιους στη Δύση. Θα πληρώσω για φθηνό φυσικό αέριο έτσι ώστε οι Σέρβοι να μπορούν να ζήσουν και οι βιομηχανίες να αναπτυχθούν. Δεν είναι δικά μου τα χρήματα, είναι χρήματα του λαού» δήλωσε ο Βούτσιτς.
Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να συζητήσει με τον Πούτιν τη συνέχιση των πρότζεκτ των Ρωσικών Σιδηροδρόμων στη Σερβία και τη ρωσική συμμετοχή στον τομέα των έξυπνων τενχολογιών.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου