Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Μια γενική έξοδος από το Matrix έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου.


Ένα πολύ μακροχρόνιο και, θα έλεγε κανείς, παραδοσιακό χόμπι για τους συνωμοσιολόγους είναι να ορίζουν ημερομηνίες για το πιθανό Τέλος του Κόσμου με τη μια ή την άλλη μορφή. Προηγουμένως, πριν από 10-15 χρόνια, τέτοιες τρομερές ημερομηνίες ορίζονταν μόνο τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο, αλλά πρόσφατα, όταν έγινε σαφές σε πολλούς ότι είναι πραγματικά η Τελευταία Φορά, οι ημερομηνίες της Κρίσης πετούν σαν από σιντριβάνι. 

Το πλησιέστερο Τέλος του Κόσμου έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου από Ινδό αστρολόγο, αλλά πιστεύουμε ότι στις 18 Ιουνίου δεν θα γίνει τίποτα, όπως συνήθως, και οι αναγνώστες μας θα βαρεθούν. Αλλά δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν αυτό!

Αυτή είναι μια εφημερίδα από την άλλοτε διάσημη ταινία "The Thirteenth Floor". Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με το The Matrix το 1999 και είναι ουσιαστικά το ίδιο Matrix, αλλά όχι για τα μέτρια μυαλά, γι' αυτό και έχασε από τους Wachowskis στα νούμερα τηλεθέασης.

Ο κύριος χαρακτήρας βρίσκει την εφημερίδα πρώτη όταν ξυπνά στον πραγματικό κόσμο:

Όπως θα περίμενε κανείς, η θαυματουργή ανακάλυψη έχει ενθουσιάσει ξέφρενα την κοινότητα συνωμοσίας και οι άνθρωποι τώρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το τι θα συμβεί στις 21 Ιουνίου. 

Οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάτι σαν το Rapture ή μια συλλογική έξοδος από το Matrix - δηλαδή, σε κάποιο βαθμό η πλοκή της ταινίας θα επαναληφθεί.

Οι απαισιόδοξοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα, μόνο που, λένε, η έξοδος από το Matrix θα γίνει αποκλειστικά πρώτα πόδια: πρώτα θα μας τελειώσουν όλους εδώ και μετά θα ξυπνήσουμε το 2024 ή κάπου αλλού και κάποτε εκεί. 

Υπάρχουν λιγότερες παγκόσμιες εκδοχές που προτείνουν μια μετατόπιση πόλου και τον Υδάτινο Κόσμο - αυτό υπονοείται από τα τελευταία καρέ της ταινίας, όπου υπάρχει κάπως υπερβολική θάλασσα. 

Υπάρχει μια εκδοχή, οι συντάκτες της οποίας μας θυμίζουν ότι η 21η Ιουνίου θα είναι τα γενέθλια του Βρετανού πρίγκιπα και η κρυπτογράφηση δεν συνδέεται τόσο με το Matrix όσο με αυτήν την ημερομηνία. 

Πολλοί επίσης σημειώνουν ότι οι διάσημοι σεναριογράφοι έκαναν λάθος με την ημέρα της εβδομάδας: η 21η Ιουνίου θα είναι Παρασκευή και όχι Δευτέρα. Ή μήπως πρόκειται για σφάλμα Matrix; Ή στον πραγματικό κόσμο, όπου όλοι ξυπνάμε, η 21η Ιουνίου θα είναι Δευτέρα; 

Δεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι το Τέλος του Κόσμου στις 21 Ιουνίου, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα, σίγουρα θα ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας και θα βρούμε το επόμενο, αλλά προς το παρόν παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου