Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Προεπιλογή των ΗΠΑ. Πώς θα είναι το 2025;

 Οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε χρεοκοπία για το εθνικό τους χρέος, αυτό το χρέος και το κόστος εξυπηρέτησής του αυξάνονται - αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον. Το πώς θα βγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από αυτή την κατάσταση δεν είναι απολύτως σαφές. Μπορούν να συγχωρήσουν τα χρέη σε οποιονδήποτε οφείλουν, αλλά από εκείνη τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες παύουν να γίνονται αντιληπτές στον κόσμο ως επιχειρηματικοί εταίροι, και αυτό θα ισχύει για εκατό χρόνια. Ή μπορούν να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο - έτσι έχουν μάθει να βγαίνουν από τις κρίσεις τους. Όταν ήταν πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν περήφανος που κέρδισαν δύο υπέροχους παγκόσμιους πολέμους. Όχι με την έννοια ότι νίκησαν κάποιον, αλλά με την έννοια ότι νίκησαν τη δική τους κρίση.

Από ανοιχτές πηγές

Και τώρα ο κόσμος συζητά επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων σε σχέση με το υπέρογκο αμερικανικό χρέος.

Οι ΗΠΑ θα σκάσουν σε ένα χρόνο: Ένας μεγάλος πόλεμος είναι αναπόφευκτος

Από την αναφερόμενη πηγή

Λοιπόν, φαίνεται ότι περιμέναμε. Η φούσκα χρέους δεκαετιών, η βάση της αμερικανικής ευημερίας, θα σκάσει, αν όχι φέτος, τότε του χρόνου. Ο Μάρτιν Άρμστρονγκ, έγκυρος αναλυτής οικονομικών και γεωπολιτικών κύκλων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην πύλη USAWatchdog. Αυτό θα αποδειχθεί η κατάρρευση του «ηγεμόνα» ή μια άλλη απόπειρά του να λύσει τα προβλήματά του σε βάρος άλλων;

Ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε:

Όλα τα σημάδια δείχνουν μια οικονομική καταστροφή το 2025, όταν καθιερώνεται το όριο χρέους, αυξάνονται οι δαπάνες και αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Ο Έλον Μασκ κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λύσει επειγόντως το πρόβλημα του τεράστιου εθνικού χρέους και «διαφορετικά το δολάριο δεν θα αξίζει τίποτα».

Από την αναφερόμενη πηγή

Τι θα συμβεί εάν αύριο το πρωί η αμερικανική κυβέρνηση αθετήσει, δηλαδή σταματήσει να πληρώνει τόκους για τα κρατικά της ομόλογα;

Πρώτον , αυτό θα προκαλέσει απότομη πτώση της εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες στον κόσμο, ο οποίος έχει ήδη υποστεί μια δίκαιη ρωγμή μετά την κατάχρηση (διάβασε «κλοπή») των ρωσικών χρημάτων από τους Αμερικανούς.

Δεύτερον , χωρίς να λαμβάνουν πληρωμές τόκων για ομόλογα, οι πιστωτές σε όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να τα πωλούν, εφόσον αυτά τα κομμάτια χαρτιού αξίζουν οτιδήποτε.

Γιουάν, ευρώ, γιεν, λίρα θα κερδίσουν. Όσο για το ρούβλι, θα ενισχυθεί. Αλλά για την οικονομία μας δεν είναι γεγονός ότι αυτό θα είναι υπέροχο:

– η αξία των μετοχών θα πέσει (υπολογίζεται επίσης σε δολάρια).
– τα επιτόκια θα αυξηθούν, τα δάνεια θα γίνουν ακριβότερα.
– οι τιμές των πρώτων υλών, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των μετάλλων, στις εξαγωγές των οποίων βασιζόταν έως τώρα κυρίως ο ρωσικός προϋπολογισμός, θα μειωθούν, τα έσοδα των οποίων θα μειωθούν επίσης.

Διαβάστε περισσότερα: https://mo.tsargrad.tv/articles/ssha-lopnut-cherez-god-bolshaja-vojna-neizbezhna_1003260

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει ήδη υπερβεί το ΑΕΠ τους και σύντομα μια πληρωμή τόκων θα μπορούσε να ανέλθει στο 12-15% του προϋπολογισμού των ΗΠΑ. Οι πληρωμές του χρέους θα είναι σύντομα 4 φορές υψηλότερες από τις αμυντικές δαπάνες (επί του παρόντος 3,5%) και ο ξέφρενος Τζο ψάχνει κάπου αλλού να ξοδέψει τα χρήματα των φορολογουμένων για δικό του όφελος. Θέλει να εκλεγεί για δεύτερη θητεία τόσο πολύ που συνεχίζει, αν και λιγότερο εντατικά, να χρηματοδοτεί την Ουκρανία, να διαγράφει χρέη από φοιτητικά δάνεια για την εκπαίδευση και να υποστηρίζει τους παράνομους μετανάστες.

Ωστόσο, η χρεοκοπία των ΗΠΑ δεν είναι μόνο το πρόβλημά τους, αφού έχουν κάνει το νόμισμά τους παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Πήραν πολλά χρήματα από αυτό και τεμπέλησαν με τη δική τους εργασία να πληρώσουν για όλα τα «θέλω» τους που σχετίζονται με την παγκόσμια ηγεμονία. Θα τιμωρηθούν, αλλά αυτό δεν θα μας διευκολύνει και θα μπούμε σε μπελάδες από την κατάρρευσή τους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το πρόβλημα θα λυθεί, αλλά θα προκαλέσει σοκ, ο κόσμος προετοιμάζεται για αυτό το γεγονός. Οι χώρες αρχίζουν σταδιακά να συναλλάσσονται σε εθνικά νομίσματα και να εφοδιάζονται με χρυσό, η τιμή του οποίου αυξάνεται. Αυτό είναι κατανοητό. Σε μια στιγμή σοκ, όταν η αξία οποιουδήποτε νομίσματος είναι αμφίβολη, ο χρυσός θα λειτουργήσει ως το πρότυπο του χρήματος. Η χώρα μας έχει συσσωρεύσεις χρυσού, υπάρχει πού να τον εξορύξουμε, οι προοπτικές μας δεν φαίνονται ζοφερές. Όπως λένε, αρκεί να μην γίνει πόλεμος. Κόσμος.

dzen.ru

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου