Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Η Αυστρία είναι η επόμενη χώρα που θα εγκαταλείψει την ΕΕ; Ο Kurz υποσχέθηκε «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ»

 Ο νέος ηγέτης Σεμπάστιαν Κουρς υποσχέθηκε να πολεμήσει για τη χώρα του, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό.Austrian Foreign Minister Sebastian Kurz, the leader and top candidate of the Austrian Peoples Party (OeVP) addresses his supporters during an OeVP's election party after the Austrian Federal Elections

Το συντηρητικό "κουνάδι-παιδί" οδήγησε το κόμμα του στη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, με το Λαϊκό Κόμμα  (ÖVP) να παίρνει σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων.
Δεύτερο κόμμα ήρθε το SPO με τον καγκελάριο Christian Kern που πήρε 26,9%..
Ακολούθησε το  ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) με 26% που μπορεί να συγκυβερνήσει με το OVP.
Τα αποτελέσματα θεωρούνται σαν μια ανησυχητική "μετατόπιση προς τα δεξιά" η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει έναν νέο πονοκέφαλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υποστηρίζει το Brexit και την άνοδο των εθνικιστών και των αυτονομιστών σε όλο το μπλοκ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή, ο Kurz δήλωσε: «Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για μεγάλη αλλαγή σε αυτή τη χώρα. Είναι καιρός να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό στυλ».
Ο νεαρός καγκελάριος της Αυστρίας, ο Kurz είναι εξαιρετικά απίθανο να σχηματίσει συνασπισμό με τον αντίπαλό του SPO,θεωρείται ότι οι αξιωματούχοι του Kurz έχουν ήδη εμπλακεί σε εντατικές διαπραγματεύσεις με το FPO,καθώς ο εισερχόμενος καγκελάριος προειδοποίησε ότι η Αυστρία έχει κάνει μια "μαζική στροφή προς τα δεξιά".
Το ÖVP και το FPÖ είχαν προηγουμένως μοιραστεί την εξουσία μεταξύ 2000 και 2007, σε έναν αμφιλεγόμενο συνασπισμό.
 "Αν και είναι 31 ετών, είναι έμπειρος, ήρεμος και πειθαρχημένος."
Sebastian Kurz
Ωστόσο, παρά την υπόσχεσή του υπέρ της ΕΕ, ορισμένοι φοβούνται ότι ο επερχόμενος δεξιός συνασπισμός του ,θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόντρα μεταξύ της ΕΕ και της Αυστρίας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου